Kleurkeuzes

Voor de nieuwe CAL ging ik op 8 juli naar het Wolplein inspiratiecentrum. Ik twijfelde daar eerst een tijdje over het juiste materiaal. De keuze viel op Yarn and Colors Must Have, een 100% katoen garen voor naald 2-3.5 mm. Die collectie bestaat uit maar liefst 100 verschillende kleuren, dus het kiezen was nog niet afgelopen ;)

Uiteindelijk heb ik besloten om 14 kleuren te kiezen, lopend van roze naar lichtblauw, met paarse en blauwe tinten er tussen. Het lijkt mij een pallet geworden met voldoende warme en koudere tinten, met genoeg licht en donker en met genoeg variatie. Voor de zekerheid kocht ik ook nog een aantal primaire kleuren en een bolletje wit en zwart.

Als ik nieuw materiaal koop, maak ik altijd meteen even een overzichtje van de kleurnummers, verfbaden en van alle andere gegevens op de wikkel. Ik heb dit in een gewone A4-map zitten. Ik doe dat met stevig papier, met aan de ene kant 4 gaatjes voor in de map, en aan de andere kant 24 gaatjes voor de draadjes. Ik schrijf dan eerst de gegevens over op het blad.

Daarna knip ik per kleur een stukje draad af en knoop dat in één van de 24 gaatjes. Naast het gaatje schrijf ik dan het kleurnummer en het verfbad. Op deze manier heb ik altijd een overzicht van het garen dat ik gekocht heb, wat handig is als er een bolletje bij moet komen, of als ik restjes heb waarvan ik niet meer precies de aanbevolen haaknaald weet. Ook voor aankomende projecten is het handig, ik kan dan alvast kleuren bij elkaar uitzoeken, wat toch makkelijker gaat in het echt dan via een website.

Kleurkeuze Een Mooi Gebaar CAL

Tromgeroffel…..

Tadaa! Daar zijn ze dan :) Alle veertien kleurtjes op een rij, met kleurnummers (boven) en met de kleurnamen (onder). De kleurnummers zijn: 49, 50, 51, 52, 53, 55, 56, 67, 68, 65, 66, 68, 70 en 74. De bijbehorende namen zijn: fuchsia, purple bordeaux, plum, orchid, voilet, lilac, lavender, clematis, amesthyst, turqoise, blue lake, sapphire, petroleum en opaline glass.

Weet jij al met welke kleuren je de CAL wilt maken? Laat het me weten in de reacties of op Facebook.