Skip to Content

Down by the Sea Week 1

Down by the Sea Week 1

Welkom bij de eerste week van Down by the Sea van Coastal Crochet, we gaan deze week het midden maken. Voor de algemene inforamtie van de CAL kijk je op deze pagina: Down By The Sea Algemen Informatie.

Liever de advertentievrije, printvriendelijke PDF? Klik hier > Down By The Sea PDF.

Welkom!

Dit is de eerste week van de Down by the Sea deken, die Coastal Crochet heeft ontworpen. Eerste van een zesdeelse crochet-along (CAL). Ik heb zin om deze deken met jullie te delen!

Ik heb ook een (ENGELSTALIG) filmpje opgenomen vanaf Brighton Beach (en vanuit Bournemouth) om jullie welkom te heten bij deze haakreis… veel plezier!

https://youtube.com/watch?v=LbU_Ug01dZo%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Den-US%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Week 1 – Draaimolens en Bandstands!

In week 1 vieren we draaimolens langs het strand, reuzenrad of wanneer het circus naar het strand komt… en muziekpodia bij het strand! Ik werd echt geinspireerd door deze zeetaferelen…

We beginnen in het midden van onze deken met deze tweekleurige cirkeltjes, die we haken met de Tunische techniek. Maak je geen zorgen als je dat nog nooit gedaan hebt, er staan veel foto’s bij en er zijn (ENGELSTALIGE) videotutorials beschikbaar. Ik denk dat ze ook heel leuk zijn als onderzetters!

Ik vind het zo leuk dat er een draaimolen middenin onze deken zit. Bij Brighton aan het strand staat zo’n echte traditionele, echt iconisch voor die plaats. Hij heet the ‘Golden Gallopers’ carousel!

Het is zo’n populaire attractie, onafhankelijk van de weersomstandigheden, en ik ben altijd heel blij als ik ‘m zie draaien.

Bij Bournemouth staat een groot Reuzenrad: the ‘Observation Wheel’!

Mijn dochter en ik vinden het heerlijk om erin te gaan en toen we laatst Bournemouth bezochten, zoals je kon zien in de intro video, waren er ook nog regenbogen toen we bovenin zaten!

Zowel de draaimolen als het reuzenrad geven veel plezier en bovendien ook de ideale inspiratie voor onze dekens!

Of misschien zie je er wel een circus in dat aan de kust is neergestreken. Deze komt elk jaar waar ik woon en de zee is zon prachtige achtergrond voor zo’n schitterende Big Top tent!

En dan gaan we verder kijken wat er nog te vinden is bij de zee….

Wat dacht je van zo’n muziekpodium?

De volgende toeren van Week 1 zijn geinspireerd op deze prachtige bandstand vlakbij Brighton Beach, die beschreven wordt door de gemeente als volgt:

“Beautiful and unique, The Bandstand is located on Brighton’s vibrant seafront. It was first opened in 1884, it was restored to its original condition and reopened in 2009. Designed by Phillip Lockwood a Brighton Borough Surveyor, The Bandstand is considered to be one of the finest examples of a Victorian bandstand still surviving in England today.”

Is het niet schitterend? Ik heb deze bandstand gebruikt voor de toeren om de draaimolen in het midden heen. Hetis een achthoek vorm om de centrale cirkel. Niet zo gedetailleerd misschien als de Victoriaanse van de foto, maar zeker een knipoog naar muziekpodia aan het strand!

Bournemouth heeft ook een muziekpodium, in de Lower Gardens die naar de zee toelopen… Ik denk dat het heerlijk zou zijn om hier live muziek te kijken!

Ik denk dat het tijd is om te beginnen – laten we ontzettend gaan genieten van het haken!

Garenpakketten zijn beschikbaar bij The Knitting Network viaonderstaande links:

Brighton Beach: www.theknittingnetwork.co.uk-down-by-the-sea-blanket-colour-pack-brighton-beach

Bournemouth Beach: https://www.theknittingnetwork.co.uk-down-by-the-sea-blanket-colour-pack-bournemouth-beach

Er is een printvriendelijke, Nederlandse, advertentievrije PDF beschikbaar: Down by the Sea PDF, waarvan de opbrengsten uiteraard met de ontwerpster worden gedeeld

Gratis patroon hieronder

Het geschreven haakpatroon, met veel foto’s en alle links naar YouTube tutorials voor deze week, is gratis beschikbaar.

