Skip to Content

3samengehaaktestokjes

3samengehaaktestokjes

Hoe haak je 3samengehaaktestokjes?

In deze foto-tutorial leer je hoe je 3samengehaaktestokjes kunt haken. (Er zijn ook tutorials voor 2samengehaaktestokje of 4samengehaaktestokjes, en nog veel meer steken!Je kunt steken minderen door steken samen te haken. Je maakt dan de steken net niet helemaal af, de laatste stap sla je over. Als je de hoeveelheid onafgemaakte steken hebt gemaakt die aangegeven staat, haal je tot slot een laatste draad door alle lusjes op de naald heen.

Samengehaakte stokjes worden vaak verward met stokjesclusters en stokjesgroepjes. In deze uitleg vind je meer over de verschillen tussen die steken.

3 samengehaakte stokjes

In het Engels worden 2samengehaaktstokjes ook double crochet 3 together (dc3tog, US) of treble crochet 3 together (tr3tog, UK) genoemd. 3samengehaaktestokjes kunnen op elk willekeurig moment in een patroon voorkomen. Ik laat het hier zien middenin een rij met stokjes.

Sla de draad om de haaknaald en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte.

Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald.

Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald: eentje die er al op zat en eentje van je eerste onaffe stokje.

Sla de draad om en steek de haaknaald in de volgende aangegeven steek of ruimte, vaak is dat gewoon de volgende steek (in de foto aangegeven met een stopnaald!)

Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald.

Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald: eentje die er al op zat, eentje van je eerste onaffe stokje, eentje van je tweede onaffe stokje.

Kijk nu in het patroon waar je volgende steek is. Vaak is het gewoon de volgende (stopnaald foto hieronder).

Sla de draad om en steek je haaknaald door die aangegeven steek of ruimte.

Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald.

Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald: de eerste lopende lus en daarna 3 lusjes van de 3 onafgemaakte stokjes.

Sla de draad om en haal door alle vier de lusjes door.

Je 3samengehaaktestokjes zien er uit als een soort M, zie je dat?

Is het je gelukt? Laat het me weten via Facebook of Instagram! Mis je nog een steek? Ook dan hoor ik het graag!

Delen is lief!

Temperatuurdekens en verjaardagen | Een Mooi Gebaar

Thursday 14th of July 2022

[…] hier hoe je 2samengehaaktestokjes maakt. En terwijl ik toch bezig was, ook meteen een tutorial voor 3samengehaaktestokjes. Missen jullie […]