Skip to Content

Springfrost Haakpatroon Week 2

Springfrost Haakpatroon Week 2

Welkom bij week 2 van de Springfrost CAL van Attic24. Mocht je het begin hebben gemist, kijk dan op de introductie pagina. Op deze pagina vind je alle informatie en de linken naar de verschillende delen.

Springfrost Deken CAL Introductie

Het is erg grijs en somber geweest hier in mijn deel van de wereld en we hebben de afgelopen week een enorme hoeveelheid regenval gehad. De kleine beek is bijna overvol, de velden aan de rand van de stad zijn overstroomd en wandelpaden zijn drassig en modderig. Het is het soort weer dat ik in de winter kan verwachten. Maar toch kan ik het niet laten om te verlangen naar een paar heldere, zonnige koude ijzige dagen in plaats van de eindeloze tinten schemerig grijs. Gistermiddag keek ik toevallig uit het raam, net toen een enorme regenboog zachtjes boven de daken verdween. Dat deed me op dat moment echt glimlachen. Een piepklein kleurtje in een dag die van begin tot eind wild en stormachtig was.

Springfrost-Kleuren-Deel-2

In december, aan het begin van het winterseizoen, hadden we een week of twee van zeer koud weer waarbij de temperaturen ver onder nul daalden. Vrijwel alles wat lang genoeg stilstond bedekt was met een delicate laag ijs. Zelfs op die dagen dat we door een ijskoude troebele mist liepen, was het betoverend om te zien hoe de bomen en houtwallen werden omgetoverd tot prachtige witte ijzige sculpturen.

Ik weet dat tekenen van de lente langzaam, heel langzaam zullen binnensluipen naarmate de weken zich nu ontvouwen, en ik kijk ernaar uit om ernaar op zoek te gaan. Ik denk dat het niet lang meer zal duren voordat de eerste sneeuwklokjes verschijnen en ik ben er helemaal klaar voor.

Ik heb de afgelopen week veel tijd op sociale media doorgebracht en uit alle foto’s die ik heb gezien, weet ik dat er een groot aantal van jullie met me meegaan op deze reis. Ik hoop dat je het leuk hebt gevonden om aan de slag te gaan met je strepen. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het online delen van jullie vooruitgang en voor alle hartverwarmende vriendelijkheid en steun die jullie vrijelijk  in onze online groepen hebben gedeeld. Het was absoluut geweldig om te zien.

Als je nog geen deel uitmaakt van de Attic24 Facebook-community, kan ik het ten zeerste aanraden. Als je op zoek bent naar wat vriendelijk gebabbel en om je aan te sluiten bij honderden andere hooksters over de hele wereld. Je kunt foto’s van je voortgang delen, veel handige hints en tips oppikken en naar hartenlust chatten. Er zijn vier groepen op Facebook om op te letten:

Hooked on Attic24

Attic24 and Lots More – UK

Just Attic24 Friends

Een Mooi Gebaar Groepspagina

Deze groepen zijn erg actief en vriendelijk, en je bent meer dan welkom als je mee wilt doen (zorg ervoor dat je alle vragen beantwoordt wanneer je je toetredingsverzoek indient, omdat de beheerders je niet in de groep kunnen accepteren als je dat niet doet). Ik wil graag een enorme hartelijke dank zeggen aan de fantastische mensen die deze groepen beheren en zorgen voor de dagelijkse gang van zaken, ik ben ze zo dankbaar.

Ik hou van de opwinding rond het begin van een nieuwe deken. Het is altijd een geweldige ervaring voor mij om te zien wat je van mijn kleuren en ontwerpen maakt. Ik weet dat zovelen van jullie uitkijken naar dit jaarlijkse haakwerk als een manier om het nieuwe jaar met wat zachte creativiteit te beginnen. Ik ben echt blij dat ik je daarbij kan helpen! Zodra mijn garenpakketten in november in de verkoop gaan, is de buzz op sociale media tastbaar – de Attic24-community is echt iets heel speciaals.

Ik hoop dat jullie na de eerste week van de CAL allemaal goed op weg zijn en genieten van deze zachte, winter-lente kleuren die ik voor jullie heb uitgekozen. Ik heb ervan genoten om je in je voorraden te zien zoeken en verzamelen en op weg te gaan naar je Springfrost-reis. En de verschillende manieren waarop je je kleuren combineert (bedankt aan Michele voor de bovenstaande afbeelding) hebben me doen glimlachen.

Zoals je weet, voeg ik graag elke week een aantal van je foto’s toe ter ere van onze haakgemeenschap en het fantastische delen op Facebook en Instagram. Het maakt de haakervaring extra speciaal. Vandaag wil ik je inspireren met enkele afbeeldingen die laten zien dat het Springfrost-kleurenpalet op een aantal zeer creatieve manieren wordt gebruikt – strepen zijn natuurlijk niet voor iedereen!!

Ik heb nogal wat Yuletide-dekens gezien die de Springfrost-behandeling krijgen, en Jane’s foto hierboven geeft je een voorproefje van hoe absurd mooi deze combinatie is. Ik denk dat we deze deken collectief “Springtide” noemen, wat absoluut briljant is.

Chris maakt ook enkele Springtide-vierkanten en haakt de eerste negen rondes van het Yuletide-patroon voor de hare. Ze heeft een heel inspirerend Instagram-account (@krafty_kris3) dat zeker de moeite waard is om te volgen.

