Skip to Content

Felix Deken Remixed – Deel 4

Felix Deken Remixed – Deel 4

She Makes Crochet ontwerpt schitterende haakpatronen, waaronder de razendpopulaire Felix deken. Nu komt ze met een remix versie van de Felix deken, ook heel erg schitterend. Super geschikt voor het opmaken van restjes (of voor het opnieuw aanschaffen van garen 😉 want dat is ook super leuk!)

Laten we beginnen met Deel 4! Als je liever de Engelstalige versie wilt kopen als PDF, kan dat op Ravelry! Als je erover wilt delen op social media kan dat met #FelixBlanketRemixed of tag @shemakescrochet en @eenmooigebaar zodat we mee kunnen genieten.

Als je net begint, kun je hier de introductiepost lezen, en hier voor deel 1, hier voor deel 2, hier voor deel 3 of verder lezen voor deel 4.

Patroon:

Deel 9: Drie korte blokken langs zijde B zoals op de foto {Kleur: Green Lagoon, Rich Orchid, Teal}

Leg je werk met de GOEDE KANT naar boven en maak een nieuwe kleur vast zoals in de foto hieronder.

Toer 57:  Haak 3 C2C-steken in deze teor (3)

Hecht nieuw garen aan en begin de eerste steek met 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. *Halve vaste in volgende lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. Herhaal vanaf * nog één keer.

Toer 58: MEERDEREN en haak 3 C2C-steken, halve vaste in naastgelegen C2C-steek om toer te sluiten (4)

6 lossen en haak stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak nog 2 steken.

Zoals eerder, haak je een halve vaste in de laatste steek en begin je je C2C-steek door het haken van 3 lossen. Maak het C2C blok af door nog 3 stokjes in dezelfde ruimte te haken. Maak dan de naad af door nog een halve vaste in de naastgelegen steek te haken.

Toer 59:  MINDEREN en haak 4 C2C-steken (4)

Dit voelt misschien gek omdat je niet aan de rand van je paneel bent. Net als eerder, gaan we nu weer minderen. 3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de laatste C2C-steek die je haakte. Nu ga je weer terug het blok ophaken. Maak de toer af door 4 C2C-steken te haken.

Toer 60:  MEERDEREN en 4 C2C-steken en dan een halve vaste in de laatste steek (5)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in 3-lossenruimte en maak dan de volgende 3 van de 4 steken van de toer.

Net als eerder, halve vaste in laatste steek en begin je C2C-steek met 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek, maak de C2C-steek af door 3 stokjes in dezelfde ruimte te haken. Maak de naad af door nog een halve vaste in de naastgelegen steek te maken. Hecht af.

Leg je werk met de GOEDE KANT naar boven en hecht een nieuwe kleur aan zoals hieronder aangegeven.

Toer 61: Haak 5 C2C-steken in deze toer(5)

Hecht garen aan en begin de eerste steek door 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 3 keer.

Toer 62: MEERDEREN en haak 5 C2C-steken, hecht aan met een halve vaste in het laatste naastgelegen blok (6).

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak dan 4 van de 5 overgebleven steken van de toer.

Net als eerder, halve vaste in laatste steek, begin je C2C-steek met 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes in dezelfde lossenruimte te haken. Nog een halve vaste in lossenruimte van naastgelegen steek.

Toer 63: MINDEREN en haak 6 C2C-steken  (6)

Net als eerder zoals bij elke mindering: begin je C2C-steek met 3 lossen. halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C-steek die je net maakte. Je bent nu klaar om terug te haken. Maak de toer af door 6 C2C-steken te haken.

Toer 64: MEERDEREN en haak 6 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek om toer te sluiten (7)

6 lossen, haak een stokje in de vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak dan eerst de overige 5 van de 6 steken van de toer.

Vervolgens haak je met een halve vaste in de laatste steek en haak je het laatste C2C-steek. Halve vaste in naastgelegen steek. Hecht af. Let op: deze naad lijkt op een naad die je eerder in dit patroon deed. Maak gewoon een halve vaste in de bovenkant van de onderste C2C-steek (die omstekop ligt).

Leg je werk met de GOEDE KANT naar boven en maak een nieuwe kleur vast zoals op de foto hieronder.

Toer 65: Haak 9 C2C-steken (9)

Hecht je garen aan en begin de eerste steek door 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde lossenruimte te haken. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte. 3 lossen, haak 3 stokjes in dezelfde 3-lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 7 keer.

