Skip to Content

Sungold Week 4

Sungold Week 4

Goedemorgen, goedemorgen!! Ik hou onwijs van de vrijdag, en jij? Het is een heerlijk gevoel om wakker te worden en te weten dat de ochtends helemaal draait om kleur en genieten van een plezierige tijd, nou ja, dat geldt voor mij in ieder geval en ik ben er heel erg dankbaar voor. Eerst maak ik een praatje met je hier op zolder (dit verwijst naar het Engelse Attic dat zolder betekent), en dan ga ik naar het café om de hele ochtend door te brengen met mijn echte, wollige Tribe, wat een echt hoogtepunt van mijn week is. Ik heb vier vrienden in onze cafégroep die allemaal met mij meegaan op deze Sungold-reis, plus de duizenden van jullie over de hele wereld die ook bij ons zijn. Het is alsof ik elke keer een enorme warme knuffel krijg als ik eraan denk dat we allemaal samen dekens maken, en ik zou er niet méér van kunnen houden. Ik zeg het misschien niet vaak genoeg, maar ik ben jullie allemaal zo dankbaar!

d-a-n-k-j-e-w-e-l dat jij er bent xxx

Ahhh, de Sungold-kleuren zijn zo, zo HAPPY, nietwaar? Ik ben dol op de warmte ervan en het gevoel van zachte zonneschijn die om hen heen lijkt te gloeien. Het gebrek aan blauwtinten is je inmiddels ongetwijfeld opgevallen, en voor mij was dit een heel bewuste keuze. Ik besloot meteen aan het begin van het werken aan deze kleurencollectie dat het allemaal om de zon moest gaan, en hoewel een groot deel van mij een blauwe lucht wilde toevoegen, wist ik instinctief dat blauw de warme gloed zou afkoelen. Maar zelfs als de blauwe tinten ontbreken, vallen de Sungold-kleuren nog steeds heel gemakkelijk in een natuurlijke regenboogvolgorde, wat heel prettig voor het oog is.

Ik weet uit ervaring dat veel mensen zich op hun gemak en vrolijker voelen door een regenboog, dus ik werk altijd met mijn proeflapjes om de natuurlijke volgorde van het kleurenwiel weer te geven. Het lijkt logisch voor onze menselijke hersenen en ik denk dat voor sommige mensen die gedurfde kleurenmixen een beetje overweldigend vinden, de regenboogvolgorde kalmte in de geest brengt.

Vandaag dacht ik dat het leuk was om wat regenboog Sungold dekens met jullie te delen, zodat je het effect kan zien waar ik het over heb….

^^ Denise haakt de Sungold deken in het Meadow Strepen haakpatroon voor deze leuke nette strepen.

^^ Diane koos voor een dapper Granny Strepen haakpatroon en het ziet er zo VROLIJK uit!

^^ WOW, kijk eens naar deze prachtige Sungold-regenboog, gloeit hij niet gewoon van warmte? Helen koos voor het Seashell-streeppatroon voor haar deken, wat een goede keuze is, het combineert de kleuren prachtig.

^^ ^^ Debbie gebruikt de Sungold-streep zoals de meesten van ons, maar ze heeft ervoor gekozen om strepen met dubbele breedte te maken om een opvallender regenboogeffect te creëren. Het wordt een heel opvallende deken als hij klaar is, ik vind hem geweldig.

^^ Laurence besloot twee van de meer dominante tinten (Magenta en Tomato) weg te laten, wat een iets zachtere uitstraling aan het kleurenpalet geeft. Er zit zo’n mooi visueel ritme in haar herhalende kleurvolgorde, heel mooi inderdaad.

^^ ^^ Heather begon in de herfst aan haar Sungold-reis met het Hydrangea Stripe-patroon. Ze besloot mijn kleurvolgorde te volgen, maar deze vervolgens als een “spiegelherhaling” door de deken te verwerken. Dit is altijd een prachtige manier om een opvallende streep te creëren; bij gebruik van krachtige kleuren ontstaat er een zeer dynamisch effect.

