Skip to Content

Spike Steek Haakpatroon

Spike Steek Haakpatroon

Dahlia Spike Steek – Attic24

Attic24 is het bedrijf van Lucy, die prachtige dekens haakt. Haar patronen zijn altijd zeer uitgebreid beschreven en geschikt voor beginners. In deze tutorial leer je de Spike Steek, die ook wel Leeuweriksvoet wordt genoemd, die je onder andere kunt gebruiken om de Dahlia deken te haken.

Klik hier om naar het eerste deel van de Dahlia CAL te gaan, waarin onder andere de eerste 15 kleuren voor de eerste 30 strepen worden vermeld!  Het tweede deel van de Dahlia CAL vind je hier. 

Deze simpele Spike steek is geïnspireerd op de blaadjes van één van mijn favoriete bloemen – de Dahlia. Ik vind de manier waarop de spikes een subtiele textuur geven echt prachtig, het zorgt ervoor dat het gehaakte resultaat heerlijk dik en zacht is.

In dit patroon combineer je stokjes met verlengde-stokjes (die twee toeren lager worden gehaakt). Het is een prachtige visuele steek waarbij je weinig hoeft te tellen. Dit maakt het makkelijk voor beginners, en maakt het heerlijk therapeutisch voor ervaren haaksters.

Als je een ervaren haakster bent, kun je de begin informatie lezen over de lossenketting, de herhaling en het proeflapje (ja, je weet dat je die natuurlijk gewoon braaf gaat maken!), en daarna kun je meteen doorscrollen tot onderaan de pagina, waar het samengevatte geschreven patroon staat.

Materialen

Voor alle Attic24 dekens wordt Stylecraft Special DK gebruikt. Dat is een 100% premium acryl garen. Het is heerlijk om mee te werken, komt in bollen van 100 gram en de uiteindelijke dekens zijn lekker warm, zacht en wasbaar in de wasmachine.

Ik heb 15 kleuren gekozen voor de Dahlia deken.

Bovenste rij van links naar rechts

🏵️ magenta 🏵️ fuchsia purple 🏵️ shrimp 🏵️ apricot 🏵️ powder pink 🏵️

Middelste rij van links naar rechts

🏵️ boysenberry 🏵️ pomegranate 🏵️ spice 🏵️ lemon 🏵️ blush 🏵️

Onderste rij van links naar rechts

🏵️ claret 🏵️ lipstick 🏵️ tomato 🏵️ saffron 🏵️ fondant 🏵️

Je kunt het Dahlia pakket kopen via de Engelse winkel Wool Warehouse, dan krijgt Attic24 een bijdrage:

❧🏵️DAHLIA YARN PACK 🏵️❧

Ook kun je het pakket kopen bij Caro’s Atelier, dan krijg ik een bijdrage

❧🏵️ DAHLIA GARENPAKKET CAROS ATELIER 🏵️❧

Haaknaald maat en spanning

De standaard haaknaaldmaat voor Stylecraft Special DK is 4 mm. Toch is het een goed idee om een proeflapje te maken voor dit patroon, zodat je je persoonlijke spanning leert kennen en het beste resultaat kunt bereiken. Door meerdere proeflapjes te maken, met verschillende haaknaaldmaten, kun je pas echt goed beoordelen welke haaknaald bij jou past. Ik ben bijvoorbeeld een strakke haakster, dus ik gebruik voor deze deken haaknaald 5 mm. Als jij vrij lost haakt, past haaknaald 3.5 mm misschien beter bij deze deken.

Ik kan je met klem adviseren om een klein proeflapje te maken. Neem alsjeblieft de tijd om dit te doen, zeker als je het garenpakket gebruikt om deze deken te maken. Het zorgt ervoor dat je genoeg garen hebt om de deken af te maken, en dat je deken op de goede maat en met de goede soepelheid gemaakt wordt. Een klein proeflapje maken zorgt er ook voor dat je de steek goed leert kennen en dat de kans dat je hele stukken uit moet halen omdat er iets niet goed gaat, verkleind wordt. Door het proeflapje kun je besluiten met welke haaknaald je de deken gaat maken.

