Skip to Content

Wat gaat er bij Een Mooi Gebaar gebeuren in 2024?

Wat gaat er bij Een Mooi Gebaar gebeuren in 2024?

Alvast hele fijne feestdagen gewenst!

Leuk dat je dit leest. Zet een lekker kopje koffie of thee en geniet even mee van alle goede Een Mooi Gebaar voornemens.

Jaarproject Club

Het grootste goede voornemen van dit jaar is om heerlijk samen met alle Een Mooi Gebaar Club abonnees te genieten van het schitterende jaarproject.

De jaaraanbieding om ook lid te worden loopt nog heel even, na 15 januari gaan de prijzen omhoog. Sla je slag 😉

Podcast

Ik breng dit jaar elke week één podcast uit. Die zal (meestal) gaan over een haakvraag. Om het toegankelijk te houden, maak ik er ook meteen een blogpost van, zodat ook Doven/Slechthorenden het kunnen lezen, maar ook zodat als je een hekel hebt aan podcasts, je toch geen gezellige haakinformatie mist.

Alle informatie én alle afleveringen van de podcast, vind je via deze link: Een Mooi Gebaar Podcast.

Blog

Naast de blogs/podcasts, ga ik ook kijken of jullie het leuk vinden als ik elke week een wat meer gezellig-geklets-blog schrijf. Daarin deel ik dan over mijn privé leven, over het reilen en zeilen van het bedrijf én deel ik foto’s van JULLIE creaties uit de mail en Facebook-groepen.

Ik heb dat idee een beetje van Attic24, ik vind haar blogs écht smullen. Ze deelt veel natuur foto’s, veel haakfoto’s, veel geklets over zichzelf en ik vind dat altijd heel gezellig om te lezen.

Van deze blogs komen dan géén podcasts, want dat zou een beetje overdreven veel per week worden.

Een eerste voorbeeld van zo’n blog staat sinds twee weken online: 2023 – Week 48 (misschien moet ik nog iets aan het schrijven van leukere titels doen…)

Nieuw haakpatronen vertalen

Uiteraard komen er ook weer een heleboel nieuwe haakpatronen op de website.

Ik probeer één nieuw patroon per week, maar dat zal een beetje liggen aan hoeveel tijd er is en aan hoe lang de patronen zijn 🙂 Een patroon vertalen kost me ongeveer een uur per 1000 woorden en sommige haakpatronen hebben 15.000 woorden 😉 Dus je kunt bedenken dat dat wat tijd kost, zeker omdat er daarna ook nog allerlei dingen moeten gebeuren zoals het in de nieuwsbrief zetten, het linken aan de juiste auteur en categorie en natuurlijk het melden op social media dat er een nieuw patroon gekomen is.

Attic24 komt in januari en februari 2024 bijvoorbeeld met de Sungold deken, een prachtige, beginnersvriendelijke deken, gehaakt van 15 bollen Stylecraft Special DK, die in pakketten bij de Wolkast verkrijgbaar is. Meestal komen er tenminste 2 grote Attic24 haakpatronen per jaar uit.

Ik verwacht ook nieuwe haakpatronen van Coastal Crochet en Morale Fiber dit jaar. Wellicht ontwerpen jullie ook nog wat moois dat ik kan delen en héél misschien kom ik zelf ook nog aan een paar ontwerpen toe 😉

Opknappen oude haakpatronen

Naast het vertalen of ontwerpen van nieuwe haakpatronen, ben ik ook blijvend bezig met het verbeteren van oude haakpatronen. Soms worden er fouten gevonden, vaker wil ik de patronen updaten omdat ik zelf inmiddels gewoon een hogere standaard heb ontwikkeld 😉

Ik heb de laatste jaren veel geleerd over vindbaarheid en leesbaarheid van haakpatronen en daar écht mijn eigen stijl in ontwikkeld. Niet alle patronen reflecteren die stijl, dus dat is een constant proces van oude patronen opsporen, kijken wat er verbeterd kan worden en dat dan vervolgens doen. Ik probeer dat ook met ten minste één patroon per week te doen 🙂

Cursussen

Naast het gave jaarproject komen er nog andere cursussen in de Een Mooi Gebaar Club. De cursussen komen los verkrijgbaar, en zijn uiteraard onderdeel van het jaarabonnement.

