Skip to Content

Springfrost Haakpatroon Week 5

Springfrost Haakpatroon Week 5

Deze week was een drukke week voor mij, een week van bijpraten. Een mix van het inhalen van  gelukkige sociale tijden doorgebracht met vrienden, evenals een aantal zeer tijdrovende en hersen dodende uren besteed aan het inhalen van mijn rekeningen en belastingen. Het is de gebruikelijke vrolijke wirwar van januari en ik geniet best van de volheid van mijn dagen als ze zo verlopen. Zelfs als ik uren achter mijn laptop zit om getallen in een spreadsheet te verwerken, herinnert het me eraan hoe ongelooflijk dankbaar ik ben dat ik mijn brood kan verdienen met iets waar ik zo van hou.

Springfrost-Kleuren-Deel-5

Een van de vrienden met wie ik deze week koffie dronk, is iemand met wie ik sinds vóór de pandemie begin 2020 geen kans meer heb gehad om bij te praten – het is moeilijk te bevatten dat dit bijna drie jaar geleden is. Gek, hè? We kletsten veel over onze gedeelde passie voor garen, ontwerpen en creëren, en de ups en downs van thuiswerken. Ze vroeg naar mijn studio die ik helaas niet meer heb, en ik vertelde haar dat ik tegenwoordig meestal aan de eettafel, voor de open haard of op de bank werk. Ik mis mijn studio wel heel erg (je leest er meer over in deze post), maar thuiswerken heeft ook een aantal grote voordelen.

Ik nam de bovenstaande foto voor Instagram, een snelle foto van de bank eerder in de week waar ik mijn Springfrost-deken zat te haken. Ik weet niet hoeveel van jullie die hier lezen ook Instagram gebruiken? Ik ben er dol op vanwege de beelden en de inspiratie, en natuurlijk de geweldige haak community daar, maar soms kan het een beetje een vreemd platform zijn om foto’s te delen.

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, hou ik van het idee om afbeeldingen te delen die inspireren en er goed uitzien. Maar ik ben een persoon die erg in het moment is en ik geef de voorkeur aan het authentieke, niet-bewerkte, niet-gefilterde, meer spontane benadering van het maken van foto’s. Er is VEEL “styling” op Instagram, het is creatief geneuzel dat naar een heel nieuw niveau wordt getild. En eerlijk gezegd heb ik er gewoon niet vaak het geduld voor. Dus de bovenstaande foto is bijvoorbeeld helemaal niet gestyled en toont mijn bank precies zoals hij was toen ik opstond en mijn deken neerlegde met de haak nog steeds vast in mijn onvoltooide toer. Ik draaide me toevallig om en dacht hoe mooi het er op dat moment allemaal uitzag, en besloot de scène te maken met mijn telefoon klaar om te gebruiken een paar dagen later op Instagram. Het is verre van perfect, maar dat is het echte leven voor jou en ik zou het niet anders willen.

Het zien van een momentopname van mijn “thuiswerken” beschreven op een foto maakt me eerlijk gezegd zo vol dankbaarheid dat ik het gevoel heb dat ik er helemaal open van zou kunnen barsten. Als ik merk dat ik meer ruimte verlang, of smacht naar mijn oude studio, herinner ik mezelf er snel aan hoe gelukkig ik ben dat ik thuis mag zijn bij J and the Little People en dekens haken voor de kost. Gelukkige, gelukkige ik.

Ik moest je de bovenstaande foto laten zien – dit was net nadat ik mijn vierkante afbeelding voor Insta had gemaakt, en de kat nam duidelijk aan dat de dekenbank speciaal voor haar werd klaargemaakt. Mijn dekens zijn als een magneet voor haar en ze kan hun speciale soort knuffel niet weerstaan. Ik weet dat velen van jullie je gehaakte dekens delen met je harige vrienden (of beter gezegd, de viervoetige leden van de familie staan erop om zichzelf in te brengen als het gaat om haken), dus het leek me leuk om deze week een paar schattige harige foto’s te delen met jou.

