Skip to Content

Sungold – Week 3

Sungold – Week 3

Hier in Atticland heeft het deze week gesneeuwd, gevroren en het is absoluut ijskoud geweest, en ik merk dat ik terugkijk op deze prachtige zomerse foto’s en probeer me te herinneren hoe zonnewarmte eigenlijk voelt. Het lijkt zo lang geleden toen ik op een warme, zonnige ochtend begin september door deze prachtige tuin liep en me zo geïnspireerd en opgewekt voelde door alle kleuren.

In navolging van vorige week deel ik vandaag nog enkele foto’s om jullie wat gedetailleerder te laten zien waar mijn kleurinspiratie vandaan kwam. Ik heb deze drie tinten gekozen om een rijke warmte aan het kleurenpalet toe te voegen. Zie het als de zomertuin, wanneer deze neigt naar een heel subtiele seizoensverschuiving naar de herfst.

De brede bloembedden bij Harlow Carr zijn een massa meerjarige bloemen die het grootste deel van de beplanting uitmaken. Hoge, royale bosjes bloemen, allemaal vermengd in een glorieus kleurenpalet. De bloemen hierboven zijn Heleniums en ik vind ze zo leuk! Ze zijn er in een paar verschillende hete, kruidige tinten, maar deze dieporanje tinten trekken altijd mijn aandacht. De kleur is absoluut schitterend.

Dit jaar was ik echt gefascineerd door de hoge zonnebloemen die in de moestuin groeiden, oh, wat een kleuren! Het waren niet de gebruikelijke felgele bloemen, maar een hele reeks oranje-, koper- en dieprode kleuren. Ik nam veel foto’s en wist dat ik deze tinten in het Sungold-kleurenpalet zou moeten opnemen. Ik denk dat Stylecraft Copper en Tomato heel goed passen bij de kleuren van deze zonnebloemen en dat ze perfect de nazomersfeer weergeven.

^^ Nog een prachtige zonnebloem…is deze kleur niet geweldig? Ik was er niet zeker van of ik rood in de Sungold-deken zou opnemen, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om diep te gaan en ik denk dat Stylecraft Claret echt een prachtige rijkdom aan het kleurenpalet heeft gegeven.

Ik vond het geweldig om te zien hoe velen van jullie, samen met mij, halsoverkop verliefd werden op dit kleurenpalet. Ik wil iedereen bedanken die deze maand hun foto’s op sociale media heeft gedeeld. De foto hierboven trok gisteren mijn aandacht op Facebook en Stacey voegde een reactie toe met de woorden…

“Deze Sungold-kleuren zijn zo vrolijk en vrolijk! Een glimlach op mijn gezicht op koude dagen.”

Ik ben het daar volledig mee eens, Stacey! Ik ben er dol op hoe kleur de kracht heeft om ons humeur onmiddellijk te verbeteren, en het is een van de redenen waarom ik absoluut dol ben op het ontwerpen en maken van dekens – het zijn zulke perfecte objecten voor kleurenspel!

De afgelopen weken heb ik een hele hoop inspirerende Sungold-foto’s van Facebook en Insta verzameld, sterker nog, ik heb er zoveel (bedankt, bedankt) dat het moeilijk was om te weten hoe ik ze moest ordenen. Hier zijn er een paar die je volgens mij heel inspirerend zult vinden, en ik zal er de komende weken nog een paar delen.

^^ Stephanie kocht haar Sungold-garenpakket in november, zoals velen van jullie deden, maar ze hield zo veel van de kleuren dat ze besloot niet te wachten op de Crochet-A-Long. Ze begon aan een Ripple-dekenreis, koos haar eigen gemengde kleurenvolgorde en WOW, ziet het er niet fantastisch uit?!

^^Nichola weigerde ook op mij te wachten (!) en slaagde erin een hele deken te creëren voordat de CAL zelfs maar begon! Ze koos voor de Spike Steek (die ik ontwierp voor de Dahlia Deken) en bestelde zelf de kleuren, het is werkelijk prachtig geworden.

^^ Ik denk dat er momenteel een paar “Sungold Yuletide”-dekens in de maak zijn (Suntide?!), maar deze mooie foto gedeeld door Jane trok echt mijn aandacht. Het vierkante Yuletide haakpatroon is zo populair gebleken sinds ik het in 2021 ontwierp en het ziet er geweldig uit in al mijn kleurenpaletten.

^^ Sonia heeft iets geweldigs gedaan met haar Sungold-garenpakket en maakt een rechthoekige versie van het kerstpatroon. Wat denken jullie, is dat niet slim??! Ze heeft haar rechthoekige versie van mijn patroon geschreven en gedeeld op haar Ravelry-pagina als je geïnteresseerd bent om het eens te proberen.

^^ Lynn verwerkt haar kleuren ook in een rechthoekige deken en ik ben absoluut dol op de durf van deze eenvoudige granny-streep. Ik denk dat het de kleuren echt doet zingen.

^^ Donna is haar gebruikelijke briljante zelf en neemt de Sungold-kleuren mee op een prachtige reis die enorm inspirerend is. Ze gebruikt het populaire vierkante ontwerp “Retro Daisy” en volgde een tutorial op YouTube om het patroon te leren. Er zijn veel variaties op dit patroon, dus als het je wat inspiratie geeft, zoek dan online naar “Retro Daisy Granny Square”.

^^ Zodra ik deze algemene reis zag beginnen, wist ik dat het spectaculair zou zijn. Is het niet glorieus? HayleyJane gebruikt de Sungold-kleuren om een van Helen Shrimpton’s briljante ontwerpen te maken – het heet Revelation, en je kunt alle details vinden op Helen’s website “Crystals and Crochet

^^ Hier is Revelation in meer detail, het is echt een prachtig patroon en ziet er geweldig uit in deze rijke Sungold-tinten. Het ontwerp wordt uiteindelijk een grote vierkante deken en ik kan niet wachten om hem te zien groeien. Bedankt HayleyJane dat je dit met ons deelt op Facebook, het is geweldig.

