Skip to Content

Sungold – Week 5

Sungold – Week 5

Het is week vijf van de Sungold Deken CAL en de eerste van onze vrijdagen in februari. Ik moet bekennen dat het een behoorlijk goed gevoel is om januari eindelijk in de achteruitkijkspiegel te zien – het voelde als de langste maand, en voor iedereen zoals ik die last heeft van de winterblues, is februari een stap dichter bij de lichtere maand en de helderdere lentedagen. Over het algemeen doe ik mijn uiterste best om de winterstormen niet te laten overheersen, en eigenlijk voelde dit seizoen tot nu toe niet al te zwaar.

Ik heb geprobeerd de gezelligheid van thuis te omarmen op de vele dagen dat het nat en grijs weer was. Dagen waarop mijn met dekens beladen bank een bron van warmte en comfort was. Elke avond, als ik klaar ben met het haken van mijn Sungold-strepen, drapeer ik de deken over de rugleuning van de bank, zodat ik hem de volgende ochtend weer meteen kan bewonderen. Hij voelt zich nu al helemaal thuis, in gezelschap van Aria, Starbright en Yuletide (ik ga die twee feestelijke dekens binnenkort weer opbergen, zodat ze een tijdje met alle kerstversiering kunnen overwinteren).

Ik heb ook erg genoten van de behaaglijke warmte van de Sungold-deken in het café, het is zo heerlijk om in een deken gewikkeld te zijn als het buiten wild en stormachtig is. Ik denk dat mijn vrienden bij Kletsen en Wol het leuk vinden om elke week mijn vorderingen met deze deken te zien, hij straalt echt van de warmte van de gouden zonneschijn en doet me voortdurend denken aan die zonnige, bloemige dagen…

….ahhh, wat een mooie herinneringen! Ik kan niet wachten om deze zomer de tuinen weer te bezoeken en opnieuw te genieten van de geneugten van dit levende kleurenpalet.

Ik hoop dat je deze CAL-blogs elke week leuk vindt, vooral degenen onder jullie die niet meedoen aan deze dekenmaakreis? Ik probeer mijn berichten vol kleur en inspiratie te maken, zodat er hopelijk wat visueel plezier is voor degenen onder jullie die niet haken. Ik heb een aantal mooie foto’s om vandaag met jullie te delen – er zijn een aantal dekens waarin de Sungold-steek is gebruikt met restjesgaren en unieke kleurstellingen, en er is ook een bloementhema om van te genieten. Zullen we eens kijken?

↑↑ Melissa maakt een sjaal voor zichzelf met King Cole Cottonsoft-garen met een prachtige steekdefinitie. Je kunt het Sungold-patroon echt zien in haar strepen en ik kan me voorstellen hoe geweldig de afgewerkte sjaal zal aanvoelen als hij om je schouders wordt gedrapeerd.

↑↑ Kathleen maakt haar deken van overgebleven garen en het ziet er zo leuk uit! Er hangt een eclectische vintage sfeer aan deze deken, die ik erg aantrekkelijk vind, en hij heeft het zo belangrijke kattenkeurmerk, zo te zien.

↑↑ Nog een prachtige schoonheid die haar garenvoorraad kleiner maakt, gedeeld op Facebook door Stollie. De felgele strepen brengen echt de zon naar binnen en geven de deken die Sungold-glans.

↑↑ Emma maakt een mooie Sungold-deken met haar eigen kleurenkeuze. Dit is een prachtig palet van roze, groen en blauw en zodra ik het zag dacht ik ahhhh, dit heeft lentevibes – Bloesem en Hyacinten!

Ik heb een paar prachtige Sungold kleuren bloemen gezien op Facebook en ik vind ze zo inspirerend dat ik ze graag met je deel!

↑↑  Melanie maakt een prachtige patchwork van Sungold vierkanten en ik vind dat het er geweldig uitziet. Ze gebruikt een patroon genaamd “Fat Flower Granny Squares”, ontworpen door David Abel. Nu is David een getalenteerde haker en is hij ook een van de briljante beheerders van de Facebook-groepen “Hooked on Attic24“. Hij is zo vriendelijk geweest om zijn patroon gratis te delen in de groep, dus als je er een draai aan wilt geven, kun je het PDF-bestand vinden via de volgende link ((VETBLOEMENPATROON)). Je moet lid worden van de groep ‘Hooked on Attic24’ om toegang te krijgen tot het bestand.

Een Mooi Gebaar; Ik ga David om toestemming vragen om óók dit patroon te mogen vertalen, want het is prachtig!

↑↑ Nadine heeft een zeshoekig bloemenpatroon gekozen voor haar Sungold-deken en het ziet er nu al geweldig uit. Dit is een prachtig ontwerp waar je een prachtige deken van kunt maken – het patroon is van de Nederlandse ontwerpster “Atty” en je kunt het gratis vinden op haar blog – het heet de “Vintage Flower Hexagon”

↑↑Emma – WAUW!! Emma legt een hele bloementuin aan!! Ik snakte letterlijk naar adem van vreugde toen ik deze foto voor het eerst op Facebook zag; de Sungold-kleuren zien er absoluut schitterend uit in bloemvorm. Emma heeft mijn Flora Flower-patroon gebruikt en nu worden honderd bloemen omgezet in granny squares, zodat ze samengevoegd kunnen worden om een bloementuin te maken.

↑↑ En tot slot Lucy…je moet je garenzak opruimen, vrouw! Wat een vrolijke, rommelige bundel kleuren – het is me voor het eerst gelukt om deze ballen in het midden te trekken (ik probeer het meestal niet omdat ik in het verleden te veel slechte ervaringen heb gehad), dus ze zijn nu op het punt waar ze naar binnen beginnen in te storten en aandacht nodig hebben. Een heerlijk therapeutisch klusje voor het weekend, denk ik.

Zullen we nu eens kijken naar wat bloemige inspiratie? De afgelopen weken heb ik jullie door het Sungold-kleurenpalet geleid, en vandaag stappen we de Paarse Zone binnen…

….is het niet prachtig??? Het was gemakkelijk om mijn paarse kleuren te kiezen, want er zitten een aantal prachtige exemplaren in het Stylecraft Special-assortiment. Ik heb Lavender, Proper Purple en Plum uitgekozen, en ze passen perfect bij hun bloemen…..

….Lavendel werd gekozen voor de kerstmadeliefjes die in de nazomer in Harlow Carr in overvloed groeien. Er zijn veel variëteiten van deze madeliefjes, allemaal in verschillende tinten mauve en paars, maar het waren deze lichtere die echt mijn aandacht trokken. Vroeger hadden we een enorme bos in de tuin van mijn kindertijd, waar ik opgroeide in Londen, dus ik heb een echt nostalgisch zwak voor ze.

Harlow Carr heeft een grote collectie Salvia-bloemen – dit is een enorme plantenfamilie met veel variatie in grootte en kleur, maar het zijn altijd deze diepe, rijke paarse bloemen die voor mij opvallen. Ze zijn prachtig in de grote randen (zie hier voor meer visuele inspiratie), en ik wist dat een Proper Purple-tint zeker in mijn Sungold-kleurenpalet zou passen.

En tot slot Plum: dit is op zichzelf al zo’n mooie kleur, die toevallig matcht met verschillende bloemen in de late zomerborder. De foto hierboven toont de delicate bloemhoofdjes van een meerjarige verbena, maar er zijn nog veel meer paarse bloemen in de tuin.

Volgende week deel ik wat roze tinten met jullie, en dat maakt onze kleurgecodeerde zomertuinwandeling compleet. Ik hoop dat je het leuk vond dat ik meer van mijn Sungold-inspiratie met je deel.

Week vijf van de deken geeft je nog achttien strepen om toe te voegen, en je zult het gevoel krijgen dat je deken bijna voltooid is.

Je gaat je uitkleden in het bovenste kwart, en alles zou er op dit punt heerlijk dekenachtig uit moeten zien en aanvoelen. Je kunt de Sungold-deken nu opvouwen en draperen, en hij heeft een aangenaam gewicht als hij in de garentas zit of over je schoot wordt gedrapeerd terwijl je werkt.