Om het proeflapje te maken, haak je 27 lossen en volg je het patroon hieronder. Als je liever het samengevatte patroon leest, scroll dan naar beneden tot onderaan dit bericht.

Na 8 toeren is de breedte van het proeflapje ongeveer 16 centimeter. Als dit klopt, heb je de goede spanning te pakken.


Patroon herhalingen en lossenketting voor de Dahlia deken

De Dahlia Spike steek heeft een lossenketting nodig die een veelvoud van 4 is, plus 3 extra. 

Hier is een lijstje met aanbevolen lossen hoeveelheden voor verschillende maten dekens:

Proeflapje (16 cm breed): 27 lossen

Eenpersoonsbed (120 cm breed): 195 lossen *Dit is mijn standaardmaat

Babydeken (70 cm breed): 115 lossen

Schoot dekentje (90 cm breed): 147 lossen

Tweepersoonsbed (180 cm breed): 291 lossen *Twee garenpakketten nodig

Kingsizebed (210 cm breed): 336 lossen *Twee garenpakketten nodig

Spike steek patroon

Dit patroon gebruikt twee basissteken om een prachtige strepenpatroon met een subtiele textuur te maken. Elke streep bestaat uit twee toeren. Het patroon heeft de volgende steken. Klik op de steeknaam om naar een uitgebreide foto-tutorial te gaan.

Losse: Sla de draad om de naald en haal door de lus op de haaknaald heen. (ovaaltje in de foto boven (chain))

Stokjesla de draad om de naald, steek de naald in de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal een lusje terug door de aangegeven steek of ruimte (drie lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door twee lusjes (twee lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door de laatste twee lusjes heen. (Treble crochet in de foto boven)

Verlengd-stokje:een stokje dat in een overgeslagen steek twee toeren onder de huidige toer gehaakt wordt, waarbij je het lusje tot de hoogte van de huidige toer optrekt, waardoor je het stokje dus verlengd. (treble crochet spike stitch in de foto boven!)

Om te beginnen: Gebruik Boysenberry garen (mixed stripe) of Claret garen (colourwash)

27 lossen voor het proeflapje (echt even doen he!) of

195 lossen voor de deken

Let op: je kunt een grotere haaknaald gebruiken (5 mm of zelfs 5,5mm) voor de lossenketting, en dan weer de kleinere haaknaald pakken voor de eerste toer. Tel zorgvuldig – plaats bijvoorbeeld steekmarkeerders om de 25 steken, zodat je zeker weet dat je op het goede aantal uitkomt. 

TIP VAN IRIS: Ik hou persoonlijk echt niet van lossenkettingen. Ze geven de deken vaak een harde/strakke/kromtrekkende rand, de lossenketting draait bij mij vaak en als je een foutje hebt gemaakt met tellen, moet je de hele eerste toer ook weer uittrekken. Ik zet persoonlijk altijd veel liever “al hakend stokjes” op. Dat kan bij dit patroon ook! Voor een uitgebreide foto-tutorial klik je hier, voor mijn YouTube-filmpje hierover klik je hier.Zorg er dan wel voor dat je 2 stokjes minder opzet dan het lossenaantal dat hierboven aangegeven staat, dus 25 stokjes voor het proeflapje en 193 stokjes voor de deken. Je slaat dan ook toer 1 over en begint bij toer 2 als je opzettoer klaar is.

Is dit abacadabra voor je? Haak dan gewoon zoals hieronder aangegeven staat! 

Toer 1 :

Begin in de vierde losse vanaf de haaknaald (foto boven), haak 1 stokje in elke losse.

In deze tutorial laat ik je steeds foto’s van het proeflapje zien, omdat ik ECHT WIL dat je het proeflapje voor deze deken haakt, voor je aan de deken begint.

Aan het eind van toer 1 heb je 25 stokjes als je het proeflapje maakt, of 193 stokjes als je de deken maakt (of een ander aantal, zoals in het schemaatje boven aangegeven. Het aantal stokjes is dan het aantal lossen – 2).

Keer je werk.

Toer 2 :

2 lossen (telt als stokje)

Let op: voor deze steek gebruik ik 2-lossen aan het begin van elke toer die telt als stokje. Ik heb ontdekt dat 2-lossen in plaats van de gebruikelijke 3-lossen) een mooiere, strakkere rand geeft voor dit patroon. Je kunt zelf kiezen of je liever 2 of 3 lossen gebruikt.

Sla de steek aan de basis van de lossen over, haak 1 stokje in de eerste steek (zie naald in foto boven), haak dan 1 stokje in elk van de volgende 2 steken. (Iris: je hebt nu 3 stokjes op een rijtje, plus de eerste 2-lossen). 

1 lossen, sla 1 steek over.

Stokje in elk van de volgende 3 steken;

*1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in volgende 3 steken*

Herhaal tussen ** tot er nog 5 steken over zijn.

1 losse, 1 overslaan, stokje in elk van de volgende 4 steken.

Let op: het laatste stokje gaat in de tweede losse van de beginlossenketting.

Als je een snelle check wilt doen van het patroon, weet dan dat toer 2 begint en eindigt met 4 stokjes.

Oke, nu keer je je werk om en pak je de volgende kleur.

Toer 3: Gebruik Pomegranate garen (mixed stripe) of Lipstick garen (colourwash)

Steek de haaknaald in de eerste steek en haal een lusje op van de nieuwe kleur. Laat een draadje over van ongeveer 15 centimeter, zodat je dat straks netjes kunt wegwerken.

2 lossen (telt als stokje)

Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

Nu gaan we aan de Spike steek beginnen. Geen paniek! Het verlengde-stokje is precies hetzelfde als een normaal stokje, alleen steek je je haaknaald in de overgeslagen steek die je in de vorige toer hebt overgeslagen. Zie je waar mijn naald is in de bovenstaande foto? Het is heel makkelijk te zien, aangezien er een 1-lossenruimte precies boven zit, dus het valt behoorlijk op.

Sla de draad om, steek de haaknaald onder beide lussen van die overgeslagen steek (twee toeren lager dan je huidige toer.

Sla de draad weer om en trek het garen door de steek heen naar voren (zoals je ook bij een normaal stokje doet.

Verminder nu de spanning zodanig dat de drie lusjes op je haaknaald op dezelfde hoogte zitten als je huidige toer. Zie daarvoor de foto hierboven.

Maak het verlengde-stokje af, net zoals je bij een normaal stokje zou doen: sla de draad om en haal door twee lusjes (je hebt nog twee lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door twee lusjes heen.

Je ziet in de foto dat het verlengde-stokje extra lang eruit ziet. De bovenkant van de steek is wel op dezelfde hoogte als de steken er rechts naast, en dat is ook precies de bedoeling!

Nu gaan we verder. Zoek de volgende steek (zie naald in foto boven)

Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

Nu haak je een verlengd-stokje in de overgeslagen steek onder de 1-lossenruimte (zie naald in foto boven).

*1 stokje in elk van de volgende 3 steken, verlengd-stokje in volgende overgeslagen steek*

Herhaal tussen ** tot er 4 steken over zijn.

Haak 1 stokje in de overgebleven 4 steken.

Let op: het laatste stokje gaat in de tweede beginlosse van de vorige toer.

Als je een visuele check van het patroon wilt doen, weet dan dat toer 3 met 4 stokjes begint en eindigt.

Keer je werk.

Toer 4 :

2 lossen (telt als stokje)

Negeer de steek aan de basis van de 2-lossen, haak 1 stokje in de volgende steek (zie naald in foto boven).

*1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken*

Herhaal van * tot * tot er 3 steken overblijven.

1 losse, 1 steek overslaan, stokje in elk van de volgende 2 steken.

Let op: het laatste stokje gaat in de tweede beginlosse van de vorige toer. Hecht af.

Als je een snelle visuele check van toer 4 wil doen: deze toer begint en eindigt met 2 stokjes.

Keer je werk.

Toer 5: Gebruik Blush garen (mixed stripe) of Claret garen (colourwash)

Steek de naald in de eerste steek en trek een lusje op van de nieuwe kleur. Zorg ervoor dat je een draadje van ongeveer 15 centimeter over houdt, zodat je die straks makkelijk weg kunt werken.

2 lossen (telt als stokje), haak 1 stokje in de volgende steek;

haak nu een verlengd-stokje in de overgeslagen steek onder de 1-lossenruimte (zie naald in foto boven).

Zorg ervoor dat je de lusjes hoog genoeg optrekt, evenhoog als de andere steken in dezelfde toer, maar ook weer niet te losjes, zodat ie baggy wordt.

Zoek de volgende steek (zie naald in foto boven)

*1 stokje in elk van de volgende 3 steken; verlengd-stokje in volgende overgeslagen steek*

Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn.

Stokje in elk van de volgende 2 steken.

Let op: laatste stokje gaat in tweede beginlosse van vorige toer. Hecht af.

Als je een snelle check wilt doen: toer 5 begint en eindigt met 2 stokjes.

Keer je werk.

Toer 6 :

2 lossen (telt als stokje), 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

1 losse, 1 steek overslaan.

1 stokje in de volgende 3 steken.

*1 losse, 1 steek overslaan, stokje in volgende 3 steken*

Herhaal tussen ** tot er 5 steken over zijn.

1 losse, 1 steek overslaan, stokje in elk van de volgende 4 steken.

Let op: het laatste stokje gaat in de tweede beginlosse van de vorige toer. Hecht af.

Als je een snelle visuele check wilt doen: toer 5 begint en eindigt met 4 stokjes.

Keer je werk.

Nu heb je 3 strepen gemaakt. Je kunt hopelijk zien dat dit een heel visueel patroon is. Zolang je op let hoeveel stokjes er aan het begin en einde van elke toer zijn, heb je het patroon snel door.

Toer 3-6 zijn de patroonherhaling

Dus voor streep 4, herhaal je toeren 3 & 4

Voor streep 5, herhaal je toeren 5&6

Voor streep 6, herhaal je toeren 3&4

Voor streep 7, herhaal je toeren 5&6, etc etc etc

Nu wil ik je een klein trucje laten zien.

Kijk naar streep 4….

Voor de eerste toer van elke streep, volgen je steken precies die van de toer eronder, dus het is heel makkelijk om te zien wat je moet doen. Je “stapelt” de stokjes, en werkt de verlengde-stokjes in de overgeslagen steken.

Voor de tweede streep, verander je het aantal stokjes aan het begin en eind van de toer. Dus als de eerste toer van de streep begon met 4 stokjes, dan begint de tweede toer van de streep met 2 stokjes (en andersom). Daarna ga je verder met het overslaan van de steek en het haken van 3 stokjes.

Hier is de tip >>> Het middelste stokje van elke stokjes-groep is altijd direct boven het verlengde-stokje van de toer eronder <<< Ik heb het met pijlen aangegeven in de foto hierboven. Als het scheef gaat, weet je dus aan het begin van de toer al dat er iets mis is en kun je meteen het probleem zoeken. Duidelijk?

Spanning en afmeting

Oké, laten we kijken naar de spanning en afmeting…

Je proeflapje zou ongeveer 16 centimeter moeten zijn, als je met 27 lossen bent begonnen.

Als het 15 of 17 centimeter is, is er geen groot probleem.

Als je proeflapje veeeeel groter is en slap en los voelt, dan heb je een kleinere haaknaald nodig. Je kunt ook het aantal lossen verminderen in je begin lossenketting (maar haak dan altijd een veelvoud van 4, plus 3 extra), zodat je de goede breedte bereikt en je garen niet opraakt.

Als je proeflapje stijf en strak voelt en veel kleiner is, wissel dan naar een grotere haaknaaldmaat.

Draadjes wegwerken

Doordat je met verschillende kleuren werkt, heb je ook draadjes om weg te werken. Ik stop ze altijd weg terwijl ik aan het haken ben, het draadje onder de streep waarmee ik bezig ben, zodat het draadje niet in de weg komt te zitten bij het haken in de overgeslagen steek.

