Skip to Content

Bloementuin Deken – Makkelijke zon

Bloementuin Deken – Makkelijke zon

Deze granny square heet ‘Easy Sun’, of ‘Makkelijke Zon’. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 5 toeren en 3 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties. Voor de kleuren, het materiaal en de links naar de overige patronen kun je kijken in de algemene instructies.

Videotutorial van de Makkelijke Zon

Materialen

Als je het voorgeschreven pakket garen gebruikt, kun je de kleurwisselingen volgen zoals aangegeven. Als je ander garen gebruikt en je niet zo druk maakt om hoeveelheden kun je gewoon de Hoofdkleur (HK) gebruiken wanneer dat staat aangegeven en de andere kleuren naar keuze invullen. Voorgesteld garen: Scheepjes Stonewashed XL (75 meter per 50 gram bolletje).

De kleuren in de officiele Garden State Deken
Hoofdkleur (HK): Amazonite, 20 bollen
Kleur A: Carnelian, 4 bollen
Kleur B: Canada Jade, 3 bollen
Kleur C: New Jade, 2 bollen
Kleur D: Rose Quartz, 3 bollen
Kleur E: Pink Quartzite, 3 bollen

De kleuren in mijn deken zijn net anders:
Hoofdkleur (HK): Canada Jade, 20 bollen
Kleur A: Red Jasper, 4 bollen
Kleur B: Yellow Jasper, 3 bollen
Kleur C: Green Agata, 2 bollen
Kleur D: Coral, 3 bollen
Kleur E: Deep Amesthyst, 3 bollen

Instructies

Toer 1: Maak met A (B, C, D), 4 lossen, halve vaste in de eerste losse om een cirkel te maken. 3 lossen, 11 stokjes in de ring, halve vaste bovenop derde beginlosse. Hecht af. (12 stokjes).

Toer 2: Hecht kleur D (E, A, B) aan met een vaste in een willekeurige steek. 2 vasten in de volgende steek en in elke steek rondom, eindigend met een vaste in dezelfde ruimte als de eerste vaste. Halve vaste op de beginvaste. Hecht af. (24 vasten).

Toer 3: Hecht kleur C (D, E, A) aan met een vaste in een willekeurige steek. (4 lossen, 1 steek overslaan, vaste in volgende steek) x 11, 4 lossen, 1 steek overslaan, halve vaste bovenop beginvaste. Hecht af. (12 vasten, 12 4-lossenruimtes).

Toer 4: Alle steken gaan achter de lussen van toer 3 in de ongebruikte steken van toer 2. Hecht de hoofdkleur aan met een halve vaste in een willekeurige steek. 4 lossen (telt als stokje en eerste losse), stokje in dezelfde steek. [(Halfstokje, vaste) in de volgende steek, 1 losse, (vast, halfstokje) in de volgende steek, (stokje, 1 losse, stokje) in volgende steek voor de hoek] x 4, waarbij je bij de laatste herhaling de laatste 2 steken overslaat. Halve vaste in de derde beginlosse. (32 steken).

Toer 5: 3 lossen, stokje in elke steek, ook in de lossen, met (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de hoeken. (48 steken).

Grappige granny is het hè? Veel haakplezier met deze en de andere 3 patronen van week 7. Laat je me weten wat het resultaat is geworden? 

Bloementuin Deken – Belangrijke links:

Week 1: Zonnestraal Granny (30 x 30 cm) – 1 maart

Week 2: Loopy (20 x 20 cm) en Klein Madeliefje (10 x 10 cm) – 8 maart

Week 3: Ster (10 x 10 cm) en Prachtige Bloem (20 x 20 cm) – 15 maart

Week 4: Blije bloem (30 x 30 cm) – 22 maart

Week 5: Simpele lussen (10 x 10 cm) en Mooie Ruiker (20 x 20 cm) – 29 maart

Week 6: Keer om (10 x 10 cm) en Knobbelige Bloem (20 x 20 cm) – 5 april

Week 7: Makkelijke Zon (10 x 10 cm), Mini-mum (10 x 10 cm) – 12 april

Week 8: Mini Madeliefje (10 x 10 cm) en Ronde Bloem (10 x 10 cm) – 19 april

Week 9: Tijd om bij te haken en in elkaar te zetten (met instructies) – 26 april

Week 10: De rand – 3 mei

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!