Skip to Content

Bloementuin Deken – Simpele lussen

Bloementuin Deken – Simpele lussen

Deze granny square heet ‘Simple Loops’, of ‘Simpele lussen’. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 6 toeren en 2 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties. Voor de afkortingen en de kleuren kun je de algemene instructies raadplegen, waar tevens de links naar de andere patronen te vinden zijn.

Simpele lussen kleuren overzicht

Videotutorial van Simpele Lussen

Materialen

Als je het voorgeschreven pakket garen gebruikt, kun je de kleurwisselingen volgen zoals aangegeven. Als je ander garen gebruikt en je niet zo druk maakt om hoeveelheden kun je gewoon de Hoofdkleur (HK) gebruiken wanneer dat staat aangegeven en de andere kleuren naar keuze invullen. Voorgesteld garen: Scheepjes Stonewashed XL (75 meter per 50 gram bolletje).

De kleuren in de officiele Garden State Deken
Hoofdkleur (HK): Amazonite, 20 bollen
Kleur A: Carnelian, 4 bollen
Kleur B: Canada Jade, 3 bollen
Kleur C: New Jade, 2 bollen
Kleur D: Rose Quartz, 3 bollen
Kleur E: Pink Quartzite, 3 bollen

De kleuren in mijn deken zijn net anders:
Hoofdkleur (HK): Canada Jade, 20 bollen
Kleur A: Red Jasper, 4 bollen
Kleur B: Yellow Jasper, 3 bollen
Kleur C: Green Agata, 2 bollen
Kleur D: Coral, 3 bollen
Kleur E: Deep Amesthyst, 3 bollen

Instructies

Toer 1: Maak met A (B, C, E) 4 lossen, halve vaste in de eerste losse om een ring te maken. 3 lossen, 11 stokjes in de ring, halve vaste door de voorste lus van de derde losse van de begin-3-lossen. (12 stokjes).

Toer 2:  4 lossen, (telt als vaste en 3 lossen), (sla een steek over, vaste door voorste lusje van volgende steek, 3 lossen) x 5, sla steek over. Sluit niet aan! (6 vasten, 6 3-lossenruimtes).

Toer 3: (5 vasten in de 3-lossenruimte, reliëfvaste om de vaste van vorige ronde) x5, 5 vasten in 3-lossenruimte, reliëfvaste om de beginlossen van de tweede ronde, halve vaste in eerste vaste van ronde 3, hecht af. (36 steken).

Toer 4: Alle steken in deze ronde maak je in de achterste lusjes van toer 1. Hecht kleur D (E, A, B) met een halve vaste aan de achterste lus van een willekeurige steek van toer 1. 3 lossen, stokje in dezelfde steek. 2 stokjes in elke steek, halve vaste aan de 3 lossen van het begin van deze toer. Hecht af. (24 stokjes).

Toer 5: Hecht de hoofdkleur aan met een vaste. Vaste in de volgende steek, (halfstokje, (stokje, 1 losse, stokje) in de volgende steek voor de hoek, halfstokje in volgende steek, vaste in de volgende 3 steken) x 4, maar bij de vierde keer sla je de laatste twee vasten over. Halve vaste in beginvaste. (32 steken).

Toer 6: 2 lossen, halfstokje in elke steek, met (2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes) in het midden van elke hoek. Hecht af. (48 steken).

Laat je me weten of het gelukt is? Als je een foto stuurt hier of via Facebook, dan maak ik een inspiratie-gallerijtje!

Bloementuin Deken – Belangrijke links:

Week 1: Zonnestraal Granny (30 x 30 cm) – 1 maart

Week 2: Loopy (20 x 20 cm) en Klein Madeliefje (10 x 10 cm) – 8 maart

Week 3: Ster (10 x 10 cm) en Prachtige Bloem (20 x 20 cm) – 15 maart

Week 4: Blije bloem (30 x 30 cm) – 22 maart

Week 5: Simpele lussen (10 x 10 cm) en Mooie Ruiker (20 x 20 cm) – 29 maart

Week 6: Keer om (10 x 10 cm) en Knobbelige Bloem (20 x 20 cm) – 5 april

Week 7: Makkelijke Zon (10 x 10 cm), Mini-mum (10 x 10 cm) – 12 april

Week 8: Mini Madeliefje (10 x 10 cm) en Ronde Bloem (10 x 10 cm) – 19 april

Week 9: Tijd om bij te haken en in elkaar te zetten (met instructies) – 26 april

Week 10: De rand – 3 mei

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!