^^ En als laatste moest ik deze prachtige foto met jullie delen – dit is Rhonda die aan haar Sungold Harmony werkt. Aan het einde van ronde 3 vorige week heeft ze al haar vierkanten zo mooi gerangschikt voor haar foto dat ik eerlijk gezegd zwijmelde van verrukking toen ik het zag.

Heel erg bedankt aan iedereen die zulke prachtige foto’s van de voortgang deelt, het maakt mijn dag echt goed om ze te zien. Volgende week deel ik er nog een paar met jullie.


Weet je nog dat ik de afgelopen weken drie tinten uit het Sungold kleurenpalet heb uitgekozen en wat inspiratiefoto’s met jullie heb gedeeld? Vandaag draait alles om het kalmerende effect van het groen.

Ik ben helemaal weg van de foto hierboven – deze toont het prachtige werk van David Watkins, die de meest betoverende kinetische sculpturen maakt, geïnspireerd door de natuur. Je kunt meer van zijn werk zien ((hier)).

Het kan gemakkelijk zijn om het belang van het groen over het hoofd te zien als we gefocust zijn op het drama van alle bloemen, maar ze zijn een essentieel onderdeel van dit kleurenpalet. Ze bieden een koel, rustig punt tussen de overvloed aan warme tinten en zonder hen zou het palet waarschijnlijk te veel zijn. Te veel geschreeuw, te veel hitte, te veel drama.

Ik koos Cypress als basiskleur en voegde vervolgens Sage en Lincoln toe om de prachtige zilvergrijze bladplanten weer te geven die ik bij Harlow Carr zag.

Bij RHS Harlow Carr zijn de tuinen zeer volwassen en zijn er grote stukken gras en natuurlijke bossen die een prachtige achtergrond vormen voor de bloembedden. Er is ook een overvloed aan zorgvuldig geplant blad: een prachtige lappendeken van texturen en subtiele verschuivingen door het groene kleurenpalet.

Zodra ik deze prachtige stekelige plant zag, wist ik dat ik een bleek, zilverachtig groen in mijn palet zou opnemen. Het is zo’n geweldige balans voor alle bloemendrama’s, een kalmerende tint waar ik dol op ben.

Ik heb de bovenstaande foto gemaakt om meer van dat mooie zilverachtige groen te laten zien, maar ook de grote variatie in alle groene tinten, van het limoenkleurige gras aan de voorkant tot de diepere volwassen diepgroene struiken aan de achterkant. Het is ook een goede foto om de inspiratie achter het Sungold-steekpatroon te laten zien. Zie je de golvende, ronde vormen gevormd door lagen heesters en vaste planten in de diep beplante borders…

…en hoe ik dat heb vertaald naar dit eenvoudige, golvende steekpatroon? Ik weet het, het is een losse verbinding, maar ik probeer altijd een steekpatroon te ontwerpen dat iets van de inspiratiebron weerspiegelt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben echt dol op dit patroon – het is snel en ritmisch om te haken en de piepkleine schelpjes die elkaar allemaal vasthouden, maken me blij! Haha – gek maar waar.

Er is een zekere traagheid aan januari, waardoor het een beetje vervelend kan zijn, en in het verleden heb ik het vaak een lastige maand gevonden om door te komen. Ik denk dat het hebben van een kleurrijke deken om aan te werken in deze langzame weken van thuisblijven een enorm verschil heeft gemaakt voor mijn welzijn, en ik ben er zo dankbaar voor. Ik weet zeker dat als ik dit CAL project niet zou doen, januari heel vlak en levenloos zou aanvoelen. Grijs. Saai. Godzijdank voor kleurrijke zakken garen en vrolijke strepen in overvloed!!

Week 4 (VIER!) en mijn deken groeit en bloeit prachtig!!

……kijk nou hoe geweldig dekenachtig hij er al uit ziet!!