Er komt in ieder geval een Elfen Jas Cursus, een Beginnerscursus en een Mandala Cursus, want daar ben ik nu al mee bezig. Het maken van een cursus kost heul veul tijd: ik ontwerp de patronen, film ze, edit de video’s, schrijf de teksten, maak er reclame voor en help cursisten. Dat kan niet met 10 cursussen tegelijkertijd, maar er komen er wel 5 per jaar uit ongeveer. Super tof voor abonnees, maar ook leuk als je een losse cursus wilt kopen.

Naast de Elfen Jas, Beginnerscursus en Mandala cursus maak ik hopelijk ook nog een Raglan Trui cursus en een Amigurumi cursus.

Website gebeuren

Daarnaast gaat er altijd veel tijd zitten in het onderhouden van de website, het updaten van plugins en het verbeteren van de snelheid. Doordat de website nu zoveel bezoekers trekt (meer dan 2 miljoen paginaweergaven in 2023!), is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat alles snel en veilig ingesteld is.

Er verandert nogal snel van alles in computerland, dus het bijhouden hiervan kost soms dagen per week… Niet het meest boeiende werk, maar wel belangrijk om jullie op de hoogte te kunnen blijven houden van wat er allemaal in mijn heerlijke, kleurrijke, ontspannen bedrijf gebeurt. Zonder website, geen bedrijf…

Ik heb ook mazzel met mijn man, die in de IT werkt. Hij heeft veel meer verstand dan ik van allerlei computerzaken en kan dus vaak inhoudelijk erg goed helpen met de website. Ik doe het meeste nog zelf, maar ben blij dat ik op hem kan leunen voor de ingewikkeldere dingen. Mijn lange termijn droom is dat Een Mooi Gebaar ooit zo ‘groot’ is dat mijn man helemaal vóór/met mij kan werken en niet meer in loondienst hoeft te werken.

Dromen mag, toch?

Nieuwsbrief

We proberen ten minste één gezellige nieuwsbrief per week te vullen, meestal 2. Dat is náást de specifieke e-mails die verzonden worden over een CAL waarvoor je je hebt aangemeld, of over een nieuw cursusdeel dat uitkomt. Het kan dus zijn dat je meer dan twee e-mails per week krijgt, maar alleen als je je daarvoor hebt opgegeven.

De nieuwsbrieven worden gevuld met nieuwe én oude patronen. Met meer dan 1000 haakpatronen op de website is het leuk om ook de wat oudere onder de aandacht te blijven brengen, zodat jullie weten wat voor leuks er allemaal te haken is. Er wordt een variatie van kooppatronen en gratis patronen in gedeeld, zodat er voor ieder wat wils blijft. Afmelden kan onderaan elke nieuwsbrief door op unsubscribe te klikken.

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link, dan mis je niks: www.eenmooigebaar.nl/nieuwsbrief

Social Media

Hier merken jullie óók veel van: wat komt er wanneer op social media :)!

Er komt in ieder geval eens per dag een Een Mooi Gebaar Granny Square online op Instagram en Facebook. Daarnaast komen er 5 a 10 pins op Pinterest terecht. Daarnaast ook nog één à 2 andere haakpatronen op Instagram en Facebook, zodat alle 1000 haakpatronen in ieder geval eens per jaar de revue passeren.

Dat kost, uiteraard, heel veel tijd om allemaal in te plannen en te schrijven en de juiste plaatjes voor te kiezen. Gelukkig kan dat een stukje geautomatiseerd, maar het blijft wel mensenwerk om het allemaal goed te laten verlopen.

Niet alleen het plaatsen op social media kost tijd, ook het reageren op al jullie prachtige foto’s én vragen. Daar gaan de nodige uren in zitten maar dat maakt het juist óók super leuk werk: als ik zie dat jullie de patronen ook echt maken, voelt het veel nuttiger om nieuwe patronen te vertalen :)!


Maak jij nieuwe plannen voor je hobby en je werk dit jaar? Wil je ze delen in de reacties, vind ik leuk!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!