In bovenstaande foto zie je dat ik de Blush draadjes nog even laat hangen, en de Pomegranate draadjes wegwerk.

Steek het uiteindje door een stopnaald heen (in het voorbeeld eerst de onderste).

Steek de haaknaald door de 2-lossen heen en laat de naald weer “boven” komen in het midden van de streep.

Steek de naald nu door het midden van de streep, richting het midden van de deken, steek je naald door ongeveer 5 of 6 steken. Trek niet te hard aan, ga niet te ver.

Nu steek je de draad in dezelfde richting weer terug en laat ‘m aan de buitenrand eruit komen. Knip de draad dicht bij de rand af.

Nu steek je het tweede draadje van dezelfde kleur door de haaknaald (de bovenste dus) en steek je onder de steken van de toer erboven (zie foto boven).

Steek de naald in de andere richting weer terug, laat uitkomen aan de buitenrand en knip dichtbij het haakwerk af.

Het wegwerken van de draadjes op deze manier houdt de stam van de steken vrij (zodat we daarin kunnen haken als we de rand maken). Ik ga nu de volgende streep haken, voordat ik de Blush uiteindjes wegwerk, dus je werkt steeds de draadjes weg van de streep eronder.

Als je de Dahlia deken haakt in Januari/Februari als onderdeel van de Crochet-Along, komen de nieuwe kleurenvolgordes steeds op vrijdag online. De beschikbare delen staan dan hieronder als links, of op de Dahlia pagina.

Als je het Dahlia pakket gebruikt, kun je uit twee kleurenvolgordes kiezen. Ze gebruiken allebei precies evenveel garen, maar de kleurenvolgorde is anders.

Bij de Mixed Stripe gebruik je een random mix van alle kleuren.

Bij de Colourwash variant is er een vloeiende beweging door de kleuren heen van donker naar licht. De Colourwash variant is niet geschikt voor kleinere dekens, aangezien er een vast aantal strepen is (99) om alle kleuren mooi aan bod te laten komen. Die 99 strepen zijn ongeveer 180 centimeter hoog.

Als je een foto wilt zien van beide kleurenkeuzes, klik dan ((HIER))


Patroonsamenvatting

Let op: gebruik haaknaald 5,5 mm (of haaknaald passend bij je eigen spanning) voor de lossenketting.

Begin met Boysenberry (mixed stripe) of Claret (colourwash), haak 195 lossen voor een eenpersoonsdeken (120 cm breed) of 27 lossen voor een proeflapje.

Let op: de lossenketting moet altijd een veelvoud zijn van 4, plus 3.

Toer 1: begin in de vierde losse vanaf de haaknaald, haak 1 stokje in elke steek, keer om [193 steken voor eenpersoonsbed, of 25 steken voor proeflapje]

Wissel naar haaknaald 4,5 mm (of haaknaald passend bij jouw spanning) voor de rest van de deken. 

Toer 2: 2 lossen (telt als stokje), stokje in elk van de volgende 3 steken. *1 losse, 1 steek overslaan, stokje in elk van de volgende 3 steken*. Herhaal van * tot * tot er 5 stkeen over zijn. 1 losse, steek overslaan, stokje in elk van de volgende 4 steken (de laatste steek gaat in de tweede beginlosse van de vorige toer). Hecht af, keer om.

Toer 3: Gebruik Pomegranate (mixed stipe) of Lipstick (colourwash), steek haaknaald in eerste steek en trek de nieuwe kleur door. 2 lossen (telt als stokje), stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 verlengd-stokje in overgeslagen steek twee toeren lager. *stokje in volgende 3 steken, verlengd-stokje in overgeslagen steek 2 toeren lager*, herhaal van * tot * tot er 4 steken overblijven. 1 stokje in elk van de vier laatste steken (let op dat het laatste stokje in de tweede beginlosse van de vorige toer komt). Keer om.

Toer 4: 2 lossen (telt als stokje). Stokje in volgende steek. *1 losse, steek overslaan, stokje in volgende 3 steken* Herhaal van * tot * tot er 3 steken overblijven. 1 losse, steek overslaan, stokje in elk van de volgende 2 steken (let op dat het laatste stokje in de tweede beginlosse van de vorige toer komt). Hecht af. Keer om.

Toer 5: Gebruik Blush (mixed stripe) of Claret (colourwash), steek de haaknaald in de eerste steek en trek een lusje van de nieuwe kleur door. 2 lossen (telt als stokje), stokje in volgende steek, verlengd-stokje. *stokje in elk van de volgende 3 steken, verlengd-stokje*. Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn. Stokje in laatste twee steken (let op: laatste stokje gaat in tweede beginlosse van vorige toer). Keer om.

Toer 6: 2 lossen (telt als stokje), stokje in elk van de volgende 3 steken. *1 losse, 1 steek overslaan, stokje in elk van de volgende 3 steken*. Herhaal van * tot * tot er nog 5 steken over zijn. 1 losse, 1 steek overslaan, stokje in laatste 4 steken (let op dat het laatste stokje in de tweede beginlosse van de vorige toer komt. Hecht af. Keer om.

Toer 7: Gebruik Lemon (mixed stripe) of Lipstick (colourwash), herhaal toer 3

Toer 8: herhaal toer 4

Toer 9: Gebruik Tomato (mixed stripe) of Claret (colourwash), herhaal toer 5

Toer 10: Herhaal toer 6

Ga door met herhalen van toer 3-6. Gebruik de kleurvolgorde zoals die elke week online komt, steeds 2 toeren van dezelfde kleur, tot je 98 strepen gehaakt hebt.

Streep 99: Herhaal toer 5, hecht niet af, keer om.

Let op: deze allerlaatste toer zorgt voor een rechte bovenkant aan je deken. 

Laatste toer: 2 lossen (telt als stokje), stokje in elke steek (let op dat het laatste stokje in de tweede beginlosse komt van de vorige toer). Hecht af en werk alle draadjes weg.

Let op: als je de draadjes weg werkt, zorg dan dat de eerste en laatste steek van elke toer onaangeraakt blijven. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker IN die steken kunt haken als je de eerste toer van de rand haakt. 

Hier is een lijstje met aanbevolen lossen hoeveelheden voor verschillende maten dekens:

Proeflapje (16 cm breed): 27 lossen

Eenpersoonsbed (120 cm breed): 195 lossen *Dit is mijn standaardmaat

Babydeken (70 cm breed): 115 lossen

Schoot dekentje (90 cm breed): 147 lossen

Tweepersoonsbed (180 cm breed): 291 lossen *Twee garenpakketten nodig

Kingsizebed (210 cm breed): 336 lossen *Twee garenpakketten nodig

Hier is een lijstje met aanbevolen hoeveelheden toeren voor verschillende maten dekens:

Baby deken 90 centimeter lang: 50 strepen

Schootdeken 120 centimeter lang: 66 strepen

Eenpersoonsbed 180 centimeter lang: 99 strepen

Tweepersoonsbed 180 centimeter lang: 99 strepen

Kingsize bed 210 centimeter lang: 116 strepen*

*Haak zoals voor tweepersoonsbed, herhaal dan de kleurvolgorde zoals voor de deken met 117 strepen.


🌸DAHLIA CAL Introductie :: veel foto’s van de Dahlia bloemen en algemene informatie over het project
🌸DAHLIA SNEAK PEEK :: in deze foto’s zie je de voorbeelden van de Colourwash en Mixed Stripe dekens
🌸DAHLIA GARENPAKKET :: het pakket via de Engelse website WoolWarehouse
🌸DAHLIA GARENPAKKET CAROS ATELIER:: het pakket via de Nederlandse website Caro’s Atelier🌸DAHLIA DEKEN DEEL 1:: Week 1 van de CAL
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 2:: Week 2 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 3:: Week 3 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 4:: Week 4 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 5:: Week 5 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 6:: Week 6 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 7:: Week 7 van de CAL 
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK RAND

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Corrie

Friday 3rd of January 2020

Wat fijn in het Nederlands!

Iris van Meer

Friday 3rd of January 2020

Leuk he! Ik word er ook erg blij van :D