♥ Kathy moest halverwege de toer stoppen met haken (haat je het niet als dat gebeurt?!) omdat haar kat besloot dat de Springfrost het perfecte bed was.

♥ Oh Charlie, kijk eens naar je tevreden gezicht! Helen had de deken klaarblijkelijk speciaal voor jou neergelegd!

♥ Deze lieve kat waardeert ook de gezelligheid van een gehaakte deken – Kate heeft een prachtig palet van “pauwenveerkleuren” gekozen en ik vind het er geweldig uitzien.

♥ Christine heeft ook een poes die halverwege de toer is gestopt met spijbelen… Ik bedoel, hoe kun je nou denken dat deze deken verplaatst kan worden? De kat heeft de leiding!

♥ De kat van Sheelagh deed me glimlachen, ik bedoel, hoe perfect is dat mandje met gehaakte voering voor een snel kattenslaapje?!

♥ Nicola, oh mijn god, deze foto maakte me aan het lachen, zo grappig!! Je kunt dat brutale gezicht toch niet negeren?

Niet alleen de katten waarderen een fijn gehaakt dekentje, er zijn genoeg honden die ingrijpen als het spijbeltijd is……

♥ Lynsay’s hond lijkt het niet erg te vinden dat de deken helemaal ingepakt is, het is het perfecte kussen, bedankt!

♥ Oh, kijk eens naar die puppyogen! Sue’s prachtige deken is al geliefd door het uiterlijk ervan.

♥ Denise’s Springfrost krijgt ook veel liefde en je ziet gewoon de waardering van de gehaakte deken in dat lieve gezichtje.

♥ Clare deelt royaal haar Springfrost met de beeldschone Luther, wat een fotogeniek stel zijn ze!

♥ En tot slot, ik weet dat dit de Fireside is in plaats van de Springfrost, maar ik moest het echt met jullie delen. De kat van Lynette is een absolute schoonheid en een natuurtalent voor de camera – ik bedoel, de deken ziet er prachtig uit, maar de kat steelt echt de show zonder twijfel. Ik hou ervan!

Nogmaals bedankt dat je de tijd hebt genomen om je dekenreis met ons allemaal te delen op sociale media, de Facebook-groepen bruisen van de vrolijke Springfrost-vibes en de #springfrostcal-hashtag op Instagram is een waar lust voor het oog. De online community van Attic24 is iets heel bijzonders, dus bedankt dat je er deel van uitmaakt xx

Ligt het aan mij of vinden jullie ook dat de weken voorbij vliegen? Januari ligt nu achter ons en we zitten alweer in week 5 van de CAL……Ik kan er gewoon niet bij! Ze zeggen wel dat de tijd vliegt als je plezier hebt, dus laten we het daar gewoon op houden – heel veel plezier.

In week vijf van de Springfrost CAL is je deken bijna klaar, want we gaan deze week nog eens 18 strepen haken.

Ik hoop dat je nog steeds geniet van het rustgevende ritme van het haken van deze mooie steek? Ik ben hou er echt van en vind het een van de meest ontspannende patronen waaraan ik ooit heb gewerkt. Ik had afgelopen weekend een paar lieve vrienden op bezoek die je misschien kent – een bekende sokkenontwerper en een getalenteerde haakauteur – dus we brachten veel tijd door met kletsen en samen handwerken. Het is een van de dingen die ik geweldig vind aan het maken van gestreepte dekens met een simpele patroonherhaling, het is het perfecte sociale project. Mijn Springfrost-toeren groeiden gelukkig de hele dag in het café en later met een glas of twee wijn in de bar, en dan de volgende dag bij de ochtendkoffie.

Meestal als ik aan een deken werk, blijft hij opgevouwen in mijn garentas of anders ligt hij over de meubels gestrooid met een kind eronder of een katje erin. Dus als ik mijn wekelijkse foto’s moet maken voor deze CAL-blogposts, ben ik altijd een beetje verrast als ik zie dat alles netjes en plat is neergelegd. Het komt niet vaak voor dat mijn dekens ooit horizontaal en gladgestreken zijn in het echte leven, aangezien het heel, heel veel gebruikte huishoudelijke artikelen zijn die vaker opgevouwen, opgestapeld of in een soort nestvorm zijn.

