Skip to Content

Moederdag haakpatronen 2024

Moederdag haakpatronen 2024

Het is bijna moederdag en dan kun je, als je moeder (nog) in je leven is, natuurlijk heerlijk je moeder verwennen! Of inspiratie op doen om zélf verrast te worden met moederdag.

Op deze pagina vind je, naast cadeau tips voor de haakverslaafde moeder, ook leuke moederdag haakpatronen om deze moederdag extra feestelijk en persoonlijk te maken. Kom dit jaar niet aan met een duffe cadeaubon, maar geef je moeder een cadeau dat ze verdient!

Feestelijke Benodigdheden Hakende Moederdag

Is je moeder net als jij dol op haken? Dan kun je haar wellicht met een leuk moederdag cadeau verrassen waarmee ze zélf kan haken!

Afhankelijk van de interesses van je moeder kun je bijvoorbeeld de volgende dingen aanschaffen:

  1. Extra luxe haaknaalden: sommige haaknaalden zijn goedkoop, anderen zijn duur. Houten haaknaalden worden soms werkelijk als prachtige kunstwerken gedraaid en verkocht, met meerdere kleuren of aparte vormen. Leuk als cadeau, zeker ook omdat menigeen het zichzelf niet zou gunnen.
  2. Extra handige haaknaalden: wat dacht je van haaknaalden met een lampje erin? Of een tunische haaknaalden set met kabels, zodat je niet van die lange zware pinnen hoeft te hanteren?
  3. Luxe wol: is je moeder dol op mooi handgesponnen garen maar laat ze het voor zichzelf liggen vanwege de prijs? Verras haar dan met een luxe streng handgesponnen garen.
  4. Gaaf nieuw haakboek: er komt bijna elke week wel een nieuw haakboek uit. Kijk in je lokale boekhandel voor de nieuwste boeken of bestel er één online: Haakboeken bij Bol.com, haakboeken bij de Wolkast.
  5. Gezellige cursus: Je bent nóóit te oud om te leren. Volg samen een gave haakcursus, bijvoorbeeld de Interlocking Haken cursus, de Mochila haken cursus, de Mandala Haken cursus of doe je moeder meteen een prachtig jaarabonnement op de Een Mooi Gebaar Club cadeau, dan heeft ze naast 15+ cursussen ook toegang tot 250+ PDF haakpatronen én gezellige samen haak momenten met anderen.
moederdag haakpatronen

Moederdag Haakpatronen

We beginnen deze moederdag haakpatronen lijst met een heerlijk duurzaam, gezellig, handig en praktisch project: het haken van wasbare wattenschijfjes, die ook wel scrubbies worden genoemd. Het gratis haakpatroon, inclusief handig opbergmandje vind je via onderstaande knop:

“Zeg het met bloemen” is zo’n heerlijke slogan, maar bloemen sterven snel (en zijn vaak niet goed voor het milieu door de manier waarop ze gekweekt/bespoten worden), dus zélf bloemen maken is leuker, blijft langer goed én duurzamer!

Er staan op deze website tientallen, misschien zelfs wel honderden bloemen. Gebruik de zoekfunctie en zoek op ‘bloem’ om jouw lievelingsbloem te haken.


Nog een duurzaam en vrolijk moederdag idee is om een blikje of potje te omhaken in de lievelingskleuren van je moeder. Daar kunnen dan tóch bloemen in, of pennen, of haaknaalden: net wat je moeder handig vindt!

Je kunt hier heerlijk zelf experimenteren met kleuren en garens, je restjes opmaken en bedenken wat je erin wilt zetten.

De moederdag haakpatronen voor het omhaakt potje en de Zomers Blikje Haken zijn gratis, ontworpen door Attic24 en met toestemming naar het Nederlands vertaald.


Haak je liever iets modieus, overweeg dan om een mooie Zomerhoed voor je moeder te maken. De Zomerhoed komt in vele maten en is ontworpen door Yay for Yarn. Het gratis Nederlandstalige haakpatroon staat hier op de site:

Leuk én snel klaar is zo’n markttas. Handig om een stapeltje van te hebben. Ziet er zóveel gezelliger uit dan een gewone plastic zak, als je het mij vraagt 😉 Leuk moederdag haakpatroon:

Nooit meer leuke (nieuwe) haakpatronen missen? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief:

Heb jij iets leuks gemaakt óf gekregen voor Moederdag? Deel het met ons!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!