Skip to Content

Springfrost Haakpatroon Week 1

Springfrost Haakpatroon Week 1

Goede Morgen, mijn liefjes, Gelukkig Nieuwjaar, en gelukkige CAL dag!!!!! Het lijkt al heel lang geleden sinds ik voor het eerst met je begon te praten over mijn inspiratie en ideeën voor de deken van dit jaar. En ik ben zo blij dat we het jaar beginnen met een aantal mooie kleuren en voorzichtige creativiteit, precies wat de ziel nodig heeft in januari. Voor het geval je mijn inleidende blogpost hebt gemist, kun je deze vinden door op de volgende link te klikken >>

🌸 Springfrost Deken Introductie

Ik hoop dat je zult genieten van deze wekelijkse CAL blog, zelfs als je geen haakster bent en niet van het maken van dekens houdt (hmm…. zijn er echt niet-dekentjes haaksters die Attic24 bezoeken?!). Ik zal veel zachte kleuren en seizoen inspiratie delen terwijl we ons langzaam een weg banen door januari en februari en ik hoop dat het je hart gelukkig zal maken.

Dit kleurenpalet is heel anders dan mijn gebruikelijke vrolijke felle kleuren en ik ben absoluut dol op het delicate, zachte gevoel ervan. Het is alsof je je gezicht bruint in de lage winterzon en een welkome warmte voelt, zelfs als de lucht nog steeds vriest. Het is verfrissend en rustgevend, en ook erg opbeurend – een vochtige glimp van de lente in de diepten van ons koude winterseizoen.

Zoals gebruikelijk is voor al mijn dekens, heb ik gekozen voor 15 kleuren van Stylecraft Special DK voor mijn Springfrost deken.

Bovenste rij:
♥ Lincoln ♥  Duck Egg ♥  White ♥  A Hint of Silver ♥  Mushroom ♥
Middelste rij:
♥ Pistachio ♥ Spearmint ♥ Blue Marl* ♥ Parma Violet ♥ Powder Pink ♥
Onderste rij:
Meadow ♥ Cloud Blue ♥  Baby Blue* ♥ Wisteria ♥ Pale Rose ♥

Je vindt het Springfrost garenpakket in mijn winkel bij Wool Warehouse, klik op de volgende link…

🌸 Springfrost garen pakket 

Een kleine herinnering voor je om een aantekening te maken van de kleuren, zodat er geen verwarringen onstaat. De kleurnamen en nummers vind je op de wikkels van het garen. In het Springfrost kleurenpalet kunnen sommige van de lichtere tinten erg op elkaar lijken. Vooral bij kunstlicht (bijvoorbeeld Parma Violet en Mushroom kunnen gemakkelijk door elkaar gehaald worden).

Ik vind het erg leuk om deze houten kleurkaarten te gebruiken om de verschillende kleuren uit elkaar te houden. Ze zijn ook erg fotogeniek! Mijn lieve vriendin Veronica maakt en verkoopt ze via haar Etsy shop. Je kunt ze vinden ((HIER)). Ze heeft ook kaarten voor veel van mijn andere garenpakketten, dus je kunt ze verzamelen als je dat wilt.`

Ik gebruik mijn vertrouwde houten garenpennen om mijn kleuren te controleren. Ik bewaar ze in een klein zakje met trekkoord met mijn bollen garen, zodat ik ze altijd bij de hand heb om de kleuren te kunnen controleren.

Voor degenen onder jullie die eerder CAL-dekens met mij hebben gemaakt, zul je bekend zijn met het schema. Als dit je eerste keer is, is hier een kort overzicht van de weken….

Vandaag heb je toegang tot het patroon dat hier op mijn blog voor altijd gratis en toegankelijk blijft. Je het kunt gebruiken wanneer je maar wilt. Elke week geef ik je een lijst met strepen, zodat je kunt verder werken aan het volgende deel van de deken. En we streven ernaar om 15-18 strepen per week te maken. Maak je geen zorgen als dit niet te doen is voor jou. Je kunt absoluut in je eigen tempo werken en er jaren over doen als dat nodig is!

🌸 Deel 1 : streep 1-15 – dit zijn de strepen van vandaag!
🌸 Deel 2 : streep 16 – 33 (13 jan)
🌸 Deel 3 : streep 34 – 51 (20 jan)
🌸 Deel 4 : streep 52 – 69 (27 jan)
🌸 Deel 5 : streep 70 – 87 (3 feb)
🌸 Deel 6 : streep 88 – 105 (10 feb)
🌸 Deel 7 : bijwerken (alle draadeindes wegwerken!) (17 feb)
🌸 Deel 8 : de rand (24 feb)

Zoals altijd heb ik mijn gebruikelijke foto-zware tutorial gemaakt om je te helpen je spanningsvoorbeeld te haken en te leren hoe je de Springfrost-streep kunt maken. Je kunt het vinden door op de volgende link te klikken >>

🌸 Springfrost Strepen Haakpatroon

Ik weet dat sommigen van jullie de gedachte aan het haken en tellen van een laaaange wiebelige ketting en dan het haken van die eerste rij een beetje ontmoedigend vinden. Hier zijn een paar tips om je te helpen een gemakkelijke start te maken …

1. gebruik een grotere maat haaknaald om je ketting te maken en neem daarna weer je normale maat om je eerste rij te bewerken. Je kunt twee halve maten omhoog gaan om de kettingen een beetje te openen (bijvoorbeeld als je een haak van 4 mm voor de deken gaat gebruiken, maak de ketting dan met een 5 mm).

