Skip to Content

Springfrost Haakpatroon Week 4

Springfrost Haakpatroon Week 4

Is het niet mooi als we naar een eenvoudige verzameling kleuren kunnen staren en een andere tijd en plaats tevoorschijn kunnen toveren? Ik heb precies dat de afgelopen week gedaan – met behulp van deze zachte, Springfrost-kleuren om mezelf eraan te herinneren dat we langzaam door de winter gaan naar een lichtere, helderdere tijd van het jaar. Dit mooie garenpalet heeft echt geholpen mijn geest te verruimen, zowel de kleurentherapie als het repetitieve, rustgevende ritme van het werken met die knuffelige rijen om mijn geest te kalmeren.

Springfrost-Kleuren-Deel-4

Vorige week reisde ik naar Dorset. En omdat het een bijna hele reisdag is met drie verschillende treinen over zeven uur, vind ik het altijd leuk om iets met garen te hebben om de tijd te doden. Voor deze reis wist ik zonder twijfel dat ik ruimte in mijn tas moest maken voor mijn snelgroeiende Springfrost deken. Het is geen bijzonder draagbaar project, maar oh, het is het zo waard! Terwijl ik me een weg baande door de zuidelijke provincies en ik de zon langzaam aan de hemel zag stijgen, waren mijn handen bezig met het creëren van een aantal langzame, lentekleurige strepen, nou ja ….. het was een beetje de hemel daar.

Mijn tijd in Dorset was zo’n smeltkroes van gemengde gevoelens. Ik probeer ze nog steeds te sorteren en wat balans te vinden. Omdat ik er vooral was om voor mijn vader te zorgen, had ik niet veel kans om erop uit te gaan zoals ik normaal zou doen. De dagen waren extreem koud maar helder en helder met veel wintervorst die het landschap bedekte. Ik maakte de bovenstaande foto toen ik op een ochtend langs de lokale bloemist in de stad liep. En omdat de bloeiende potten die buiten waren opgestapeld echt mijn aandacht trokken. De bloemen zagen er zo mooi uit en deden me meteen denken aan mijn deken – koele zilverwitte helleborussen en de schattigste kleine potten met lichtpaarse en witte viooltjes ook.

Ik was niet veel online tijdens de week dat ik weg was en dus voel ik me een beetje losgekoppeld van jullie allemaal daarbuiten. Hoe gaat het?? Geniet je van de Springfrost kleuren? Neem je het deze maand rustig in je op?`

Sinds ik een paar dagen geleden thuiskwam, ben ik erin geslaagd om een snelle blik te werpen op de verschillende sociale mediagroepen en CAL-hashtags. Ik ben volkomen blij met de afbeeldingen die je hebt gedeeld – heel erg bedankt! Ik voel me belachelijk geïnspireerd. Elke keer als ik zie waar mijn kleuren je brengen, het is echt het meest fantastische ding. Ik heb niet veel van een thema om deze week te delen, maar ik hoop dat je geniet van deze verzameling inspirerende Springfrost-werken-in-uitvoering …..

♥ Ik deelde enkele van deze prachtige vierkanten gemaakt door Nikii (@nikiiloops) in week twee van de CAL en dacht dat je een update zou waarderen. Ze zijn echt prachtig en hoe meer ik van ze zie, hoe meer ik van ze hou. Ze zijn gemaakt met behulp van de tapijt haaktechniek en het patroon van Tinna Thórudóttir Thorvaldsdóttir is te vinden op Ravelry:

(https://www.ravelry.com/patterns/library/saga-6).

♥ Marion maakt zeshoeken en ze heeft wat donkerdere tinten toegevoegd aan mijn Springfrost-palet. Ik vind het geweldig hoe ze alle centra wit heeft gehouden, zodat ze eruit zien als sneeuwvlokken – zo mooi.

♥ Rain deelde deze foto op Facebook van haar Springtide-deken in wording, en ik vind het geweldig hoe deze zachte kleuren werken met het originele Yuletide vierkante patroon.

♥ BK gebruikt de Springfrost garen kleuren om deze zeer opvallende Schelpen-steekdeken te maken. Het patroon is van Sandra Paul en staat gratis op haar Cherry Heart blog >>

https://www.cherryheartcrochet.co.uk/2019/07/clamshell-stitch-tutorial.html

♥ Laura (@goslingandplumb) gebruikt ook een van Sandra’s patronen met haar Springfrost-kleuren – dit is het begin van een Battenberg-deken met wit als hoofdtint, is het niet mooi? Dit patroon vind je ook op Sandra’s blog >>

https://www.cherryheart.co.uk/2018/12/battenberg-blanket.html

♥ Kaz (@kaz_at_frockasaurus) – heeft het weer gedaan! De meesten van jullie zullen waarschijnlijk bekend zijn met Kaz Hall en haar collectie Harmony-dekens, vooral als je deel uitmaakt van de Hooked on Attic24 facebookgroep. De deken hierboven is een mooie alternatieve Springfrost babydeken, gemaakt met behulp van de eerste vier rondes van de originele Harmony Granny Square Deken en de join as you go-methode.

Als je lid bent van de Hooked on Attic24 Facebook group, heeft Kaz heel genereus een gratis PDF-kaart geschreven om je te helpen deze babydeken te maken en je kunt hem vinden in de groepsbestanden.

♥ Kay maakte ook een baby Springfrost deken en ontwierp er ook haar eigen mooie border voor. Maar ik denk dat je het ermee eens bent dat het superleuke Springfrost-konijntje echt de show steelt!

