Skip to Content

Felix Deken Remixed – Deel 5

Felix Deken Remixed – Deel 5

She Makes Crochet ontwerpt schitterende haakpatronen, waaronder de Felix Remixed deken die nu aan deel 5 begonnen is! Je kunt hier niet zelf beginnen; lees eerst de algemene informatie en haak daarna deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4, voor je hier komt om verder te gaan. Alles gereed? Veel haakpleziermet dit vijfde deel!

Laten we beginnen aan deel 5! In dit deel maken we alle panelen compleet. In deel 6 haken we ze aan elkaar en voegen we een rand toe. Op Ravelry kun je nog steeds een Engelstalige PDF van dit patroon kopen. Gebruik hashtag #FelixBlanketRemixed of @shemakescrochet of @eenmooigebaar als je over dit project op social media post, dan kunnen we meegenieten!

Patroon Relix Deken Remixed Deel 5

Deel 11: Afwisselende herhalende blokken {Lippy, Coral, Deep Forest, Green Lagoon}

We bouwen nu steeds een blok op Zijde B, dan Zijde C, etc.

Leg je werk met de goede kant naar boven en hecht een nieuwe kleur aan zoals hieronder.

Toer 75: Haak 6 C2C-steken in deze toer (6)

Hecht garen aan en begin de eerste steek door 3 lossen te haken en dan 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. *Halve vaste in volgende lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 4 keer.

Toer 76: MEERDEREN en haak 6 C2C-steken, maak de laatste aan de naastgelegen steekvast.(7)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in 3-lossenruimte en haak dan 5 van de 6 overgeblevensteken van de toer. Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, halve vaste in naastgelegen steek, 3 stokjes, sluit de naad met een laatste halve vaste in de naastgelegen steek.

Toer 77: MINDEREN en haak 7 C2C steken (7)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C-steek die je net maakte. Je bent nu klaar om weer “omhoog” te werken op het blok. Maak de toer af door 7 C2C-steken te haken.

Toer 78: MEERDEREN en haak 7 C2C-steken, maak aan de naastgelegen steek vast bij je laatste steek. Hecht af (8)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in 3-lossenruimte en haak 6 vande 7 overgebleven steken van de toer. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte, 3 lossen, halve vaste in naastgelegen blokje, 3 stokjes, halve vaste in naastgelegen blokje om toer te sluiten. Hecht af.

We gaan nu aan ZIJDE C een blok bijhaken. Leg je werk met de VERKEERDE KANT naar boven en hecht een nieuwe kleur aan, zoals hieronder te zien.

Toer 79: haak 13 C2C-steken van deze toer. Halve vaste in naastgelegen steek (13).

Hecht nieuwe kleur aan en begin de eerste steek door 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde ruimte te haken. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 11 keer. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 80: MINDEREN en haak 13 C2C-steken, halve vaste in naastgelegen steek bij t haken van de laatste steek (13).

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C-steek die je net maakte. Haak nu 12 van de 13 steken van de toer. Halve vaste in de 3-lossenruimte van de laatste steek en begin je C2C-steek door 3 lossen te haken. Halve vaste in naastgelegen steek, 3 stokjes, maak de naad af door een halve vaste in het naastgelegen blokje te haken.

Toer 81: MINDEREN en haak 12 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen steek. (12)

3 lossen en halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de laatste steek die je haakte. Nu kun je weer terug omhoog haken. Maak de toer af door 12 C2C-steken te haken. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 82: MINDEREN en haak 12 C2C-steken, maak met halve vasten aan naastgelegen steek vast bij de laatste steek. Hecht af (12)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de laatste steek die je maakte. Maak nu 11 van de 12 steken van de toer. Halve vaste in 3-lossenruimte van de laatste steek en haak 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak het C2C-blokje af door 3 stokjes te haken. Maak de naad af door nog een halve vaste in het naastgelegen blokje te maken. Hecht af.

Nu bouwen we een blok aan ZIJDE B. Leg je werk met de GOEDE KANT naar boven en hecht een nieuwe kleur aan zoals in de foto’s hieronder.

Toer 83: Haak 6 C2C-steken in deze toer (6)

Hecht garen aan en begin eerste steek door 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 4 keer.

Toer 84: MEERDEREN en haak 6 C2C-steken, maak aan naastgelegen steek vast bij de laatste steek (7)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in 3-lossenruimte en haak 5 van de 6 overgebleven C2C-steken van deze toer. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte, 3 lossen, halve vaste in naastgelegen steek, 3 stokjes, opnieuw halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 85: MINDEREN en haak 7 C2C-steken (7)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de laatste steek die je maakte. Nu kun je weer terug omhoog haken. Maak de toer af door 7 C2C-steken te haken.

Toer 86: MEERDEREN en haak 7 C2C-steken, maak de laatste steek vast aan de naastgelegen steek. Hecht af (8)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak 6 van de 7 overgebleven steken van de toer. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte, 3 lossen, halve vaste in naastgelegen steek. 3 stokjes om de C2C-steek af te maken. Halve vaste in naastgelegen steek om naad te sluiten. Hecht af.

Nu bouwen we een blok aan ZIJDE C. Leg je werk met de VERKEERDE KANT naa rboven en hecht een nieuwe kleur aan zoals op de foto’s hieronder.

Toer 87: Maak 9 C2C-steken in deze toer. Halve vaste in naastgelegen steek (9)

Hecht garen aan en begin de eerste steek met 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 7 keer. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 88: MINDEREN en haak 9 C2C-steken en maak de laatste steek aan de naastgelegen steek terwijl je haakt (9)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de laatste steek die je haakte. Haak nu 8 van de 9 steken van de toer. Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste steek, 3 lossen, halve vaste in naastgelegen steek, 3 stokjes, halve vaste in naastgelegen steek om naad af te maken.

Toer 89: MINDEREN en haak 8 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen steek (8)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorgie steek – de C2C-steek die je net maakte. Nu ben je klaar om weer omhoog op het blok te haken. Maak de toer af door 8 C2C-steken te haken. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 90: MINDEREN en haak 8 C2C-steken, maak vast aan de naastgelegen steek bij de laatste steek . Hecht af (8)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van de laatste steek – dat is de laatste C2C-steek die je maakte. Haak nu 7 van de 8 C2C-steken. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte, 3 lossen. Halve vaste i naastgelegen steek, 3 stokjes, halve vaste in naastgelegen steek. Hecht af.

Herhaal dit proces voor elk paneel.


DEEL 12: Laatste drie blokken {Rich Orchid, Teal en Aqua}

We bouwen nu een blok op ZIJDE B. Leg je werk met de GOEDE KANT naar boven en hecht een nieuwe kleur aan zoals in de foto’s hieronder.

Toer 91: Haak 6 C2C-steken in deze toer (6)

Hecht garen aan en begin de eerste steek door 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 4 keer.

Toer 92: MEERDEREN en haak 6 C2C-steken, maak de laatste steek aan de naastgelegen steek vast (7)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak 5 van de 6 overgebleven steken van de toer. Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste steek, 3 lossen. Halve vaste in de naastgelegen steek, 3 stokjes in ruimte, opnieuw halve vaste in naastgelegen steek om naad te sluiten.

Toer 93: MINDEREN en haak 6 C2C-steken in deze toer. Halve vaste in naastgelegen steek (6)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de laatste C2C-steek die je haakte. Nu kun je weer terug omhoog haken. Maak de toer af door 6 C2C-steken te haken. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 94: MINDEREN en haak 6 C2C-steken, maak de laatste steek aan de naastgelegen steek vast. Hecht af (6)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak 5 van de 6 overgebleven steken van de toer. Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste steek, 3 lossen. Halve vaste in de naastgelegen steek, 3 stokjes in ruimte, opnieuw halve vaste in naastgelegen steek om naad te sluiten.

We haken nu een blok aan ZIJDE C. Leg je werk met de VERKEERDE KANT naar boven en haak de nieuwe kleur aan op de manier zoals in de foto’s hieronder.

Toer 95: Haak 5 C2C-steken in deze toer, halve vaste in naastgelegen steek (5)

Hecht garen aan en begin de eerste steek met 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 96: MINDEREN en haak 5 C2C-steken, halve vaste in naastgelegen steek bij de laatste steek. Hecht af (5)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de laatste C2C-steek die je maakte. Maak nu 4 van de 5 steken van de toer. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte en begin je C2C-steek door 3 lossen te haken. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes te haken. Maak de naad af door nog één halve vaste in naastgelegen steek te maken. Hecht af.

We maken nu een blok aan ZIJDE B. Leg je werk met de GOEDE KANT naar boven en hecht een nieuwe kleur aan zoals op de foto hieronder.

Toer 97: Haak 4 C2C-steken in deze toer. Halve vaste in naastgelegen steek (4)

Hecht garen aan en begin eerste steek met 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 2 keer. Halve vaste in naastgelegen steek.

TOER 98: MINDEREN en haak 4 C2C-steken, maak de laatste vast aan de naastgelegen steek (4)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de laatste C2C-steek die je maakte. Maak nu 3 van de 4 steken van de toer. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte, 3 lossen, halve vaste in naastgelegen steek, 3 stokjes, halve vaste in naastgelegen steek om naad te sluiten.

Toer 99: MINDEREN en haak 3 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen steek (3)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de laatste steek die je maakte. Nu kun je weer omhoog het blok op werken. Maak de toer af door 3 C2C-steken te haken. Haak dan een halve vaste in de naastgelegen steek.

Toer 100: MINDEREN en haak 3 C2C-steken, maak bij de laatste aan de naastgelegen steek vast (3)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C-steek die je net maakte. Haak nu 2 van de 3 steken van deze toer. Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste steek, begin je C2C-steek met 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes te haken. Halve vaste in naastgelegen steek om naad te sluiten.

Toer 101: MINDEREN en haak 2 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen steek (2)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C-steek die je net maakte. Je bent nu klaar om terug naar boven langs het bock te werken. Maak de toer af door 2 C2C-steken te haken en haak dan een halve vaste in de naastgelegen steek.

Toer 102: MINDEREN en haak 2 C2C-steken, maak aan naastgelegen steek vast tijdens het haken van de laatste steek (2)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de laatste C2C-steek die je haakte. Haak nu 1 van de 2 steken van de toer. Halve vaste in laatste steek, begin je C2C-steek met 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes te haken. Maak de naad af door nog een halve vaste in de naastgelegen steek te haken.

Toer 103: MINDEREN en haak 1 C2C-steek. Halve vaste in naastgelegen steek (1)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de laatste steek die je maakte. Nu haak je weer naar boven, slechts voor 1 steek. Maak 1 C2C-steek en halve vaste in naastgelegen steek.

Toer 104: MINDEREN en haak 1 C2C steek, maak vast met een halve vaste aan de naastgelegen steek terwijl je haakt. Hecht af (1)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek- de laatste steek die je maakte. Begin je laatste C2C-steek met het haken van 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. 3 stokjes om C2C-steek af te maken. Maak de naad af door een halve vaste in de naastgelegen steek. Hecht af.

Herhaal dit proces voor elk paneel

Dat was het voor Deel 5! Ik kan niet wachten om al jullie dekens te zien. Nog maar één deel te gaan. In Deel 6 maak je de panelen aan elkaar en haak je een rand om het geheel heen.

You are free to share your finished work, to include selling your finished products, but please credit me – SheMakesCrochet – as the pattern designer. Please do not distribute this pattern or any portion of it, instead direct people to my blog. THANK YOU!

Links Felix Remixed

Delen is lief!