Skip to Content

Een Mooi Gebaar CAL 2018 – Deel 1

Wat lijkt het me gaaf om een jaar lang elke dag iets te haken en daar ook elke dag een blogje van te maken, zodat andere mensen óók elke dag iets kleins kunnen haken. Er bestaan natuurlijk emotiedekens of temperatuurdekens daarvoor. Bij een emotiedeken wijs je van te voren kleuren toe aan emoties en aan het eind van de dag haak je dan van de overheersende emotie van die dag een toer of een granny tot je na een jaar één grote deken hebt of meerdere kleine projecten. Bij een temperatuurdeken volg je het weerbericht en haak je een granny of toer van die minimale of maximale temperatuur van die dag.

Beide opties lijken me echter vrij saai. Ik wil een uitdaging waarbij ik nieuwe dingen kan leren en veel kan spelen met kleur. Om ervoor te zorgen dat dit project een succes wordt, begin ik nu alvast met kleurselectie en met het uittesten van patronen. Ik hoop dat mensen zullen aanhaken bij het maken van de diverse grannies! Dit project heb ik daarom de “Een Mooi Gebaar CAL” gedoopt. CAL is de afkorting van Crochet-Along en betekent dat veel verschillende mensen tegelijkertijd hetzelfde maken, met al dan niet hun eigen creatieve draai eraan. Het leuke van een Crochet-Along project vind ik altijd de community die erdoor ontstaat en de prachtige kleurencombinaties die mensen weten te verzinnen.

Een deel van de 365 patronen komt bij Yarnutopia vandaan, een Engelstalige website van een vrouw die in 2015 YouTube-videos maakte van 365 verschillende grannies. Ik heb heel veel respect voor haar project en raad je dan ook zeker aan om eens een kijkje op haar website te nemen. Ik heb haar toestemming om een deel van de patronen te vertalen naar het Nederlands. Ze hebben aardig wat aanpassingen nodig, omdat haar grannies lang niet allemaal even groot zijn. Er komen vanzelfsprekend ook grannies van andere bronnen in de deken. Weet jij een granny die er écht in moet, stuur me dan een mailtje via het contactformulier 🙂

Ik ben de afgelopen weken vooral aan het dromen over de kleurencombinaties. Het materiaal wordt waarschijnlijk Drops Baby Merino. Dit is vrij fijn garen, waardoor de gewenste afmeting van ongeveer 6 tot 8 centimeter per granny gehaald kan worden. Op 8 juli ga ik naar de uitverkoop van Wolplein.nl in Zaltbommel, om daar eens bolletjes bij elkaar te leggen om te kijken wat voor deken het gaat worden. Meer informatie over het gekozen materiaal volgt snel.

Ik heb ontzettend veel zin in dit project en zal in de aanloop naar 1 januari regelmatig wat posten. Als je goede ideeën hebt, me mee wilt helpen, of iets anders over het project te zeggen hebt, doe dat dan hier in de comments, of stuur me een berichtje op Facebook.

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Josiane Lienard

Thursday 6th of February 2020

deze site is nieuw voor mij, elke dag kijk ik met verwondering naar de mooie vertaalde patronen, ik heb geen weet dat wij in Belgie net zulk een site hebben,bedankt Iris voor je vele inspanningen om deze site zo veelzijdig uit te bouwen. bedankt Josiane Lienard

Iris van Meer

Thursday 6th of February 2020

Hallo lieve Josiane! Wat een lief berichtje. Fleurt m'n hele dag weer op, dankjewel <3

Comments are closed.