Toer 66: MEERDEREN en haak 9 C2C-steken, halve vaste in naastgelegen steek bij de laatste steek (10)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in 3-lossenruimte en haak 8 van de 9 C2C-steken van de toer.

Net als eerder, halve vaste in laatste steek, begin je laatste C2C-steek door 3 lossen te haken. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes te haken. Maak de naad af door nog een halve vaste in hetzelfde naastgelegen blokje te maken. Hecht af.

Herhaal dit proces voor elk paneel.

Deel 10: Drie lange blokken langs zijde C zoals op de foto hieronder {Kleur: Aqua, Sapphire, Smoke}

Vanaf hier sluit je elk paneel door de gestapelde blokken langs de overgebleven zijde van het hele lange blok van Deel 7 te bouwen. Ik refereer naar deze kant als ZIJDE C. De andere zijde zal nog steeds ZIJDE B genoemd worden.

Leg je werk met de VERKEERDE KANT naar boven en hecht een nieuwe kleur aan zoals op de foto hieronder.

Toer 67: Haak de 18 C2C-steken van deze toer (18)

Hecht nieuwe kleur aan en begin de eerste steek door het haken van 3 lossen en dan 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende steek, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 16 keer.

Toer 68: MEERDEREN en haak 18 C2C-steken, maak vast aan het naastgelegen blokje bij de laatste steek (19)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in 3-lossenruimte en haak 17 van de 18 C2C-steken van deze toer.

Net als eerder, halve vaste in laatste steek, begin dan je laatste steek door 3 lossen te haken. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes te haken, haak dan een halve vaste in dezelfde naastgelegen steek om de naad te sluiten. Hecht af.

Leg je werk met de VERKEERDE KANT naar boven en hecht een nieuwe kleur aan.

Toer 69: Haak 18 C2C-steken in deze toer. Halve vaste in naastgelegen steek (18)

Hecht garen aan en begin met het haken van 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende steek, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 16 keer. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 70: MINDEREN en haak 18 C2C-steken, halve vaste in naastgelegen steek bij het haken van de laatste steek (18)

3 lossen en halve vaste in 3-lossenruimte van laatstgehaakte steek. Haak nu 17 van de 18 C2C-steken van deze toer.

Net als eerder, halve vaste in laatste steek en begin je C2C-steek door 3 lossen te haken. Halve vaste in naastgelegen steek. 3 stokjes. Halve vaste in naastgelegen steek om naad te sluiten.

Toer 71:  MINDEREN en haak 17 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen steek (17)

MINDEREN zoals normaal: haak 3 lossen, halve vaste in laatstgehaakte lossenruimte. Nu ga je omhoog haken. Maak de toer af door 17 C2C-steken te maken. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 72: MINDEREN en haak 17 C2C-steken en hecht in naastgelegen steek aan (17)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C-steek die je net maakte. Maak nu 16 van de 17 overgebleven steken van de toer.

Net zoals eerder haak je een halve vaste in de laatste steek voor je je laatste C2C-steek begint met 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. 3 stokjes om de C2C-steek af te maken. Halve vaste om de naad af te maken. Hecht af.

Leg je werk met de VERKEERDE KANT naar boven en hecht je nieuwe kleur aan zoals op onderstaande foto’s.

Toer 73:  Haak 16 C2C-steken in deze toer. Halve vaste in naastgelegen steek (16)

Hecht garen aan en begin de eerste steek door 3 lossen te haken en dan 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 14 keer. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 74: MINDEREN en haak 16 C2C-steken, halve vaste in naastgelegen steek om naad te maken (16)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de laatste C2C-steek die je maakte. Haak nu 14 van de 15 overgebleven steken van de toer. Kijk dan naar de foto’s hieronder voor de laatste steek.

Net als eerder: halve vaste in laatste steek, start je C2C-steek met 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes in dezelfde lossenruimte te haken. Halve vaste nog een keer in de naastgelegen steek. Hecht af.

Herhaal dit proces voor elk paneel.

Dat was het voor Deel 4! Ik hoop dat je geniet van dit project. We hebben nog maar 2 weken over. Deel alsjeblieft foto’s van je project zodat we mee kunnen genieten.

Je mag je dekens delen en verkopen, maar geef alsjeblieft aan dat het ontworpen is door SheMakesCrochet 🙂 Deel dit patroon niet, maar deel alleen de link, zodat mensen het hier op de website kunnen komen lezen. Dankjewel!

Links Felix Remixed

Delen is lief!