♥ Jo, WOW, dit trok echt mijn aandacht op Instagram en ik wacht nu ongeduldig om die steken te zien groeien. Naast het haken van een aantal Springfrost-vierkanten voor een deken, steekt Jo haar Springfrost-garen op canvas om een kussen te maken – geweldig of wat?! Deze stiktechniek heet Bargello Needlepoint en wordt traditioneel gemaakt met tapijtwol op canvas, maar wat een fantastisch idee om in plaats daarvan restjes garen op te gebruiken.

♥ Lynn (@silverypaws) heeft altijd iets creatiefs en moois onderweg, en haar Springfrost-project is een absolute knaller. Ze maakt een kussenhoes met een prachtig ontwerp van Jen Tyler (The Floral Hook on Ravelry), en ik ben er helemaal weg van. Ik denk dat dit ronde ontwerp nu heel slim in een vierkant zal worden omgezet. Je kunt het patroon op Ravelry vinden als je je geïnspireerd voelt om je eigen patroon te maken, het wordt het Moonflower-kussenblok genoemd >>

https://www.ravelry.com/patterns/library/moonflower-11

♥ Nini (@nini.pippilotta) is een enorme fan van mijn Aria dekenontwerp en als je haar volgt op Instagram heb je waarschijnlijk haar geweldige collectie gezien. Laat me haar Springfrost Aria met je delen ….. Ik denk dat er op bovenstaande foto nog een rondje vierkanten rond de buitenrand moet worden toegevoegd, maar je ziet al het Aria-kleureffect. Nini gebruikt een alternatief vierkant patroon (het Fat Flower Granny Square van de zeer getalenteerde David Abel). Net als Kaz is David een integraal onderdeel van Hooked on Attic24 Facebook group en heeft hij zijn vierkant gedeeld als een gratis patroon dat je kunt vinden in de groepsbestanden (bestanden worden weergegeven in datumvolgorde, je vindt deze in januari 2021)

Ik moet je zeggen dat ik in het begin in de war was door het warme gele midden van deze deken, omdat ik mijn Springfrost-kleurenpalet bewust aan de koele kant hield. Nini zei dat ze geel gebruikte om Winter Aconite bloem te vertegenwoordigen die ze in deze tijd van het jaar ziet in Duitsland waar ze woont….

…. en toen ik haar inspiratiecollage hierboven zag, was het allemaal volkomen logisch. Mooi!

Ik hoop dat je het leuk vond om de creativiteit en ontwerpideeën te zien die werden gedeeld in de Attic24 online community, het maakt me zo diep van binnen blij om je te zien delen en inspireren terwijl we genieten van het samen haken, dus bedankt xxx

Hier zijn we dan, meer dan halverwege de Springfrost CAL, en deel vier deze week voegt nog eens 18 strepen toe aan je groeiende deken. Ik werk slechts een week voor jullie allemaal, dus ik was vorige week bezig met het aansluiten van deel vier toen ik in Dorset was. Het was een zeer welkome manier om de tijd te doden, die rustgevende steken gaven me soms wat broodnodige troost.

Deze zachte kleuren blijven wat zachte rust in mijn dagen brengen en daar ben ik erg dankbaar voor moet ik zeggen. Rust is goed!

Gezellig is ook goed, vooral omdat we deze week door een kooouuude van wintervorst en ijs zijn gegrepen. Ik heb het erg op prijs gesteld om een deken op mijn schoot te hebben – het was behoorlijk koud in Dorset en er was geen gigantische stapel gehaakte dekens om te pakken zoals ik hier thuis gewend ben. Hoe redden mensen zich zonder gehaakte dekens??!

Deel 4 van Springfrost…… ta-dah! Ik verontschuldig me voor de rare verlichting waardoor de onderste helft van de deken er een beetje aan de gele kant uitziet – ik was beperkt met ruimte in het huis van mijn vader en had geen goed licht om mee te werken. Uiteindelijk besloot ik de vrieskou te trotseren en mijn Springfrost mee de tuin in te nemen…..

…. ahh, dat is beter! Dit geeft je een veel betere kijk op de kleuren in helder natuurlijk daglicht, maar doe me alsjeblieft een plezier en doe alsof je de schutting achtergrond niet kunt zien?

Aan het einde van deel vier heb je 69 strepen en je deken moet er op een zeer aangename dekenachtige manier uitzien en zich gedragen. Oh, ik vind het heerlijk om een deken te laten groeien, nietwaar?! Het is gewoon zo rozig ‘bevredigend!

Yummy. Deze Springfrost kleuren zijn veeeeery lekker.

Hier is de kleurinformatie voor deel 4 van de Springfrost Blanket. Klik op de volgende link voor het afdrukbare werkblad…

🌸 Deel 4 Kleuren Werkblad

Vergeet niet dat deze lijst met kleuren verwijst naar de strepen, dus haak twee rijen van elke kleur.

52. Spearmint 
53. White
54. Pale Rose
55. Mushroom
56. Blue Marl
57. Powder Pink
58. Duck Egg
59. Meadow
60. Baby Blue
61. Pistachio
62. A Hint of Silver
63. Parma Violet
64. Wisteria
65. Lincoln
66. Powder Pink
67. Pale Rose
68. White
69. Spearmint

OPMERKING: Als u een grotere dubbele / kingsize deken maakt met twee garenpakketten, wordt er een extra set strepen gegeven in deel 6 die u desgewenst kunt toevoegen.

🌸 Deel 4 Kleuren Werkblad

Ik stuur je rustige en gezellige vibes, ik hoop dat deze lekkere strepen je deze week wat tevreden momenten brengen.

x

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.