In deel vier gaan we verder naar de tweede helft van de deken terwijl we streep 69 bereiken. Het is waanzinnig bevredigend om te zien hoe de deken er zo geweldddddig uitziet, wetende dat het met de dag alleen maar beter en beter wordt. . Ik ben zo dol op het haken van dekens, alles aan het maken ervan vervult me met vreugde. Ik word zo opgewonden als ik elke week de groei zie!!

Ik hoop dat je net zo geniet van het haken als ik, dit is waar januari (en februari) echt perfect voor gemaakt lijken te zijn.

Deel 4 van de Sungold CAL is er en je gaat deze week 18 strepen maken, beginnende met Boysenberry en eindigend met Lime.

Boven zie je de kleureninformatie voor Deel 4 van de GEMIXTE STREPEN VARIANT van de Sungold deken. Onthoud dat elke streep gemaakt is van 2 toeren haakwerk. Klik op de link om de worksheet te downloaden:

♥ DEEL 4 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET 

^^ Ik ben echt dol op de Sungold Colouwash-dekens die op sociale media worden gedeeld, ze zien er elke week mooier uit. Rachael maakte eind vorige week een mooie foto van haar deken, met de pittige Lime bovenaan, wat ons een vleugje groen gaf.

Ja, deel 4 gaat allemaal over het gras, de bladeren en het gebladerte. Hallo Cyprus, Sage en Lincoln.

Hierboven zie je de kleurinformatie voor deel 4 van de Sungold COLOURWASH-deken. Houd er rekening mee dat elke streep uit twee rijen haakwerk bestaat, dus als je de drievoudige gekleurde banden haakt, zijn dit zes rijen haakwerk.

♥ DEEL 4 COLOURWASH WORKSHEET 

Als je de Sungold Harmony van Kaz Hall aan het maken bent, kun je nu de volgende week vinden onderaan de volgende pagina: Sungold Harmony.

En als je daar nog niet bent, denk er dan eens over na om lid te worden van de Engelstalige “Hooked on Attic24” Facebook-groep, want het is zo’n geweldige plek om te zijn tijdens de CAL-weken. De groep telt nu ruim tweeëntwintigduizend leden en zit vol vriendelijkheid, creativiteit, humor en vriendschap. Deel foto’s van je voortgang, stel vragen en laat je inspireren door onze geweldige gemeenschap van Attic24-hookers (!) over de hele wereld – ahhhhh, we zijn een leuk stel!

Dat was het voor nu, hele fijne week gewenst. Ik hoop dat je tijd hebt om jezelf lekker onder te dompelen in heerlijk ontspannen haaktijd. Het is voor mij echt de beste tijdsbesteding voor de grijze januari maand.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Handige Sungold Links

WEEK 1 SUNGOLD Strepen 1-15
WEEK 2 SUNGOLD Strepen 16-33
WEEK 3 SUNGOLD Strepen 34-51
WEEK 4 SUNGOLD Strepen 52-69
WEEK 5 SUNGOLD Strepen 70-87
WEEK 6 SUNGOLD Strepen 88-99
♥ SUNGOLD GARENPAKKETTEN (WOOLWAREHOUSE in Engeland) 
♥ SUNGOLD GARENPAKKETTEN (de Wolkast in Nederland)
♥ SUNGOLD HAAKPATROON
♥ SUNGOLD HARMONY HAAKPATROON
♥ SUNGOLD INTRODUCTIE
♥ DEEL 1 GEMIXTE STREPEN WORK SHEET
♥ DEEL 1 COLOURWASH WORK SHEET
♥ DEEL 2 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 2 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 3 GEMIXTE STREPENE WORKSHEET
♥ DEEL 3 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 4 MIXED STRIPE WORK SHEET
♥ DEEL 4 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 5 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 5 COLOURWASH WORK SHEET
♥ DEEL 6 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 6 COLOURWASH WORKSHEET
De Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!