2. neem de tijd om deze eerste rij te maken en zorg dat je rustig en ongestoord kunt zitten terwijl je telt en je je concentreert op het patroon.

3. zorg ervoor dat je goed licht hebt om met je deken te starten.

4. gebruik steekmarkers. Je moet een nauwkeurige lossen telling hebben om dit te doen. Er is geen ruimte voor fouten. Maak je lossen langzaam, gelijkmatig en plaats steekmarkers met regelmatige tussenpozen, zeg maar elke 25 lossen. Op deze manier, als je het even niet meer weet (het gebeurt), of de kat je afleidt en je de tel verliest (ook een duidelijke mogelijkheid in mijn huis), hoef je alleen maar terug te gaan tot je laatste steekmarker.

Zodra je eerste paar rijen gehaakt hebt, ben ik ervan overtuigd dat je langs deze mooie rijen glijdt en van elke minuut zult genieten. Het patroon is gemakkelijk te leren met heel weinig tellen. En zodra het beginpatroon is opgezet, is elke streep hetzelfde. Het enige wat je hoeft te doen is elke andere rij van kleur veranderen en genieten van het haakritme.

Ik ben trouwens benieuwd wat je maakt van het wit in deze deken?! Het is de eerste keer dat ik ooit deze kleur in een van mijn dekens heb opgenomen. En ik ben er nog steeds niet aan gewend. Maar het geeft wel een prachtig koele, ijzige wintertoets aan het hele kleurenpalet.

Een ding dat ik geweldig vind aan het Springfrost-steekpatroon is de prachtige textuur die het creëert, het is echt een van de meest knuffelbare en gezellige deken die ik ooit heb gemaakt.

De spikesteken doen het geweldige werk van het mengen en harmoniseren van de strepen. En de delicate tinten die ik heb samengesteld hebben een zeer kalm en rustgevend effect. Maar ook — kijk maar eens hoe mooi bobbelig en weelderig de textuur is!! Love Love Love it.

In deel 1 van de CAL gebruiken we alle kleuren en haken we de eerste vijftien strepen.

Hier is de kleurinformatie voor deel 1 van de Springfrost Blanket. Klik op de volgende link voor het afdrukbare werkblad…

🌸 Deel 1 Kleuren Werkblad

1. Cloud Blue (Lossenketting & rij 1 & 2)
2. Parma Violet (rij 3 & 4)
3. Blue Marl (rij 5 & 6)
4. Spearmint (rij 7 & 8)
5. Wisteria (rij 9 & 10)
6. Mushroom (rij 11 & 12)
7. Duck Egg (rij 13 & 14)
8. White (rij 15 & 16)
9. Lincoln (rij 17 & 18)
10. Pale Rose (rij 19 & 20)
11. Powder Pink (rij 21 & 22)
12. Pistachio (rij 23 & 24)
13. A Hint of Silver (rij 25 & 26)
14. Baby Blue (rij 27 & 28)
15. Meadow (rij 29 & 30)

OPMERKING: Als je een grotere dubbele / kingsize deken maakt met twee garenpakketten, moet je wat extra lengte haken. Er zal een extra set strepen worden gegeven in deel 6 die je kunt toevoegen als u dat wilt.

Dit jaar heb ik na veel wikken en wegen en ontzettend veel gefrustreerde monters besloten om geen Colourwash versie te maken voor het Springfrost kleurenpalet. De reden was dat ik gewoon geen manier kon vinden om het harmonieus te laten werken. Met wit toegevoegd aan de mix is het een lastig palet om te balanceren en niets waar ik aan heb gewerkt voelde goed. Ik hoop dat je me hierin vertrouwt – ik voelde me gewoon niet op mijn gemak om je iets te geven waar ik niet 110% blij mee was.

Ik weet dat er mensen onder jullie waren die hoopten op een colourwash-deken en ik haat het om je teleur te stellen – het spijt me zo dat het niet is gelukt. Als je het idee van een colourwash draai echt leuk vindt, dan is een optie om een herhalend patroon te maken met de Springfrost-kleuren, zoals in mijn voorbeeld hierboven. Als dit aanspreekt, moet je de kleuren in de volgende volgorde verwerken (van boven naar beneden in de bovenstaande afbeelding)

Wisteria : Parma Violet : A Hint of Silver : Mushroom : Pale Rose : Powder Pink : White : Blue Marl : Baby Blue : Cloud Blue : Duck Egg : Spearmint : Lincoln : Pistachio : Meadow

Als je eenmaal alle vijftien kleuren hebt gehaakt, herhaal je ze gewoon in dezelfde volgorde. Je eindigt met brede, herhalende strepen, is dit duidelijk genoeg?

Ik hoop echt dat je het leuk vindt om met mij aan deze reis te beginnen. Ik kan eerlijk gezegd geen betere manier bedenken om een nieuw jaar te beginnen.

Deel alsjeblieft je foto’s op sociale media, want ik zou graag willen zien hoe je verder gaat – je kunt delen op mijn Facebook pagina of de hashtag gebruiken #springfrostcal op Instagram, zodat ik je kan vinden.

Ik wens je een week vol fijne momenten met haak en garen!

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.

Gratis DekenCAL Springfrost Haakpatroon Attic24 | Een Mooi Gebaar

Friday 6th of January 2023

[…] PAKKET ♥♥ Springfrost haakpatroon week 1 […]