Een Mooi Gebaar CAL – Deel 3

Kleurkeuzes

Voor de nieuwe CAL ging ik op 8 juli naar het Wolplein inspiratiecentrum. Ik twijfelde daar eerst een tijdje over het juiste materiaal. De keuze viel op Yarn and Colors Must Have, een 100% katoen garen voor naald 2-3.5 mm. Die collectie bestaat uit maar liefst 100 verschillende kleuren, dus het kiezen was nog niet afgelopen 😉

Uiteindelijk heb ik besloten om 14 kleuren te kiezen, lopend van roze naar lichtblauw, met paarse en blauwe tinten er tussen. Het lijkt mij een pallet geworden met voldoende warme en koudere tinten, met genoeg licht en donker en met genoeg variatie. Voor de zekerheid kocht ik ook nog een aantal primaire kleuren en een bolletje wit en zwart.

Als ik nieuw materiaal koop, maak ik altijd meteen even een overzichtje van de kleurnummers, verfbaden en van alle andere gegevens op de wikkel. Ik heb dit in een gewone A4-map zitten. Ik doe dat met stevig papier, met aan de ene kant 4 gaatjes voor in de map, en aan de andere kant 24 gaatjes voor de draadjes. Ik schrijf dan eerst de gegevens over op het blad.

Daarna knip ik per kleur een stukje draad af en knoop dat in één van de 24 gaatjes. Naast het gaatje schrijf ik dan het kleurnummer en het verfbad. Op deze manier heb ik altijd een overzicht van het garen dat ik gekocht heb, wat handig is als er een bolletje bij moet komen, of als ik restjes heb waarvan ik niet meer precies de aanbevolen haaknaald weet. Ook voor aankomende projecten is het handig, ik kan dan alvast kleuren bij elkaar uitzoeken, wat toch makkelijker gaat in het echt dan via een website.

Kleurkeuze Een Mooi Gebaar CAL

Tromgeroffel…..

Tadaa! Daar zijn ze dan 🙂 Alle veertien kleurtjes op een rij, met kleurnummers (boven) en met de kleurnamen (onder). De kleurnummers zijn: 49, 50, 51, 52, 53, 55, 56, 67, 68, 65, 66, 68, 70 en 74. De bijbehorende namen zijn: fuchsia, purple bordeaux, plum, orchid, voilet, lilac, lavender, clematis, amesthyst, turqoise, blue lake, sapphire, petroleum en opaline glass.

Weet jij al met welke kleuren je de CAL wilt maken? Laat het me weten in de reacties of op Facebook.

 

 

 

 

 

16 reacties op “Een Mooi Gebaar CAL – Deel 3”

 1. Ik ga het toch maken met dezelfde katoen als jij. Ik heb wel heel andere kleuren gekozen, ook een beetje buiten mijn eigen comfortzone zelfs. Ik ga hem nog voeren met een teddystofje zodat hij ook lekker warm en zacht wordt, hij komt als het qua afmetingen ook past op ons bed te liggen. Zo is de enorme deken qua budget ook nog wat te doen.

  Yarn and Colors Must-have 012 Lemon
  Yarn and Colors Must-have 015 Mustard
  Yarn and Colors Must-have 016 Cantaloupe
  Yarn and Colors Must-have 018 Bronze
  Yarn and Colors Must-have 020 Orange
  Yarn and Colors Must-have 022 Fiery Orange
  Yarn and Colors Must-have 032 Pepper
  Yarn and Colors Must-have 008 Teak
  Yarn and Colors Must-have 024 Chestnut
  Yarn and Colors Must-have 026 Satay
  Yarn and Colors Must-have 028 Soil
  Yarn and Colors Must-have 014 Sunflower
  Yarn and Colors Must-have 030 Red Wine
  Yarn and Colors Must-have 031 Cardinal

 2. Hallo,

  ik vind je kleurkeuze mooi, maar voor mij te bont. Kan ik ook de kleur per vierkantje hetzelfde houden of evt 2 kleuren per vierkantje?

  1. Hoi Pauline,

   Leuk dat je overweegt om mee te doen en fijn dat je me een berichtje stuurt! Je bent natuurlijk helemaal vrij om de kleuren te kiezen die bij je passen. Ik zou heel benieuwd zijn naar deze deken in één of twee kleuren! En als ‘t toch niet leuk wordt, kun je altijd in februari nog een andere kleur doen, dat ze per maand verschillen. Of per temperatuur. Of per seizoen. De keuze is helemaal Aan jou. Hou je me op de hoogte van je keuze?

   Groetjes, Iris van Meer

 3. Wat een mooie vierkantjes komen er voorbij!
  Ik ga dan ook meedoen. Wat is de maat van de vierkantjes wat dat heb ik niet kunnen vinden.

  1. De maat van de vierkantjes is helemaal afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Waarmee wil je gaan werken?

 4. Ik overweeg al het hele jaar om mee te gaan doen. Wat mij enorm tegenhoudt is dat ik niet weet hoeveel bollen ik van iedere kleur nodig heb. Hoe pak ik dat aan? Wil hem in dezelfde kleuren gaan maken.

  Groetjes Karin

  1. Hallo Karin!

   Wat leuk dat je de Een Mooi Gebaar CAL gaat doen! Je hebt van iedere kleur ongeveer evenveel bollen nodig, tenzij je een bepaalde kleur meer accent wil geven.
   Ik vind persoonlijk dat het garen waarmee mijn CAL gemaakt is, Yarn and Colors Must-have, nauwelijks verschilt in kleurbad. Ik heb nog nooit een verschil kunnen ontdekken tussen bolletjes van dezelfde kleur met een totaal ander verfbad. De enige kleur waarvan ik meteen heel veel had besteld, was van het aan-elkaar-zet-garen. Dat komt namelijk allemaal aanelkaar, of tegenelkaar te liggen, dus dan zou je eventueel kleurverschil goed zien. Bij alle andere kleuren komt het niet zo nauw: je gebruikt elke keer maar zo weinig per vierkant, dat je niet genoodzaakt bent om twee bolletjes van dezelfde kleur te gebruiken, mocht er kleurbadverschil zijn. Ik heb dus gedurende het jaar steeds een beetje bijbesteld (als ik toch al garen ging bestellen voor andere projecten, of als het op was).

   Helpt dat je een beetje?

   Met vriendelijke groet,

   Iris

 5. Hallo Iris,
  Wil graag dezelfde kleurstelling maken als jij.
  Alleen schrijf je dat er 70 bolletjes nodig zijn. En 14 kleuren. Hoeveel van welke kleur zal ik bestellen? Iedere keer een bolletje laten komen wordt niemand vrolijk van.

  1. Ik heb om te beginnen 3 bolletjes van elke kleur gedaan. Daarna gekeken welke al op waren. De kleuren waren behoorlijk goed verdeeld! Maar dat is ook een beetje afhankelijk van je eigen haak-hand. Succes!

 6. Hallo Iris, ik wil graag meedoen in januari 2020. De kleuren keuze van jou vind ik prachtig, nou snap ik alleen niet helemaal wat de kleur is waar je het mee aan elkaar gemaakt hebt. Zit die kleur al bij die 14 of is dat een andere kleur?
  Vriendelijke groet, wendy

 7. Hallo Iris,
  Ik ben de kleuren aan het bekijken voor de cal 2020. Ik gebruik Carania. Kun je mij zeggen hoeveel bollen ik nodig heb van de kleuren 57 en 58. Die kleuren kan ik niet vinden bin Catania. Ik ga ze dan via de link bestellen in een keer.

Reacties zijn uitgeschakeld.