Skip to Content

Top 10 haakpatronen juli 2024

Top 10 haakpatronen juli 2024

Wat een ontzettend leuke reacties kwamen er op de top 10 haakpatronen van april; de top 10 haakpatronen van mei en natuurlijk ook de Top 10 haakpatronen van juni! Heel leuk om te zien dat jullie zo’n overzicht waarderen. Daarom in de herhaling: maar dan voor de maand juli 2024!

Dit lijstje is gebaseerd op de zichtbare statistieken van de website. Sommige mensen browsen anoniem of hebben adblockers aanstaan en worden dan niet meegenomen in alle statistieken, dus het kan misschien nét niet kloppen, maar dat mag de pret niet drukken, toch?


Bewaar deze Top 10 haakpatronen voor later:

top 10 haakpatronen juli 2024

Top 10 haakpatronen – Juli 2024

Je kunt op de titel van het haakpatroon klikken of op het rondje om naar het desbetreffende haakpatroon te gaan 🙂

Bloemen Sleutelhanger Haakpatroon

Super lieve bloemen sleutelhanger, ontworpen door Vivir Vintage. Hagelnieuw op de website en meteen erg populair als juffencadeautje.

Madelief T-shirt Haken

Terechte tweede plek in deze top 10 gaat naar het Madelief t-shirt haken van Yay for Yarn

Flora Granny Square

De Flora Granny Square is een heerlijk haakproject voor beginners of gevorderden. Je kunt Flora als los bloemetje haken, dan heb je een hele schattige versiering, of je kunt er een granny square van maken. Ontworpen door Attic24, gratis in het Nederlands beschikbaar door op het rondje hiernaast te klikken.

Orla Love Tas

Het is zo’n ontzettend leuke tas, deze Orla Love Tas van P.S. I Crochet! Terecht dat ie in deze zomer zo hoog op het lijstje komt. Ook ideaal voor in het vliegtuig: die kleine vierkantjes kun je zo haken.

Kat haakpatroon

Jess Huff maakt prachtige amigurumi haakpatronen voor grote knuffeldieren: het zijn er inmiddels meer dan 30! Haak jij ook een schattige lapjeskat, of ga je voor een streepjeskat? Hoe dan ook: je maakt met eenvoudige steken een heel lieflijk resultaat!

Bos Wonderen

De Bos Wonderen deken van Coastal Crochet is een prachtige strependeken met heel veel afwisseling. Je maakt verschillende granny squares, waaronder één hele schattige met een slapend vosje. Gratis beschikbaar!

Diamant Vest

Maak je eigen eye-catcher voor in je kledingkast met dit prachtige Diamant Vest van Yay for Yarn. Makkelijker dan je denkt, door het herhalende stekenpatroon en eenvoudige stekengebruik. Veel haakplezier met dit prachtige vest, dat ook nog eens in veel maten beschikbaar is!

Esther de Olifant

Esther de Olifant was één van de eerste knuffels die Jess Huff ontwierp. Zij bestaat bijna helemaal uit vasten en lossen en is daarom heel geschikt voor beginners. Lief, toch?

Granny Strepen Deken

Een goude oude: de granny strepen deken, zoals bedacht door Attic24. Een heel uitgebreide foto-tutorial, even goed oefenen en dan heerlijk meters maken. Erg geschikt voor beginners, of als ’tv-kijk’ project, omdat je in de ruimtes en niet in de steken hoeft te steken. Daar komt de naam ‘granny’ ook vandaan: oude mensen met slecht zicht konden deze strepen ook maken. Leuk, toch?

Hond haakpatroon

De derde van Jess Huff in dit lijstje is het Hond haakpatroon! Er zijn verschillende rassen honden vertegenwoordigd en door te combineren kun jij ook jouw lievelingshond namaken. Veel haakplezier met dit haakpatroon uit de top 10 haakpatronen van juli 2024!

Positieve Mandala

Mandala’s zijn schitterend en kleurrijk en deze is ook nog eens vrij gratis beschikbaar! De videocursus bij deze mandala vind je in de Mandala Cursus in de Een Mooi Gebaar Club, als je er met het geschreven patroon niet uitkomt, óf als je gewoon zin hebt om nog 10 andere mandala’s te maken 😉


Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:


Wil je zien wat anderen allemaal maken van de Een Mooi Gebaar website? Word dan lid van de gezellige gratis Facebook Een Mooi Gebaar groepspagina!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!