Voor we gaan beginnen, nog wat CAL tips om je echt het meeste uit de ervaring te laten halen…

CAL TIPS!

  1. Geniet ervan en onthoud dat het geen wedstrijd is! het is tof dat iedereen tegelijkertijd hetzelfde patroon haakt, maar maak je geen zorgen als je achter loopt. Ga op je eigen tempo en als je de week niet af krijgt voor de volgende week online komt is dat echt helemaal niet erg. Het patroon blijft gewoon beschikbaar, dus zet geen druk op jezelf. Als je snel bent en je bent klaar voor het einde van de week, maak dan gerust een ander project of begin een tweede deken!
  2. Voel je onderdeel van de gemeenschap Het leuke van een CAL kan zijn dat vele mensen van over de hele wereld tegelijk aan dezelfde deken werken. Deel vooral je voortgang foto’s, stel vragen (er is geen domme vraag) en moedig elkaar aan. In de Engelstalige Facebook Groep ‘Coastal Crochet’ of in de Nederlandse Een Mooi Gebaar Groepspagina kun je andere mensen vinden. Je kunt op Instagram ook delen met hashtag #downbytheseablanket en #coastalcrochetcal
  3. Worstel niet in je eentje. Als je er niet uit komt, vraag dan om hulp in een van de bovenstaande groepen. Denk niet te moeilijk over het patroon na. Lees gewoon en doe stap voor stap wat er staat. Als het niet logisch lijkt, vraag dan om hulp. Haaksters zijn heel lief.
  4. Deel over de Down by the Sea! Haken maakt de wereld echt een betere plek. We zijn geluksvogels dat we zulke mooie dingen kunnen maken met een haaknaald en een stuk garen. Wees trots op je kunst. Vertel je familie, je vrienden en je buren, en iedereen die wil luisteren! Misschien isnspireer jij dan wel de volgende haakster om met ons mee te doen!

Daar gaan we…

Pattern Notes  

Deze deken wordt gemaakt met eencombinatie van haaktechnieken. Het midden begint met Tunisch haken. Traditionele haaksteken worden er dan omheen gemaakt om een vierkant te maken van de cirkel. Het hele patroon staat hieronder uitgeschreven.

Hier is de tutorial video voor het eerste stuk:

https://youtube.com/watch?v=1DhNgNrY5jU%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Den-US%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Stekenuitleg

Bobbel: doe alle volgende stappen in dezelfde steek: met contrasterende kleur garen: *sla de draad om, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om, trek het contrasterende garen naar voren, sla de draad om en haal door 2 lusjes, herhaal vanaf * nog 5 keer, (je hebt nu 6 contrasterende kleur lusjes op je haaknaald en één hoofdkleur lusje) trek hoofdkleur door alle lusjes (1 bobbel gemaakt), ga verder met hoofdkleur, duw de bobbel naar de voorkant van het werk, neem de contrasterende draad mee en haak de volgende steken er om heen om je draad onzichtbaar naar de volgende steek mee te krijgen.

Reliëfstokje-achter: maak een stokje zoals normaal, maar steek je haaknaald om de stam van de steek door je haaknaald van rechts naar links van achteren naar voren naar achteren te steken.

Reliëfstokje-voor: maak een stokje zoals normaal, maar steek je haaknaald om de stam van de steek door je haaknaald van rechts naar links van voor naar achteren naar voren te steken.

3samengehaaktestokjes-achter: *maak een stokje als normaal, maar steek je haaknaald om de stam van de steek door je haaknaald van rechts naar links van achteren naar voren naar achteren te steken, stop bij de laatste doorhaal als er nog 2 lusjes op je haaknaald zijn van dit stokje, herhaal vanaf * rond de stam van elk van de volgende 2 steken (nu heb je nog 4 lusjes op je haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald heen.

A picture containing sky, outdoor

Description automatically generatedReliëfdubbelstokje-voor: maak een dubbelstokje zoals normaal (deze steek begint met 2 keer de draad omslaan) maar steek de haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links van voor naar achteren naar voren.

Reliëfdriedubbelstokje-voor: maak een driedubbelstokje zoals normaal (deze steek begint met 3 keer de draad omslaan) maar steek je haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links van voor naar achteren naar voren, sla de draad om, trek naar voren (je hebt nu 5 lusjes op je haaknaald), (sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald) tot er nog 1 lusje over is.

2samengehaaktereliëfvierdubbelstokjes-voor: *begin een driedubbelstokje zoals normaal (de steek begint met 3 keer omslaan), maar steek de haaknaald om de stam van de eerste steek van rechts naar links van voor naar achteren naar voor, stop bij de laatste omslag** als er nog twee lusjes over zijn, herhaal je vanaf * om de stam van de volgende steek, eindig dan bij ** (je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald heen.

Reliëfvierdubbelstokje-voor: maak een vierdubbelstokje zoals normaal (deze steek begint met 4 keer de draad omslaan) maar steek je haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links van voor naar achteren naar voren, sla de draad om, trek naar voren (je hebt nu 6 lusjes op je haaknaald), (sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald) tot er nog 1 lusje over is.

Popcorn: 5 stokjes in de volgende steek, haal de haaknaald uit de lus, steek de haaknaald van voor naar achteren door de bovenkant van het eerste van de 5 stokjes, pak de lus weer op en trek door het eerste stokje. Kreeftsteek: dit zijn vasten de verkeerde kant op gehaakt, van links naar rechts in plaats van van rechts naar links (en andersom als je linkshandig bent). Haak gewoon een vaste zoals normaal, maar ga de verkeerde kant op in de toer. Let erop dat je een vaste doe ten niet per ongeluk een halve vaste.

Tunische notities

In het midden haken we een cirkel met Tunisch haken

  • Elke toer Tunische Haken is opgebouwd uit twee delen: de heengaande toer en de teruggaande toer. Je keert je werk nooit, je werkt altijd aan de goede kant.
  • Tunisch haken heeft normaal een lange haaknaald nodig, maar we haken maar een kleine cirkel met maximaal 10 lusjes op de haaknaald dus het kan ook met een gewone haaknaald.
  • Tunisch haken maakt een heel hecht strak stofje, dus het is aangeraden om een hele haaknaaldmaat omhoog te gaan
  • Elke lus op de haaknaald is 1 steek
  • De steek die gebruikt wordt is de Tunische Simpele Steek.

Draaimolen

De draaimolen cirkel wordt gemaakt met Tunisch Simpele Steek. Een gewone haaknaald kan gebruikt worden, omdat er maar 10 lussen tegelijkertijd op de haaknaald zitten. Gebruik een grotere haaknaaldmaat voor dit deel, want Tunisch haken wordt heel dicht.

Gebruik Kleur A en een 5,5 mm haaknaald en haak 4 lossen. Halve vaste in eerste losse om ring te vormen (of maak een magische ring).

Toer 1 (goede kant) 1 losse (telt NIET als steek), 6 vasten in de ring, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten[6]

De rest van de cirkel gaan we Tunisch haken om 12 segmenten te maken.

Segment 1

Maak 9 lossen

Toer 1 Heengaande toer: steek de haaknaald onder het bovenste lusje van de tweede losse vanaf de haaknaald, sla de draad om en haal een lusje op, laat dat lusje op de haaknaald, *steek de haaknaald in de volgende losse, sla de draad om en haal een lusje op, herhaal van * in elk van de 6 lossen. Je hebt nu 9 lusjes op de haaknaald. Steek de haaknaald in de eerste vaste aan de basis van de 9 lossen op het centrale rondje van Toer 1, haal een lusje op [10 lusjes]

Maak een teruggaande toer: *sla de draad om en ga onder 2 lusjes door, herhaal vanaf * tot 1 lusje over is.