Ik geef toe dat ik elke week een echte kick krijg als ik boven mijn deken sta die helemaal op de grond ligt en het in zijn geheel te zien krijg – het maakt me ZO GELUKKIG!!!!!!

Dus de bovenstaande afbeelding is nadat week 5 is voltooid, wat in totaal 87 strepen is. Ik zou zeggen dat dit een goede lengte is voor een deken (hij is op dit moment ongeveer 160 cm lang), en de verhoudingen zien er ook goed uit. Ik laat het aan jou over, maar als je wilt stoppen na deel 5 en wilt wachten op de randinstructies, dan kan dat absoluut.

Ik zal volgende week de laatste set strepen toevoegen in deel 6, maar het zal niet de volledige 18 zijn… Ik zal zo meer uitleggen.

Aww Tilly….Ik hou ervan hoeveel je van mijn dekens houdt!!

Goed, laten we de volgende reeks strepen op gang brengen……..

Hier is de kleurinformatie voor deel 5 van de Springfrost Deken. Klik op de volgende link voor het afdrukbare werkblad…

🌸Deel 5 Kleuren Werkblad

Onthoud dat deze kleurenlijst verwijst naar de strepen, dus haak twee rijen van elke kleur.

70. Baby Blue
71. Mushroom
72. Duck Egg
73. Blue Marl
74. Cloud Blue
75. Meadow
76. Parma Violet
77. Lincoln
78. Pale Rose
79. Duck Egg
80. A Hint of Silver
81. Baby Blue
82. Spearmint
83. White
84. Meadow
85. Mushroom
86. Powder pink
87. Wisteria

LET OP: Als je een grotere tweepersoons/kingsize deken maakt met twee garenpakketten, wordt er een extra set strepen gegeven in deel 6 die je kunt toevoegen als je dat wilt.

🌸Deel 5 Kleuren Werkblad

BELANGRIJKE OPMERKING OVER GAREN HOEVEELHEDEN

Terwijl je begint met deel 5 van je deken, is het een goed idee om de balans op te maken van waar je staat wat betreft de maat van je deken en het garen dat je gebruikt. Hopelijk hebben de meesten van jullie mijn advies opgevolgd en een spanningslapje gemaakt voordat je begon, zodat je metingen niet te veel zouden verschillen van de mijne.

Ik gebruik een digitale weegschaal om te controleren hoe mijn garen wordt gebruikt terwijl ik door mijn deken werk – gewone digitale keukenweegschalen werken hiervoor prima, omdat je alleen een algemene meting in grammen nodig hebt. Ik kan deze zakweegschaal ook ten zeerste aanbevelen – ze zijn klein genoeg om in je garentas te stoppen en zijn een traktatie voor het wegen van garen. Je kunt degene die ik heb op Amazon vinden ((hier)).

Elke streep zou ongeveer 12g garen moeten gebruiken.

Terwijl je door deel vijf werkt, zijn de meeste kleuren in totaal 6 strepen gehaakt – dit betekent dat je ongeveer 75 g garen zou moeten hebben gebruikt en dat je nog 25 g over hebt.

Als we de rand gaan haken, hebben we ongeveer 20 g van elke kleur nodig voor die rand.

Gebruik je eigen oordeel met uw garenhoeveelheden – spreid je deken uit, meet de lengte ervan en beslis hoe lang je tevreden bent. Houd er rekening mee dat dit een knuffelig, rekbaar haakpatroon is en dat je deken bij gebruik iets zal uitrekken. Weeg je bolletjes garen, en voel je vrij om te stoppen met het breien van je strepen als je deken lang genoeg is, of als je garen bijna op is! Ik wil echt dat je genoeg garen hebt om een schattige rand te maken om je strepen af te werken.

Ik hoop dat je een fijne week hebt en voldoende tijd vindt om echt tot rust te komen en te genieten van eersteklas haaktherapie.

X

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.

Delen is lief!