Sandra maakt ook de vierkante lapjes en maakt van haar Springfrostkleuren een Aria-deken. Ik ben hier erg enthousiast over omdat ze het Aria-kleurenverhaal gebruikt en vanuit het midden naar buiten werkt (denk aan lichtroze tinten in het midden, die uitstralen door de ijzige paarse, groene en blauwe tinten).

Nikii (@nikiiloops) kreeg mijn aandacht met deze vierkante schoonheden op Instagram. Wow, zijn ze niet geweldig?! Ze zijn gemaakt met behulp van de tapijt haaktechniek en het patroon van Tinna Thórudóttir Thorvaldsdóttir is te vinden op Ravelry:

(https://www.ravelry.com/patterns/library/saga-6).

Heel mooi gemaakt Nikii.

Afgezien van de vierkante variaties, heb ik ook een aantal alternatieve strepen gespot en ze zien er echt prachtig uit in de zachte Springfrost-tinten. Helen maakt een Seaside Stashbuster deken ontworpen door Eleanora van Coastal Crochet – je kunt het patroon hier vinden.

Sharon gaat miniatuur haken en maakt mooie, kleine rijen mossteken. Ik denk dat ze zei dat dit een babydeken wordt omdat er ontzettend veel rijen zullen zijn….. het gaat er ongelooflijk mooi uitzien.

En tot slot, geen strepen, geen vierkanten, maar iets in het rond trok mijn aandacht – het begin van een Mandala Madness-deken. Hayley gebruikt een fantastisch patroon van Helen Shrimpton (patroon kan hier gevonden worden) en ik denk dat “Springfrost Madness” heel leuk klinkt!

Het zien van jullie foto’s en alle creativiteit is altijd een groot deel van de CAL voor mij. Ik hou ervan om te zien wat je van mijn ontwerpen maakt en hoeveel van jullie het vertrouwen hebben om je ideeën te laten groeien en je om unieke dekens tot leven te laten komen. Oh, ik was het bijna vergeten, ik wil je echt deze foto laten zien……….

…. Ik zag dit op Facebook en was echt getroffen door de eenvoudige schoonheid ervan – Lydia haalt inspiratie uit de lucht en heeft haar eigen “Winterfrost” kleurenpalet samengesteld.

Volgende week zal ik meer alternatieve kleurenpaletten delen, ik heb een aantal prachtige kleuren samen zien komen met het Springfrost steekpatroon. Volgende week meer.

Dus laten we eens kijken naar het volgende deel van de Springfrost-deken – we gaan deze week aan 18 strepen werken.

Ik hoop dat jullie je allemaal in het patroon hebben verdiept en houden van de gemakkelijke, rustgevende strepen terwijl ze zachtjes in je handen groeien. Ik heb gelezen dat velen van jullie de therapeutische aard van dit eenvoudige patroon echt waarderen, en ik snap het helemaal – ik ook! Ik werk mijn eigen deken slechts een week voor je, dus doe elke week mee met de CAL en het brengt me zoveel rust.

Week twee gaat verder met de zachte, koele lentekleuren die zachtjes groeien. Ik moet bekennen dat dit een heel moeilijk kleurenpalet is om in balans te brengen. Ik heb hard gewerkt om deze vijftien kleuren in een zeer rustgevende, harmonieuze volgorde te plaatsen. Ik denk dat als ik het allemaal bekijk – tot nu toe gaat het goed!

Ik ben nog steeds onder de indruk van de waanzinnig bevredigende textuur van deze steek. Het is echt weelderig. Ik kan je vertellen dat de poes de knuffelbaarheid zeker goedkeurt. Ik ben de tel kwijtgeraakt van de keren dat ik haar op mijn strepen heb gevonden. Ze is een goede dekentester, op de voet gevolgd door Little B die constant ingepakt is in haakwerk als hij beneden zit.

Hier is de kleurinformatie voor deel 2 van de Springfrost-deken. Klik op de volgende link voor het afdrukbare werkblad…

🌸 Deel 2 Kleuren Werkblad

Vergeet niet dat deze lijst met kleuren verwijst naar de strepen, dus haak twee rijen van elke kleur.

16. Wisteria 
17. Cloud Blue
18. Pale Rose
19. Lincoln
20. Baby Blue
21. A Hint of Silver
22. Duck Egg
23. White
24. Mushroom
25. Pistachio
26. Spearmint
27. Blue Marl
28. Powder Pink
29. Parma Violet
30. Meadow
31. Baby Blue
32. Wisteria
33. Mushroom

OPMERKING: Als je een grotere dubbele / kingsize deken maakt met twee garenpakketten, wordt er een extra set strepen gegeven in deel 6 die je desgewenst kunt toevoegen.

Ik hoop dat je een heel rustige en zachte week voor de boeg hebt en dat deze troostende strepen je een aantal gelukkige momenten brengen. Geniet van de haaktherapie!

x

Springfrost Linklijst:

Springfrost deken Introductie

Springfrost Garen Pakket

Springfrost Strepen Haakpatroon

Week 1: Streep 1 – 15

Week 2: Streep 16-33

Week 3: Streep 34 – 51

Week 4: Streep 52 – 69

Week 5: Streep 70 – 87

Week 6: Streep 88 – 105

Week 7: De Rand

Van mijn grote hobby handwerken naar mijn nieuwe passie:
Virtual Assistant van Creatieve ondernemingen.

Lieve Iris heeft mij hier een grote kans gegeven om mijn nieuw passie te ontdekken en ontwikkelen. Ik beheer social media sites van Een Mooi Gebaar, vertaal nieuwe patronen en help mee om nieuwe content te ontwikkelen.