Skip to Content

2022 – Top 10 Haakpatronen

Haken is mega hip en dat is te zien aan de bezoekersaantallen op de website, maar wat zijn nou de meest populaire haakpatronen van 2022? Ik deel het met je in de top 10!

Op de eerste plaats van 2022 staat het Esther de Olifant haakpatroon, een ontzettend schattig gratis haakpatroon van Jess Huff. Naast deze knuffel staan nog meer dan 30 andere Jess Huff patronen vertaald op de site, zie het Jess Huff overzicht.

Op een schitterende tweede plaats staat de Postcards with Love deken van Coastal Crochet, waarin je op kustthema gebaseerde vierkanten en rechthoeken haakt.

De Filet Fantastic is reeds door honderden mensen gemaakt en komt van de leuke ontwerpster Keep Calm and Crochet On. Je leert niet alleen de Filet Haken techniek, maar maakt ook nog eens in één keer een prachtige deken.

De Een Mooi Gebaar CAL kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Je haakt elke dag van het jaar een granny square, die je aan elkaar zet tot een schitterende herinneringsdeken.

Attic24 is een ware kleurenkunstenares en zij ontwierp ook deze prachtige Granny Stripe Deken, met héél veel foto’s, waardoor ook een beginner er mee aan de slag kan.

De Een Mooi Gebaar Spiraal is een schitterende mandala achtige constructie waarin je met allemaal losse bolletjes een mooie regenboog maakt.

Ginnie de Giraf van Jess Huff is één van de meest bekeken haakpatronen, naast de Esther de Olifant. Leuk zijn ze he!

Ook een kledingstuk kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje en wat een prachtig kledingstuk is het, de Diamond Cardigan van Yay for Yarn, in vele maten te haken.

Wil je nieuwe steken leren én restjes opmaken, zoek dan niet verder! Met de Seaside van Coastal Crochet haak je een heerlijke, diverse deken.

Hekkensluiter maar zeker prachtig haakpatroon is de Nature’s Walk van Cherry Heart, waarbij je diverse vierkanten haakt met mooie gedetailleerde patronen.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina