Skip to Content

Springfrost Haakpatroon Week 3

Springfrost Haakpatroon Week 3

Welkom bij week 3 van de Springfrost CAL van Attic24. Mocht je het begin, dus week 1 en 2 hebben gemist, kijk dan op de introductie pagina. Op deze pagina vind je alle informatie en de linken naar de verschillende delen.

Springfrost Introductie

Halloooooo! Ik vind het heel leuk om weer wat over dekens te kletsen deze ochtend en ik hoop dat het goed met je gaat in wat voor weer je dan ook woont op dit moment. Het is hier een hele koude week en ik heb me zitten afvragen (niet voor de eerste keer) hoe niet-haakverslaafden de dag doorkomen zonder stapel gehaakte dekens om onder te kruipen als de temperaturen zakken? In mijn huis liggen er overal dekens opgestapeld, dus of je nu zit of slaapt, je hebt altijd een deken binnen handbereik. Ze voelen echt als essentieel onderdeel van ons thuis leven, dat ik ze elk jaar meer en meer ga waarderen.

We zijn ontzettend gezegend met een openhaard tijdens de koude helft van het jaar en het aansteken daarvan is een dagelijks ritueel waar ik erg dankbaar voor ben. We steken ‘m meestal rond 3 uur ‘s middags aan tijdens weekdagen en ik vind het heerlijk om er naast te zitten met een kopje thee terwijl Kleine B uit school komt. Het is mijn favoriete moment van de dag, die rust tussen 3 en 4 en ik zit dan vaak wat met de Kleine Mensen te kletsen voor ik na moet denken over het eten.

Springfrost-Kleuren-Deel-3

Dat moment van lekker rustig zitten om 3 uur, is ook perfect om wat te haken aan mijn groeiende deken terwijl ik met de familie klets. Het is zo ontspannend en relaxed én ook een klein beetje productief. Een perfecte combinatie – relaxte productiviteit – en ik word er tot diep in mijn ziel blij van. Ik hoop dat je dat ook ervaart, het is zo’n zegen.

Ik weet dat velen van jullie niet op het noordelijk deel van de wereld wonen en juist stijgende temperaturen ervaren in plaats van dalende. Het moet raar zijn om de onder-nul temperaturen voor te stellen, net zoals ik me nu niet kan voorstellen dat het buiten heet is.

We hebben een hele koude periode hier in Engeland, en hoe mooi het ook is, ik heb toch meer zin in warmte en kleur. Ik zoek naar kleur overal waar ik ga. En zoek daarbij naar wat nieuwe groei…

….soms heb ik geluk en vind ik had! Wat heerlijk! Ik wandel vaak langs deze bomen onderweg van huis naar de stad en ze zijn nu zo mooi, Powder Pink, winterbloesem. Het ziet er bijna nep uit, zo zacht en fragiel in het norse winterweer, maar oh zo mooi

Die bloesem doet me dan ook weer denken aan de Springfrost kleuren, hoe verassend het is dat ik deze zachte pastelkleuren zo mooi vind.

Ik hou normaal veel meer van felle kleuren zoals je misschien weet, maar dit kleurenpalet is een onverwachte heerlijkheid!

Deze week heb ik weer foto’s verzameld, wellicht vormen ze wat inspiratie. Het zijn Springfrost dekens met andee kleuren – je weet dat ik het altijd stimuleer dat mijn patronen worden gebruikt voor andere variaties. Creativiteit mag gevierd worden en het is écht mooi om te zien dat jullie mijn patronen zo eigen maken.

♥ Becka heeft het Fireside garenpakket voor haar deken gekozen. Als die strepen je aanspreken, kun je de voorgestelde kleurenvolgorde daarvoor hier vinden: Fireside strepen.

♥ Mary-Joyce gebruikt het Coastal kleurenpalet voor haar deken.

♥ Christine heeft de Hydrangea strepen gebruikt voor haar deken. De verlengde-steken helpen echt om de kleuren te laten samen komen, wat heel effectief werkt als er sterke contrasten in een palet zitten.

♥ Jo pakt het Cosy garenpakket. Mooi, toch?

♥ Rebekah heeft een bos thema gekozen en heeft hele mooie aardse tinten bij elkaar uitgezocht.

♥ Anja maakt restjes op, met een prachtige vintage vibe.

♥ Lisa heeft een kleurenpalet uitgekozen van blauwen, groenen en paarsen, met wat fel roze om er wat meer leven in te brengen. Het is prachtig en de deken ziet er al tof uit!

♥ Sandra heeft haar eigen koele kleuren uitgezocht – heel mooi harmonisch en winterachtig.

♥ Joke is doet het helemaal random uit haar restjes, zo vrolijk, ik hou ervan!

♥ Samantha – ahhhhh, hier maakte mijn hart een sprongetje van! Prachtige regenboog kleuren. Ik ben héél benieuwd hoe hij wordt als er groenen en blauwen bijkomen.. het wordt BRILJANT!

♥ Wendy koos voor restjes garen, ze houdt twee draden samen en het resultaat is prachtig – multikleurige draden met effen draden, lijkt bijna juweel-achtig.

x

BEDANKT allemaal voor het delen van de foto’s op social media (met hashtag #springfrostcal dan kunnen we je vinden). Ik vind het zo leuk om de nieuwe dekens te zien tijdens een cal! Dat maakt me echt ongelofelijk vrolijk. Blijf alsjeblieft delen, het wordt door velen gewaardeerd.

Nu gaan we kijken naar deze week voor de Springfrost deken. Terwijl je doorhaakt deze week, merk je dat je deken echt iets dekenachtigs begint te krijgen. Het begint te vallen en vouwen terwijl je werkt, en bedekt je schoot heel gezellig terwijl je rustig meer toeren haakt.

Hoe meer dekenachtig je deken wordt, hoe meer je merkt dat je familieleden ertoe aangetrokken worden. Wie kan weerstand bieden aan zachte warme streepjes!

In deel 3, gaan de kleuren gewoon door met mooi harmonieus samenvallen.

….ik vond dit stukje waar deel 2 in deel 3 overgaat zo mooi (strepen 31-37), wat een mooie kleuren!

Tegen de tijd dat je bij deel 3 bent aangekomen, moet het patroon al aardig in je grijze massa zitten, zodat je zonder veel concentratie door kunt haken. Het is een perfect patroon voor ontspanning en yarn therapy, en ik hoop dat je er comfort uit haalt. En… kunnen we even waarderen hoe heerlijk gezellig de strepen zijn – ze zijn zo heerlijk aaibaar en als je bij deel 3 bent aangekomen, houd je jezelf ook lekker warm op schoot als dat nodig is.

↑↑ Dit is hoe de Springfrost eruit ziet nadat je deel 3 hebt afgerond. We voegen nog eens 18 strepen toe deze week, waardoor we ongeveer op de helft komen.

Hier is de kleureninformatie voor de Springfrost deken deel 3.

🌸 Deel 3 Kleuren Werkblad

Onthoud dat elke kleur uit twee toeren haken bestaat.

34. A Hint of Silver

35. Pale Rose

36. Pistachio

37. Lincoln

38. White

39. Cloud Blue

40. Meadow

41. Blue Marl

42. Powder Pink

43. Duck Egg

44. Parma Violet

45. Spearmint

46. Wisteria

47. Lincoln

48. A Hint of Silver

49. Cloud Blue

50. Parma Violet

51. Pistachio

Let op: als je een langere deken maakt, krijg je in deel 6 extra strepeninformatie om meer strepen toe te voegen als je dat wilt.

Ik wens je een hele mooie, vredige en rustige week toe – onthoud dat Januari gemaakt is voor een laag tempo en een beetje een winterslaap (met je haaknaald in de hand). Je mag kalm aan doen. Geniet van je dagen!

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Marja Gerritse

Friday 10th of February 2023

Jammer dat er in week 3 van de Springfrost geen PDF kleurenschema zit. Kan die nog toegevoegd worden?

Iris van Meer

Friday 10th of February 2023

Is toegevoegd!