Skip to Content

Rand per granny – Vibrant Vintage CAL

Alle grannies van de Vibrant Vintage CAL van CypressTextiles.net krijgen hetzelfde randje, in een andere kleur dan de granny (of in dezelfde kleur als dat je voorkeur heeft). Dit is nog vóór het aan elkaar zetten en zorgt voor een leuk, speels, druk, kleurrijk effect. Deze manier van een randje maken kun je ook gebruiken voor alle andere granny square-projecten die je kunt verzinnen!

img_1202-1

Het patroon om een randje te maken is heel eenvoudig: maak je nieuwe kleur vast met een halve vaste in een willekeurige hoekvaste. In diezelfde steek doe je (vaste, losse, 2 stokjes). *Stokje in elke steek tot de hoek, 5 stokjes in de hoek. Herhaal vanaf ** nog 3 keer, stokje in elke steek tot de overkant., 2 stokjes in de eerste hoeksteek om de hoek af te ronden. Halve vaste in beginlosse. Hecht af en werk draadjes weg (wel echt doen he, anders zit je straks met een miljoen losse draadjes!)! 104 stokjes totaal.

Welke kleur gebruik je?

Er zijn verschillende opties: je kunt telkens een kleur kiezen uit je palet waarmee je de granny niet gemaakt hebt voor een wat drukker, kleurrijker effect, je kunt de kleur kiezen waarmee je de granny wél gemaakt hebt voor een wat rustiger effect, je kunt voor elke granny dezelfde kleur gebruiken die afwijkt van de kleur van het in elkaar zetten of je kunt de rand maken met de kleur waarmee je de deken ook in elkaar gaat zetten: de deken lijkt dan meer één kleur en de grannies lijken dan kleiner.

Je hóeft trouwens geen rand te maken, de aan-elkaar-zet-methode en de rand werken ook als je geen extra randje hebt gemaakt aan je grannies. Na het randjes maken kun je de grannies het beste blokken, zodat ze allemaal mooi even groot en vierkant zijn.

 img_1202-1

 

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina