Het tweede deel van de Sweet Pea Deken van Attic24! Het eerste deel vind je hier. Deze pagina is slechts een vertaling van het oorspronkelijke patroon van Lucy van Attic24. Uiteraard is eerst toestemming verkregen van de ontwerpster voordat deze vertaling aan jullie is aangeboden. Zie je ook een leuk Engelstalig patroon waar je een vertaling van wilt? Stuur me dan een berichtje op Facebook!

DSC06902

Hallo lieverds, hoe was jullie week? Hebben jullie genoeg blije momenten gehad, en wellicht ook wat haak-activiteit? Zien jullie ’s avonds, in bed, met je ogen dicht, de schitterende nette rijtjes bloemen voor je? Verlangen jullie naar de geur van pronkerwten in een zomerbriesje? Ik heb zelf een heerlijke week gehad, een beetje emotioneel, maar dat is altijd zo in deze hele-intense CAL weken.

Ik hoop dat jullie goed gestart zijn vorige week. Mocht de start lastig zijn geweest, dan hoop ik dat je inmiddels de moeilijkheden hebt overwonnen en lekker kunt genieten van de mooie Trellis toeren. Voor de mensen die niet haken (waarom zou je dat niet doen??), maar wel deze blogpost lezen, hopelijk maken alle mooie kleurrijke foto’s je blij!

DSC06899

We staan op het punt om te beginnen aan week 2 en deze week zie je echt het prachtige kleurenpalet ontploffen in je handen. De kleuren zijn zo optimistisch! Ik weet dat het niet de typische kleuren zijn voor velen van jullie, maar word je er niet ongelofelijk blij van als je ernaar kijkt? Ik hou ontzettend van deze kleuren, ik ben echt een zomer-persoon in hart en nieren.

Ik mis, gelukkig, mijn lievelings blauwtinten ook niet zo… Dit zou wel eens de eerste deken kunnen zijn die ik ooit gemaakt heb, waar helemaal geen blauw in zit! Ik heb er echt wel serieus over nagedacht om wat zomerlucht toe te voegen, de Duck Egg lachte me toe, maar ik ben blij dat ik weerstand heb kunnen bieden! Anders had het toch dit hele sterke kleurenpalet wat vervaagd…

DSC04767

Ik heb tientallen foto’s genomen van deze bloemen tijdens de zomer, de meesten op één prachtige dag in Juli nadat ik naar de Sweet Pea Flower Show was geweest. Ik weet nog zo goed hoe enthousiast ik was en hoe blij ik vooruit keek naar hoe het patroon zou uitkomen! Spelen met kleur maakt me zo blij!

DSC06893

Terug naar de deken… Hoeveel van jullie werken direct netjes de draadjes weg? Luister nou maar goed naar mij en laat ze niet hangen!

DSC06633

Een aantal mensen hebben gevraagd naar de beste manier om de draadjes weg te werken – deze informatie staat in de patroonbeschrijving van de Trellis, na toer 4. Hopelijk helpt dat!

Deze week heb ik ongelofelijk veel tijd op Facebook en Instagram doorgebracht, in de hoop een beetje bij te blijven met alle prachtige Sweet Pea CAL foto’s, en om antwoord te geven op vragen, mensen aan te moedigen en ontroerd te raken door alle lieve dingen die mensen zeggen. Soms moest ik ook hardop lachen, dankjwel! Ik ben zo blij om deze deken-reis met jullie door te mogen brengen, en ik wil jullie ook de variatie aan creativiteit laten zien die me deze week zo opviel…

Wees gewaarschuwd….. het zijn VEEL foto’s >>>>>>

Connie

Connie doet alle drie de versies van de Sweet Pea deken. De linker is de Repeat Stripe (die volgt de sample volgorde steeds opnieuw), de middelste is de Colourwash variant en rechts is de Posy. Prachtig, niet waar?

Veel mensen maken twee dekens tegelijkertijd en dat is leuk om te zien !

Rachel

Rachel volgt de Posy kleur en haakt daarmee een Strakke Golf en de Trellis

MichelleB

Michelle haakt de Colourwash Sweet Pea deken en ook een prachtige Posy Granny Stripe waarbij ze elke toer van kleur wisselt.

