Skip to Content

Felix Deken Remixed – Deel 2

Felix Deken Remixed – Deel 2

Felix Remixed is een project van She Makes Crochet, een getalenteerde ontwerpster die eerder ook al de Felix deken ontwierp. Lees eerst de algemene informatie over dit project, dan deel 1 en kom dan hier terug voor deel 2!

Laten we beginnen met deel 2! Als je liever de hele PDF in het Engels leest, kun je ‘m op Ravelry downloaden via deze link: hier! Deel ook alsjeblieft je projecten zodat we mee kunnen genieten en gebruik dan #FelixBlanketRemix en @shemakescrochet (en @eenmooigebaar :)).

Patroon:

Deel 4: bouw nog 2 blokken aan zijde A zoals op onderstaande foto {Kleuren: Deep Forest, Green Lagoon} 

Je maakt deze blokken een klein beetje anders, omdat we de zijkant van het paneel benaderen.

Met de VERKEERDE KANT naar boven, maak je de nieuwe kleur vast zoals hieronder in de foto.

Toer 21: Meerderen en 10 C2C-steken (11)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak dan nog 10 C2C-steken.

Toer 22: MINDEREN en haak 11 C2C-steken (11)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C die je als laatste maakte. Nu haak je 11 C2C-steken.

*****Dit is waar het een beetje veranderd. We gaan nu minderen aan beide zijkanten, omdat we de zijkant van het paneel willen maken*****

Toer 23:  MINDEREN en haak 11 C2C-steken (11)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 11 C2C-steken.

Toer 24: MINDEREN en haak 10 C2C-steken. Je gebruikt een halve vaste om aan de naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer aan te haken (10)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 10 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer.

Toer 25: MINDEREN. Hecht af en maak de nieuwe kleur vast in dezelfde plek. Haak 10 C2C-steken (10)

MINDEREN (oftewel: 3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat was de laatste C2C-steek die je maakte).

Hecht af en maak de nieuwe kleur vast in precies dezelfde plek. Ga dan verder met het haken van de 10 C2C-steken van de toer, door te beginnen met 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde lossenruimte.

Toer 26: MINDEREN en haak 9 C2C-steken. Je hebt een halve vaste nodig om aan de naastgelegen steek aan het eind van de toer te haken (9)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 9 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer.

Toer 27:  MINDEREN en haak 9 C2C-steken (9)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 9 C2C-steken.

Toer 28: MINDEREN en 8 C2C-steken. Je hebt een halve vaste nodig om aan het naastgelegen blokje vast te maken (8)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 8 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer.

Toer 29: MINDEREN. Hecht af. Kijk voor het overige stuk van Toer 29 in de volgende sectie.

MINDEREN (oftewel: 3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat was de laatste C2C-steek die je maakte). Hecht af. Lees verder voor de rest van Toer 29.

Herhaal dit proces voor al je panelen.

DEEL 5: eerste twee korte blokken van Zijde A zoals op de foto. {Kleur Rich Orchid, Teal}

Je gaat op precies dezelfde manier verder, alleen is het blok niet een hele toer.

Met de GOEDE KANT naar boven, hecht nieuwe kleur aan zoals onder.

Toer 29 verder: 5 C2C-steken en halve vaste in naastgelegen steek (5)

Ga verder met de toer, haak 3 lossen en 3 stokjes in de volgende 5 3-lossenruimtes voor een totaal van 5 steken. Je gebruikt een halve vaste om aan de naastgelegen C2C-steek aan het eind van de toer aan te haken (5)

Toer 30: MINDEREN en haak 4 C2C-steken. Je sluit weer met een halve vaste in het naastgelegen blokje (4)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 4 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer.

Toer 31: MINDEREN en haak 4 C2C-steken. (4)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de laatste C2C-steek die je maakte. Maak nu 4 steken.

Toer 32:  MINDEREN en haak 3 C2C-steken. Je sluit weer met een halve vaste aan het einde van de toer (3)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 3 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer.

Toer 33: MINDEREN. Hecht af en hecht een nieuwe kleur aan op dezelfde plek. Haak dan 3 C2C-steken (3)

MINDEREN, of in andere woorden, 3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C-steek die je als laatste maakte. Hecht af en wissel naar een nieuwe kleur op dezelfde plek. Ga dan verder met het haken van 3 C2C-steken door steeds 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde 3-lossenruimte te maken (3).

Toer 34: MINDEREN en haak 2 C2C-steken. Halve vaste aan het einde van de toer (2)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 2 C2C-steken. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer.