Toer 2 Heengaande toer: (de lus op de haaknaald telt als eerste steek, werk niet in de verticale draad op de rand van het werk, hier en in de rest van dit stuk ook niet), *steek de haaknaald van zijkant naar zijkant onder de volgende verticale lus door, sla de draad om en haal een lusje op, laat de lus op de haaknaald, herhaal vanaf * nog 6 keer, laat de rest van de verticale lusjes van de toer onbewerkt. [8 lusjes]

Toer 2 Teruggaande toer: *sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald, herhaal vanaf * tot nog 1 lusje op de haaknaald over is.

Toer 3 Heengaande toer: *steek de haaknaald van zijkant naar zijkant onder de volgende verticale lus, sla de draad om en haal een lusje op. Laat de lus op de haaknaald. Herhaal vanaf * nog 4 keer, laat de rest van de verticale lusjes onbewerkt. [6 lusjes]

Toer 3 Teruggaande toer: *sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald, herhaal vanaf * tot nog 1 lusje over is.

Toer 4 Heengaande toer: *steek de haaknaald onder de volgende verticale lus, sla de draad om en haal een lusje op, laat het lusje op de haaknaald, herhaal vanaf * nog 2 keer, laat de rest van de verticale lusjes van de toer onbewerkt. [4 lusjes]

Toer 4 Teruggaande toer: *sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald, herhaal vanaf * tot nog 1 lusje over is.

Toer 5 Heengaande toer: *steek de haaknaald onder het volgende verticale lusje, sla de draad om en haal een lusje op, laat het lusje op de haaknaald [2 lusjes]

Toer 5 Teruggaande toer: Trek KLEUR B voor de teruggaande toer, zodat de kleur gewisseld is (hecht Kleur A niet af, die neem je mee voor Segment 3).

Segment 2

Let op toer 1, in welke verticale lussen je steekt als je lusjes oppakt van het andere kleur segment eronder.

Toer 1 heengaande toer: *steek de haaknaald onder het tweede verticale lusje van toer 4, sla de draad om en haal een lusje op, laat het lusje op de haaknaald, steek de haaknaald onder de volgende verticale lus van toer 4, sla de draad om en haal een lusje op, (steek de haaknaald onder het volgende verticale lusje van toer 3 en haal een lusje op) x 2 , (steek de haaknaald onder het volende vertciale lusje van toer 2 en haal een lusje op) x 2, (steek de haaknaald onder de volgende verticale lugs van toer 1 en haal een lusje op) x 2, steek je haaknaald in de eerste vaste van het centrale cirkeltje van Toer 1 (dezelfde steek als Segment 1) en haal een lusje op [10 lusjes]

Toer 1 Teruggaande toer: *sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald, herhaal vanaf * tot er nog 1 lusje over is.

Herhaal toer 2-5 zoals voor Segment 1, wissel terug naar KLEUR A aan het einde van Toer 5, (hecht KLEUR B niet af, deze neem je weer mee langs de zijkant en maak je vast voor Segment 3).

Segment 3-12:

Elk segment wordt op dezelfde manier gemaakt als segment 2. Er zijn 12 segmenten in totaal. Wissel tussen KLEUR A en KLEUR B. Segment 3 en 4 stek je de haaknaald in de tweede vaste van het centrale cirkeltje, segment 5 en 6 in de derde vaste van het centrale cirkeltje, segment 7 en 8 in de vierde vaste van het centrale cirkeltje, en segment 9 en 10 in de vijfde vaste van het centrale cirkeltje, met ten slotte segment 11 en 12 in de zesde vaste van het centrale cirkeltje.

Aan het einde van segment 12 wissel je niet van kleur, maar hecht je af, met een lang genoeg draad over om de naad dicht te naaien met de matrassteek.

Bandstand

Nu haak je nog een rand om de cirkel heen. Wissel terug naar haaknaald 4,5 mm en KLEUR A in een willekeurige steek aan de buitenrand van de cirkel. In Toer 1 haak je de losse draadjes tussen de segmenten vast om ze te bedekken. De volgende toeren maak je met de Goede Kant van je werk naar je toe, tenzij anders aangegeven.

Toer 1 (goede kant) 2 lossen (telt als eerste halfstokje), halfstokje in dezelfde steek, halfstokje in volgende 14 steken, (2 halfstokjes in volgende steek, halfstokje in volgende 14 steken) 3 keer, halve vaste in tweede beginlosse [64 steken]

https://youtube.com/watch?v=qyY1Wuu56hc%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Den-US%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Halfstokjes zijn uniek in dat ze 3 lusjes hebben aan de bovenkant van de steek. In toer 2 haak je alleen in de achterste twee lusjes van alle halfstokjes. Dit zorgt dat er 1 lusje zichtbaar blijft op de voorkant van het werk.

Toer 2: Hecht Kleur C aan in een willekeurige steek, 3 lossen (telt als stokje hier en verder), (3 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in dezelfde steek, 2 steken overslaan, halve vaste in volgende steek, 2 lossen, 1 steek overslaan, halve vaste in volgende steek, 2 steken overslaan, *(4 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in volgende steek, 2 steken overslaan, halve vaste in volgende steek, 2 lossen, 1 steek overslaan, halve vaste in volgende steek, 2 steken overslaan, herhaal vanaf * nog 6 keer, halve vaste in derde beginlosse, hecht af [8 groepjes van 8 stokjes en 2 lossen met 8x 2-lossenruimtes ertussen]

Toer 3: Hecht Kleur D aan in een willekeurige 2-lossenruimte tussen de halve vasten, 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. *halve vaste overslaan, stokje in volgende 2 steken, halfstokje in volgende steek, vaste in volgende steek, 2 lossen, 2-lossenruimte overslaan, vaste in volgende steek, halfstokje in volgende steek, stokje in volgende 2 steken, halve vaste overslaan**, 3 stokjes in 2-lossenruimte, herhaal vanaf * 7 keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in derde beginlosse, hecht af [88 steken + 8 x 2-lossenruimtes]

Toer 4: Hecht Kleur C aan in een willekeurige 2-lossenruimte in TOER 2 (zorg dat de haaknaald onder de 2-lossen van toer 3 heen gaat en die in sluit – doe dit bij elke 2-lossenruimte in deze toer), 5 lossen (telt als stokje + 2 lossen), stokje in dezelfde ruimte, stokje in volgende 11 steken, *(stokje, 2 lossen, stokje) in volgende 2-lossenruimte van TOER 2, stokje in volgende 11 steken, herhaal vanaf * 6 keer, halve vaste in derde beginlosse, hecht af [104 steken+ 8 x 2-lossenruimtes.

Toer 5 Hecht Kleur D aan in de eerste steek links na een 2-lossenruimte, 3 lossen, 4 stokjes in dezelfde steek, lus van haaknaald af, steek haaknaald van voren naar achteren door de derde beginlosse, pak de lus weer op en trek door (beginpopcorn gemaakt – alle andere popcorns worden gemaakt met 5 stokjes), *stokje in volgende 11 steken, popcorn in volgende steek, 2 lossen, 2-lossenruimte overslaan**, popcorn in volgende steek, herhaal vanaf * 7 keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in eerste popcorn, hecht af [88 steken + 16 popcorns + 8 x 2-lossenruimtes]

Toer 6: Hecht Kleur C aan in een willekeurige 2-lossenruimte van Toer 4 (haak weer om de 2-lossen van Toer 5 heen om het netjes te houden – doe dit voor elke 2-lossenruimte van de toer), 4 lossen (telt als eerste dubbelstokje), 2 dubbelstokjes in dezelfde steek, *stokje in de volgende 13 steken (let op dat je in de bovenkant van de popcorns haakt)**, 3 dubbelstokjes in de volgende 2-lossenruimte van Toer 4, herhaal vanaf * 7 keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in bovenkant van 4 lossen, hecht niet af , keer je werk zodat de verkeerde kant naar je toe licht [128 steken]

De volgende toer maak je met de Verkeerde Kant naar je toe. Dit zorgt ervoor dat de achthoek mooi blijft.

Toer 7 (verkeerde kant) 2 lossen (telt als eerste halfstokje), halfstokje in volgende 14 steken, 2 lossen, steek overslaan, (halfstokje in volgende 15 steken, 2 lossen, steek overslaan) 7 keer, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af, keer om [120 steken + 8 x 2-lossenruimtes]

De volgende toer wordt gemaakt met de Goede Kant naar je toe.

Toer 8 (goede kant) Hecht Kleur D aan in de eerste steek links van een 2-lossenruimte door de haaknaald alleen door de achterste lus heen te steken, 3 lossen, stokje in achterste lus van dezelfde steek, *stokje in achterste lus van volgende 13 steken, 2 stokjes in achterste lus van volgende steek, 2 lossen, 2-lossenruimte overslaan**, 2 stokjes in achterste lus van volgende steek, herhaal vanaf * 7 keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in derde beginlosse, hecht af. [136 steken + 8 x 2-lossenruimtes]

Toer 9 (goede kant) Hecht Kleur C aan in de eerste steek links van een 2-lossenruimte, 3 lossen, stokje in volgende 16 steken, 2-lossenruimte overslaan, haak 2 reliefvierdubbelstokjes-voor om het gemiste dubbelstokje er direct onder in Toer 6, *stokje in volgende 17 steken, 2-lossenruimte overslaan, haak 2 reliefvierdubbelstokjes-voor om het middelste gemiste dubbelstokje er direct onder in Toer 6, herhaal vanaf * zes keer, halve vaste in derde beginlosse, hecht af [152 steken]

We maken nu een vierkant om de achthoek heen.

Toer 10 (goede kant) Hecht Kleur D aan in een linkersteek van 2 reliëfsteken, 1 losse (telt als vaste – misschien wil je een steekmarkeerder in deze losse doen zodat je ‘m makkelijker kunt herkennen aan het einde van de toer), vaste in volgende 19steken, *steek overslaan, 3 stokjes in volgende steek, 2 steken overslaan, 3 dubbelstokjes in volgende steek, 2 steken overslaan, 4 driedubbelstokjes in volgende steek, 2 lossen, 1 steek overslaan, 4 driedubbelstokjes in de volgende steek, 2 steken overslaan, 3 dubbelstokjes in de volgende steek, 2 steken overslaan, 3 stokjes in de volgende steek, 1 steek overslaan**, vaste in volgende 21 steken, herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, vaste in laatste steek, halve vaste in eerste losse, hecht niet af, keer om [41 steken per zijde + 4 2-lossenruimtes op de hoek]

De volgende toer maak je met de Verkeerde Kant naar je toe.

Toer 11 (verkeerde kant) 1 losse (telt als vaste), vaste in volgende steek, *3 steken overslaan, 3 stokjes in de ruimte voor de volgende 3 dubbelstokjesgroep, 3 steken overslaan, 3 dubbelstokjes in de ruimte voor de volgende 4 driedubbelstokjesgroep, 4 steken overslaan, (4 driedubbelstokjes, 2 lossen, 4 driedubbelstokjes) in de volgende hoekruimte, 4 steken overslaan, 3 dubbelstokjes in ruimte voor volgende 3 dubbelstokjesgroep, 3 steken overslaan, 3 stokjes in ruimte voor volgende 3stokejsgroep, 3 steken overslaan**, vaste in volgende 19 steken, halve vaste in eerste losse, hecht niet af, keer om [41 steken per zijde + 4 x hoekruimte]

De volgende toer wordt gemaakt met de Goede Kant naar je toe.

Toer 12 (goede kant) 3 lossen, *stokje in elke steek tot einde, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * 3 keer, stokje in elke steek tot einde, halve vaste in derde beginlosse, hecht af [45 steken per zijde met 4 x 2-lossenruimte]

Aan het einde van toer 12 is het vierkant ongeveer 32 bij 32 centimeter groot als je dezelfde spanning hebt als ik.

Week 1 is af! Vergeet je voortgang niet te delen op Facebook – het is altijd zo leuk wat iedereen ervan maakt. Veel plezier ermee!  

Down by the Sea

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Down by the Sea - Week 2 | Een Mooi Gebaar

Friday 11th of November 2022

[…] bij week 2 van de Down by the Sea crochet-along, de algemene informatie en Week 1 staan al […]