Skip to Content

Een Mooi Gebaar CAL – Deel 4

Een Mooi Gebaar CAL – Deel 4

Er is meer nieuws over de Een Mooi Gebaar CAL! De CAL start op 1 januari, maar de voorbereidingen zijn in volle gang.

Ik heb er zo ongelofelijk veel zin in dames! Elke dag als ik de stapel vierkantjes zie liggen heb ik zin om ze te aaien, te sorteren, aan elkaar te zetten en er nog meer bij te maken. Het ontwerpen, kleuren bij elkaar kiezen, proefhaken, uithalen, opnieuw haken, patroon schrijven, weer uithalen ;), draadjes wegwerken: alles is leuk! Ik ben nog steeds super blij met mijn kleurkeuze!

Het is heel veel werk, het zoeken van patronen, toestemming vragen aan de ontwerper, zelf patronen ontwerpen, alles passend maken, alles vertalen en uitschrijven, het vierkantje haken, mooie foto’s maken en er blogposts van maken. Ik denk dat elk vierkantje minimaal 3 uur kost. Een gave klus, maar wel een grote, dus ik heb hulp ingeschakeld! Deze week stel ik Thea aan jullie voor!

 

Thea

Thea heeft mij eerder geholpen bij het vertalen/proefhaken van de Kalevala CAL van Arteeni.fi en dat beviel zo goed, dat ik haar nu weer om hulp heb gevraagd. Thea haakt de CAL vierkantjes met Stylecraft Special DK. De oppervlakte van de vierkantjes is bij haar ongeveer 10 bij 10 centimeter. Ze gebruikt vijf kleuren, inclusief eentje om de vierkantjes aan elkaar te zetten. De kleuren zijn Lime (1712), Khaki (1027), Magenta (1084) en Lobelia (1825). Grey (1099) wordt door Thea ook gebruikt voor het aan elkaar zetten.

De totale oppervlakte van de deken van Thea is afhankelijk van de manier waarop ze vierkantjes ordent en aan elkaar zet. Ook de rand is nog niet bekend, daarvoor willen we eerst meer vierkantjes af hebben! Ik vind het in ieder geval alvast hele toffe kleuren, jij ook?

Op de hoogte blijven van dit project? Volg me dan ook op Facebook! Ook helpen? Stuur me dan een berichtje 🙂

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Diana Heemstra

Saturday 2nd of June 2018

Ik zou de cal ook graag in stylecraft dk haken.......... Heb nog veel overschotjes liggen .... Kun je me een indicatie geven van hoeveel ik ongeveer nodig heb voor de deken, dan kan ik zien of ik genoeg heb om de deken te maken en of ik evt. nog een kleur moet bijkopen? Super cal. Groetjes Diana

Iris van Meer

Saturday 2nd of June 2018

Hallo Diana,

Ik kan je aanraden om 10 blokjes te haken met de restjes stylecraft die je hebt, en ze dan even op de keukenweegschaal te leggen. Dan weet je hoeveel gram garen je voor de hele deken nodig hebt. Voor het aan elkaar zetten is het afhankelijk van welke methode je kiest, maar ook daar kun je het beste een (proef)stukje doen en dan weer wegen (en het gewicht van de vierkantjes er niet vergeten af trekken).

Helpt dit een beetje?

Heel veel plezier en leuk dat je meedoet!

Comments are closed.