Hier in Atticland hebben we de afgelopen week geprobeerd warm te blijven met temperaturen die ver onder het vriespunt lagen, en ik ben zo dankbaar geweest voor ons open vuur. In het weekend stak ik vlak na de lunch het vuur aan, omdat ik wist dat ik langere tijd vlak naast de haard zou doorbrengen.

Het plezier van deze gemakkelijke, rustgevende rijen lijkt elke week groter te worden, en ik word met elke steek verliefder op deze deken. Het is gewoon zo, zo, zo leuk!

Een paar uur nadat ik met mijn haakwerk op de grond was gaan liggen, kreeg ik gezelschap van de kat, oh, ze maakte me echt aan het lachen! In plaats van te proberen op mijn benen te gaan zitten (kennelijk niet helemaal comfortabel genoeg), besloot ze zichzelf in de opening tussen mij en de haard te wringen. Er was niet echt genoeg ruimte, maar ze besloot zich daar maar neer te leggen, ongeacht hoe platgedrukt ze lag. Zo lief.

Dus hier zijn we bij week drie van de Sungold Crochet-A-Long, laten we eens kijken hoe de deken groeit…

In week drie voegen we nog eens 18 strepen toe en komen we halverwege de deken.

Aan het einde van week drie zou je het gevoel moeten krijgen dat je haakproject echt aanvoelt als een deken. Weet je wanneer het die bepaalde lengte bereikt waarop je het over je benen kunt draperen terwijl je werkt en het behaaglijke comfort ervan begint te voelen?

^^Hier is het, 51 strepen van zonnige schoonheid!!!

In deze tijd van het jaar, waarin het winterlicht erg beperkt is, kan het een uitdaging zijn om kleuren goed vast te leggen op foto’s. Maar er is iets met de Sungold-kleuren waardoor ze er geweldig uitzien, hoe grijs het licht ook is – deze deken gloeit?!! Het is echt een genot, ik kan niet beschrijven hoe blij ik word van deze kleuren….

….Ik bedoel, het is echt zo vol GELUKKIGHEID!!!!

Ik hoop dat jij ook de vrolijke sfeer voelt, en dat elke keer dat je gaat zitten om een paar strepen toe te voegen, je het glanseffect krijgt. Het is een heel goed gevoel, nietwaar?!

Oké…tijd om naar de strepen van deze week te kijken…

Er zijn deze week 18 strepen waarmee je kunt spelen, beginnend met Tomato en eindigend met Sage.

Hierboven ziet u de kleurinformatie voor deel 3 van de Sungold GEMIXTE STREPEN-deken. Onthoud dat elke streep uit twee rijen haakwerk bestaat. Klik op de volgende link voor het printbare werkblad…

♥ DEEL 3 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET 

^^ deze mooie foto werd door Samantha op Facebook gedeeld en ik dacht dat je wel eens zou willen zien hoe de Sungold Colourwash er na twee weken uitziet. Is het niet geweldig? In deel 1 en 2 hebben we gewerkt aan Magenta, Boysenberry, Claret, Copper, Tomato en a touch of Gold.

In deel 3 voeg jij de zon toe!!! Eén Tomatenstreep, dan volle zon door Goud, Paardebloem en Limoen….

Hierboven ziet u de kleurinformatie voor deel 3 van de Sungold COLOURWASH-deken. Houd er rekening mee dat elke streep uit twee rijen haakwerk bestaat, dus als u de drievoudige gekleurde banden haakt, zijn dit zes rijen haakwerk.

Klik op de volgende link voor het printbare werkblad…

♥ DEEL 3 COLOURWASH WORKSHEET 

Een herinnering voor degenen die Kaz volgen en een Sungold Harmony-deken maken – er zijn wekelijkse downloads voor de kleurinformatie en je kunt deze gratis bekijken op de Insomnia Crochet-webshop van Kaz. Een enorme DANK aan Kaz voor al het werk dat hierin is gestoken, ik weet het het wordt gewaardeerd door honderden van jullie die allemaal je eigen Sungold Harmony maken.

Ik wens je een geweldige week vol vrolijke kleurentherapie – geniet van elk moment dat je doorbrengt met deze strepen op je schoot!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Handige Sungold Links

WEEK 1 SUNGOLD Strepen 1-15
WEEK 2 SUNGOLD Strepen 16-33
WEEK 3 SUNGOLD Strepen 34-51
WEEK 4 SUNGOLD Strepen 52-69
WEEK 5 SUNGOLD Strepen 70-87
WEEK 6 SUNGOLD Strepen 88-99
♥ SUNGOLD GARENPAKKETTEN (WOOLWAREHOUSE in Engeland) 
♥ SUNGOLD GARENPAKKETTEN (de Wolkast in Nederland)
♥ SUNGOLD HAAKPATROON
♥ SUNGOLD HARMONY HAAKPATROON
♥ SUNGOLD INTRODUCTIE
♥ DEEL 1 GEMIXTE STREPEN WORK SHEET
♥ DEEL 1 COLOURWASH WORK SHEET
♥ DEEL 2 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 2 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 3 GEMIXTE STREPENE WORKSHEET
♥ DEEL 3 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 4 MIXED STRIPE WORK SHEET
♥ DEEL 4 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 5 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 5 COLOURWASH WORK SHEET
♥ DEEL 6 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 6 COLOURWASH WORKSHEET
De Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!