Toer 35: MINDEREN en haak 2 C2C-steken (2)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 2 C2C-steken.

Toer 36: MINDEREN en haak 1 C2C-steek. Halve vaste in naastgelegen steek (1)

3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de C2C steek die je als laatste maakte. Haak nu 1 C2C-steek. Halve vaste in naastgelegen C2C-steek aan het einde van de toer.

Toer 37: MINDEREN en haak 1 C2C-steek (1)

3 lossen en halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – de laatste die je maakte. Haak nu 1 C2C steek.

*Een 3 lossenruimte moet gemaakt worden voor we afhechten, zodat we daar straks in kunnen haken. Haak nog 1 mindering dus: 3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van laatst-gemaakte C2C-steek. *

Hecht af.

Herhaal dit proces voor al je panelen.

Deel 6: Laatste twee korte blokken van Zijde A, zoals op de foto hieronder {Kleur Aqua, Sapphire}

Dit is hoe de goede kant van je werk er nu weer uit ziet.

Leg je werk met de VERKEERDE KANT naar boven en maak een nieuwe kleur vast zoals in de foto hieronder.

Toer 38: Haak 5 C2C-steken (5)

Hecht kleur aan en begin de eerste steek met 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde lossenuimte. *Halve vaste in volgende lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog 3 keer.

Toer 39: MEERDEREN en haak 5 C2C-steken ***haak aan het naastgelegen blokje vast – zie hieronder***. (6)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak dan nog 4 van de 5 overgebleven C2C-steken.

De laatste steek moet aan de naastgelegen steek worden vastgemaakt terwijl je ‘m haakt. Als je aan C2C-steken denkt als kleine vierkantjes, dan willen we de bovenste twee hoeken van het vierkantje dat je maakt vastzetten. Begin met het haken van een halve vaste in de laatste steek en haak dan 3 lossen. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes in de lossenruimte te haken. Maak het aan elkaar zetten af door nog één halve vaste in de naastgelegen steek te maken. Hecht af.

Leg je werk met de VERKEERDE kant naar boven en hecht de nieuwe kleur aan zoals op de foto hieronder.

Toer 40:  Haak 6 C2C-steken (6)

Hecht garen aan en begin de eerste steek door 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde lossenruimte te haken. *Halve vaste in de volgende steek, 3 lossen en 3 stokjes. Herhaal vanaf * nog 4 keer.

Toer 41: MEERDEREN en haak 6 C2C-steken ***maak weer vast aan de naastgelegen C2C-steek terwijl je de laatste steek haakt – zie onder***. (7)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak dan nog 5 van de 6 overgebleven C2C-steken.

Net zoals eerder, halve vaste in de laatste steek en begin je C2C-steek door 3 lossen te haken. Halve vaste in naastgelegen steek. Maak de C2C-steek af door 3 stokjes te haken. Maak de naad af door nog één halve vaste in de naastgelegen steek te doen.  

Toer 42: MINDEREN en haak 7 C2C-steken (7)

Dit voelt misschien gek omdat je niet bij de rand van je paneel bent. Vertrouw toch op het proces en ga door met hetzelfde ding doen bij elke andere mindering. 3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van vorige steek – dat is de C2C-steek die je net maakte. Nu ben je klaar om weer terug omhoog over het blok te werken. Maak de toer af door 7 C2C-steken te haken.

Toer 43: MEERDEREN en haak 7 C2C-steken, haak de allerlaatste steek weer vast (8)

6 lossen, stokje in vierde, vijfde en zesde losse vanaf de haaknaald. Halve vaste in eerste 3-lossenruimte en haak dan nog de 7 overgebleven C2C-steken. Hecht af. Er zijn twee groene steken links en je haakt de halve vaste in de bovenkant van de groene steek (die omstekop is) of, met andere woorden, in het midden langs de rechterzijde waar die twee groene steken tegen elkaar zitten.

Herhaal dit proces voor al je panelen.

Dat was het voor Deel 2! Ik hoop dat je het project leuk vindt. Deel alsjeblieft je voortgang zodat we allemaal kunnen genieten van de mooie creaties. Deel 3 komt begin juni uit.

Je mag je afgemaakte werk delen en ook verkopen, maar geef alsjeblieft credit aan de ontwerpster – SheMakesCrochet – en aan mij als vertaler – Een Mooi Gebaar. Deel het patroon niet, de link er naar toe delen mag natuurlijk wel! DANKJEWEL!

Links Felix Remixed

Delen is lief!