Susan

Susan volgt zowel de Posy als de Colourwash, maar dan in een grote granny square deken, ik ben benieuwd hoe die allebei groeien!

Zo ongeveer alle Attic24 patronen komen langs in de Sweet Pea kleuren….

Weia

Weia haakt de Cosy Stripe

Michelle

Michelle haakt de Woodland Ripple

David

David haakt een prachtige Granny Stripe (met 2 toeren per kleur)….

Ida

Ida haakt de Interlocking Ripple…

Alta

Alta haakt de Neat Ripple…

Jacqui

Jacqui haakt de Moorland golf… 

MargaretB

Margaret heeft de Hydrangea streep gebruikt met de herhalende kleurenvolgorde….

Kaz

Kaz verbaasd ons weer allemaal door een hele Sweet Pea Summer Harmony deken te haken, is ie niet schitterend? Ze heeft twee kleuren toegevoegd (Fondant en Apricot) en vervolgens elke kleur neergelegd op een bepaalde wijze voor dit schitterende resultaat. In Maart brengt KAZ een PDF-bestand uit met de kleuren voor elk van de 100 vierkanten van haar deken – ik laat je weten wanneer dat beschikbaar is.

Naast alle leuke Attic24 patronen, worden de Sweet Pea kleuren ook in andere steken gebruikt…

Lizminibeanstitch

Liz heeft deze dichte steek gebruikt, de Bean-steek, wat een heerlijke dichte structuur geeft.

Carol

Carol heeft het Sweet Pea garenpakket genomen en daar een Granny Stripe deken van gehaakt, steeds met één toer per kleur. Ze heeft de sampler kleuren gevolgd, met steeds een toer grijs ertussen. Inspirerend, niet waar?

Ruth

Ruth doet iets soortgelijks, maar dit is het begin van een trui!

Honor

Honor….doet weer iets anders schitterends met het garenpakket. Dit is het begin van de Briar Rose, patroon van Hooked on Sunshine, dat patroon vind je (hier) op Ravelry. Zo benieuwd hoe deze wordt!

Er gebeuren ook allerlei andere leuke schattige dingen met de Sweet Pea kleuren….

Sue1

Sue haakte deze lieve bloemetjes… patroon vind je op Etsy (hier).

Judy

Judy heeft besloten om de plantjes te gaan kweken in plaats van te haken….

SarahsNails

Sarah maakte me hardop aan het lachen met haar Sweet Pea nagellak!


Ik hoop dat je het leuk vond om een fractie van de honderden foto’s te zien die op Facebook gedeeld zijn de afgelopen week. Dankjewel dat jullie deze reis zo ongelofelijk gezellig maken online.

Oh en uhm, niet alleen online! Een lieve mevrouw, Sandra, organiseert een Sweet Pea bijeenkomst in Bridport in Dorset. Ik kan niet, het is op zondag 3 februari, maar als je mee wil doen, ga dan naar Sandra’s blog: {SWEET PEA GATHERING}

Zullen we dan nu maar eens beginnen met deel 2 van de CAL?

We beginnen met de Posy versie…..

DSC06897

Aan het einde van deel 2 heb je 30 prachtige strepen en ben je ongeveer op een derde van de deken.

DSC06889

Dit is de Posy variant van de deken, waar alle kleuren door elkaar gemixt zitten en ik ben er dol op!

De deken is nu ongeveer 30 centimeter hoog na deel 1, dus 60 centimeter hoog na deel 2. Het kan zijn dat ie iets smaller is geworden dan 120 centimeter, maak je daar niet druk om, de rand geeft dat beetje extra breedte wel weer terug.

DSC06890

Hopelijk word je steeds verliefder op je deken…. Schitterend, niet waar???

DSC06888

SWEET PEA DEKEN CAL DEEL 2

POSY ?

#teamposy #sweetpeacal

De laatste streep van deel 1 is Pistachio, dat was streep 15.

Hier komt de kleureninformatie voor streep 16-30, van beneden naar boven gewerkt.

Elke streep is 2 toeren, dus 15 strepen = 30 toeren haken.

Sweetpea2

SWEET PEA POSY Deel 2

16. Clematis

17. Lavender

18. Plum

19. Pomegranate

20. Cypress

21. Violet

22. Clematis

23. Wisteria

24. Soft Peach

25. Meadow

26. Fuchsia Purple

27. Blush

28. Candyfloss

29. Cream

30. Pistachio

DSC06891

Nu gaan we kijken naar deel 2 van de Colourwash versie…..

DSC07171

Vorige week had je bijna alleen maar groentinten, met alleen één streepje Lavender aan het einde. Deze week gaan we verder met Lavender en voegen we nog 2 extra kleuren toe.

DSC07187

We eindigen met Cypress en voegen Lavender, Wisteria en Clematis toe.

DSC04750

Ik had geen paarse/lavendel Sweet Peas, maar ze bestaan wel echt!

DSC07182

Zo ziet de Colourwash variant er aan het eind van deel 2 uit. Deze foto is niet zo schitterend belicht, sorry! Daardoor lijken Lavender en Wisteria heel erg op elkaar. Pas zelf ook goed op bij het haken dat je wel de goede pakt….

DSC07186

Als die groene tinten zo overgaan in lichte paarse tinten, krijg je echt het gevoel dat er iets in bloei staat.. Ik ben er dol op!

Darlene1

Darlene was één van de patroontesters en ik deel meer van haar schitterende foto’s. Ze heeft heel hard gewerkt om te laten zien hoe elk deel uit zou komen en ik ben zo dankbaar voor haar schitterende foto’s!

Jane

Jane heeft ook het patroon getest en ik vind het zo leuk dat ze de deken ook verticaal getoond heeft, dan zien de strepen er zo anders uit!

Nu de kleureninformatie voor deze week…..

SWEET PEA DEKEN CAL DEEL 2

COLOURWASH ?

#teamcolourwash #sweetpeacal

De laatste streep van week 1 zou Lavender moeten zijn, dit was streep 15.

Hier is de kleurinformatie voor streep 16-30, van beneden naar boven gewerkt.

Elke streep is twee toeren, dus 15 strepen = 30 toeren haken.

Sweetpeawash2

SWEET PEA COLOURWASH Deel 2

Let op dat er sommige strepen dubbel zo breed zijn (dus 4 gehaakte toeren en niet maar 2 van dezelfde kleur). Deze toeren zijn rood, zodat je weet dat je niet af hoeft te hechten.

16. Cypress

17. Lavender

18. Cypress

19. Lavender

20. Lavender

21. Wisteria

22. Lavender

23. Wisteria

24. Lavender

25. Wisteria

26. Wisteria

27. Clematis

28. Wisteria

29. Clematis

30. Wisteria

Part2

Ik hoop dat je geniet van hoe je deken groeit?

Dan tot slot nog de herhalende kleurenvolgorde….

DSC07156txt

SWEET PEA DEKEN CAL DEEL 2

KLEURHERHALING ?

De herhalende kleuren staan hierboven. Dit is pas week 2, maar misschien krijg je van onderstaande foto’s wel een goed idee…..

Dawn

Dawn begint met haar deken de groene tinten en werkt naar Plum, daarna heeft ze het omgedraaid en werkt ze weer “terug” naar de groene tinten. Dit noemen we #teammirror.

Sarah

Sarah haakt ook #teammirror, maar begon met Plum en spiegelt als ze bij Pistachio is aangekomen.

Verity

Verity is #teamrepeat en is bijna met deel 2 klaar. Als ze bij Plum aankomt, gaat ze weer over naar de groene tinten.

Ik vind het zo leuk om al deze variaties te zien en de lol die iedereen heeft met het spelen met kleur spat van m’n scherm.

Hele fijne haakweek gewenst allemaal !

DSC04842

Op 18 januari 2019 komt Attic24 met het derde deel. Ergens in dat weekend volgt ook de Nederlandse vertaling hier op de site.

SWEET PEA YARN PACK

?TRELLIS PATROON?

? SWEET PEA DEKEN INTRODUCTIE

? SWEET PEA DEKEN VOORBEREIDING (met sneak peek van de verschillende kleurenvariaties)

SWEET PEA DEKEN DEEL 1 (kleurinformatie voor streep 1-15)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx