Skip to Content

Springfrost Haakpatroon Week 6

Springfrost Haakpatroon Week 6

Er zijn veel (oh, zo veel) dingen die ik leuk vind aan het maken van gehaakte dekens, en helemaal bovenaan de lijst staat de mooie manier waarop ze opgaan in het gezinsleven zodra ze groot genoeg zijn. Als een deken eenmaal voorbij het sjaalstadium is, lijk ik hem zelden in mijn garentas op te bergen – hij wordt gewoon opgevouwen en op de tafel of de armleuning van de bank of een stoel achtergelaten, klaar voor de volgende keer dat ik een rij wil toevoegen of twee. Vanaf dat moment hoort de deken bij het huis – de Little People beginnen er onder te kruipen en de kat weet zeker hoe hij moet profiteren van al die liefdevol gehaakte steken.

Kleurinformatie Week 6

Linken naar eerdere delen

Ik word er belachelijk blij van als mijn dekens over de meubels zijn uitgestrooid. En te zien dat ze worden gebruikt en dat ervan wordt genoten. Ja, de Springfrost deken is nog steeds werk in uitvoering. Ja voor mij persoonlijk zit er ook een onderliggend element van “werk” in die zorgvuldig uitgedachte strepen. Maar ik vind het heerlijk om mijn dekens te gebruiken in de weken dat ik ze actief aan het maken ben, en ik hoop dat dat voor jou ook zo is.

Week zes van deze zachte crochet-a-long staat voor de deur en het is tijd om af te sluiten met deze rustgevende, therapeutische rijen. Zoals gewoonlijk bracht de allerlaatste rij van de Springfrost-deken een hoop gemengde gevoelens met zich mee – yaaaaaay, het einde is in zicht! Maar neeeeee, ik ben er nog niet klaar voor dat het voorbij is! Awwwwww, ik hou er zo van om deze deken te haken, maar oooooh ik voel de kriebels al in mijn creatieve brein met een nieuw ontwerp dat aan het brouwen is. Ik bedoel, we hebben nog steeds de rand te gaan om enthousiast over te worden, dus de reis is nog niet helemaal voorbij, maar we zijn zeker op de goede weg.

Deze week zijn er een kleiner aantal strepen om te voltooien (8 in plaats van 18), dus je kunt er lekker de tijd voor nemen of ze in het weekend voltooien. Ter herinnering dat de laatste rij (kleur Spearmint, hierboven afgebeeld) een eenvoudige rij stokjes is die een nette bovenrand vormen. Dus als je je deken omdraait voor de laatste toer, haak dan zoals gewoonlijk 3 lossen en haak dan 1 stokje in elke steek.

Het is heerlijk bevredigend om die laatste streep te haken en al die nette steken in de rij te zien voor de afwerking.

Ik moet je zeggen dat ik geobsedeerd ben door de textuur van de Spring Frost-deken….

….. oh, het is ZO FIJN!!!!!!!!!!!!!!! Het heeft precies de juiste hoeveelheid bobbeligheid en zo’n bevredigend hoge knuffel-factor, geen wonder dat de kat er op af komt wanneer ze de kans krijgt.

Ik geniet er echt van om elke week deze voortgangsfoto’s te maken – ik denk dat ik vorige week al zei dat ik er een kick van krijg om de deken uit te leggen zodat het allemaal plat en glad is als een vloerkleed, want het komt niet vaak voor dat ik zo van mijn dekens kan genieten een visuele manier.

Het stelt me zeker in staat al mijn harde werk te waarderen door een “willekeurige” kleurvolgorde te creëren – ik kan je vertellen dat er elke week VEEL aandacht wordt besteed aan de plaatsing van de kleuren van de strepen, zodat ze als geheel in balans en harmonieus zijn. Is het je opgevallen dat de witte strepen allemaal op gelijke afstand van elkaar zijn geplaatst???

Laat me je laten zien hoe de hele deken eruitziet als alle 95 strepen compleet zijn…..

……woop-woop!!!!!!! Vijfennegentig strepen van mooie Springfrost-kleur om je te laten glimlachen 🙂

Ik ben ZO blij met de perfecte winter-lente look van deze kleuren. Ze zijn als een heldere, heldere dag met een echte kilte in de lucht. Fris, met een opbeurend gevoel dat de winter voorbij is. Het is precies waar ik aan dacht toen ik in het voorjaar van vorig jaar voor het eerst aan het kleurenpalet begon te werken.

Ik hoop dat deze laatste strepen je een heerlijk gehaakt-plezier bezorgen, en dat je ook uitkijkt naar de rand die ik heb ontworpen… Ik zal zo meteen wat meer praten over de laatste CAL-aflevering.

Hier is de kleurinformatie voor deel 6 van de Springfrost Blanket. Klik op de volgende link voor het afdrukbare werkblad…

🌸 Deel 6 Kleuren Werkblad

Onthoud dat deze kleurenlijst verwijst naar de strepen, dus haak twee rijen van elke kleur.

88. Blue Marl
89. Pistachio
90. Cloud Blue
91. Pale Rose
92. Mushroom
93. Duck Egg
94. Meadow
95. Spearmint (remember it’s a row of trebles as the very last row)

LET OP: Als je een grotere dubbele/kingsize deken maakt met twee garenpakketten en je wilt wat extra lengte toevoegen, dan kun je wat extra strepen toevoegen, als volgt:

96. Blue Marl
97. Powder Pink
98. Lincoln
99. White
100. Parma Violet
101. Cloud Blue
102. Duck Egg
103. Meadow
104. Pale Rose
105. Pistachio
106. Mushroom
107. Wisteria
108. Baby Blue
109. A Hint of Silver
110. Spearmint

🌸 Extra Strepen Werkblad

Ik geef je over twee weken op vrijdag 24 februari deel 7 van de CAL – dit wordt het patroon en de tutorial voor de Springfrost border.

De rand die ik heb ontworpen, bestaat uit smalle rondjes en ik heb zeven kleuren uitgekozen:

  1. Parma Violet (de koude grond)
  2. Baby Blue (een heldere hemel)
  3. Lincoln (bevroren blaadjes)
  4. Pistachio (verse lenteknoppen)
  5. Powder Pink (vroege bloei)
  6. A Hint of Silver (een koude rilling in de lucht)
  7. White (een ijzige afwerking!)

Je bent natuurlijk vrij om je eigen kleurvolgorde uit te kiezen, vooral als een van de hierboven genoemde kleuren niet je favoriet is. Je zou ook kunnen besluiten om minder dan 7 toeren te werken, hoewel ik hoop dat je wit kiest als je ijzige afwerking, want het gaat er prachtig uitzien (!)

Een kleine herinnering dat je ongeveer 20 g van elke randkleur nodig hebt, en de eenvoudigste manier om dit te controleren is door een digitale weegschaal te gebruiken, hetzij keukenweegschaal, of deze zakweegschaal die geweldig zijn.

Aanstaande vrijdag is als een “inhaalweek” in de CAL, wat betekent dat je kunt doorgaan met haken als je de langzamere aanpak kiest, of van de gelegenheid gebruik maakt om je uiteinden in te stoppen en je deken klaar te maken om aan de rand te beginnen . Ik kom waarschijnlijk volgende week nog steeds naar je toe om een spraakzame blogpost met je te delen, maar ik hoop dat je het goed vindt om nog wat langer te wachten op het laatste deel van de crochet-along.

Ik wens je een zachte en zachte week vol knus comfort!

x

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.