Ik hoop dat je tegen het einde van week 5, wanneer je streep 87 hebt voltooid, volkomen en onherroepelijk verliefd zult zijn op je Sungold, want het is echt iets van heerlijke schoonheid en vreugde.

Ooooooooooooooooooooooooooo, prachtig toch????!!!!!!

Kijk eens naar al die heerlijke, mooie, ronde, nette kleurgolven, laten ze je hart niet zingen?!

Ik hoop dat je nog steeds geniet van de strepen en het patroon en de kleuren en alles over deze therapeutische reis om dekens te maken. Ik weet dat het zo is, en ik weet dat ik echt niet wil dat er een einde aan komt.

Dit is dus deel 5 van de Sungold CAL en er zijn 18 strepen, beginnend met Cyprus en eindigend in Magenta.

Hierboven ziet u de kleurinformatie voor deel 5 van de Sungold GEMIXTE STREPEN-deken. Onthoud dat elke streep uit twee rijen haakwerk bestaat. Klik op de volgende link voor het printbare werkblad…

DEEL 5 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET 

Vorige week deelde ik de Sungold Colourwash-deken van Rachael met jullie, en deze week plaatste ze haar update toen ze week 4 afrondde. ↑↑   is het niet prachtig? Weet je nog dat het vorige week helemaal om het groen ging, wat een kalm, aardend gevoel aan de strepen gaf.

↑↑ Deze prachtige foto kwam ik deze week ook tegen op Instagram, gedeeld door Louise, en hij laat de kleurwassing heel goed zien, vooral de koele groentinten die daar zachtjes bovenaan zitten.

Deel 5 van de Sungold Colourwash is een paarse waas, net als de bloemen die ik je eerder liet zien. Zachtgroene Lincoln versmelt met Lavender, en gaat dan vol door Proper Purple met een vleugje Plum aan het eind.

Hierboven zie je de kleurinformatie voor deel 5 van de Sungold COLOURWASH-deken. Houd er rekening mee dat elke streep uit twee rijen haakwerk bestaat, dus als je de drievoudige gekleurde banden haakt, zijn dit zes rijen haakwerk.

Klik op de volgende link voor het printbare werkblad…

♥ DEEL 5 COLOURWASH WORKSHEET 

↑↑ Kijk nu eens naar deze doos vol perfectie!!!! Jen deelde deze foto op Facebook en ik werd verliefd op de uiterste netheid van al die prachtige kleurvlakken. Velen van jullie genieten momenteel van de Sungold Harmony-vierkanten en het is voor mij geweldig om jullie vooruitgang te zien, dus zoals altijd bedankt voor het delen op de sociale media.

Zoals altijd bedankt voor jouw bezoek hier op mijn blog, en dat je bij mij bent terwijl we samen verder gaan. Ik waardeer het gezelschap enorm. Ik wens je een fijne week vol kleur en creativiteit!

Handige Sungold Links

WEEK 1 SUNGOLD Strepen 1-15
WEEK 2 SUNGOLD Strepen 16-33
WEEK 3 SUNGOLD Strepen 34-51
WEEK 4 SUNGOLD Strepen 52-69
WEEK 5 SUNGOLD Strepen 70-87
WEEK 6 SUNGOLD Strepen 88-99
♥ SUNGOLD GARENPAKKETTEN (WOOLWAREHOUSE in Engeland) 
♥ SUNGOLD GARENPAKKETTEN (de Wolkast in Nederland)
♥ SUNGOLD HAAKPATROON
♥ SUNGOLD HARMONY HAAKPATROON
♥ SUNGOLD INTRODUCTIE
♥ DEEL 1 GEMIXTE STREPEN WORK SHEET
♥ DEEL 1 COLOURWASH WORK SHEET
♥ DEEL 2 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 2 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 3 GEMIXTE STREPENE WORKSHEET
♥ DEEL 3 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 4 MIXED STRIPE WORK SHEET
♥ DEEL 4 COLOURWASH WORKSHEET
♥ DEEL 5 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 5 COLOURWASH WORK SHEET
♥ DEEL 6 GEMIXTE STREPEN WORKSHEET
♥ DEEL 6 COLOURWASH WORKSHEET
De Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!