Deel 16

Seaside deken – Deel 16

Deze Seaside deken is ontworpen door Coastal Crochet. We zijn inmiddels al bij deel 16! In totaal zijn er 35 delen, waarvan het laatste deel de rand is. Leuk hè? Klik hier voor deel 15 en hier voor de algemene informatie.

We hebben deze week maarliefst 6 (!!!) toeren! O jee 😉 De mandensteek van deze week is gewoon het makkelijkst om in één keer te laten zien voor het volledige effect.

Voor we naar de toeren gaan, eerst weer een kleine greep uit alle foto’s van Instagram ….geweldig, niet waar??

De eerste 4 toeren zijn dus de mandensteek… ik hou van prachtige textuur van deze steek, door de reliëfstokjes-voor en -achter met elkaar te combineren. Het is heel effectief, en natuurlijk ook weer vrij simpel als je het door hebt!

Waarom zitten deze toeren in de Seaside deken? Omdat mandjes zo handig zijn op het strand! Om te picknicken, om zwemspullen in te dragen of om al je schatten in te stoppen bij het scharrelen! En natuurlijk zijn veel mandjes gemaakt van zeegras… ideaal he!

Een YouTube tutorial voor dit stukje kan weer helpen….

Je kunt hier links vinden voor reliëfstokjes-voor en achter:

Reliëfstokje-voor

Reliëfstokje-achter

Toer 64: 2 lossen (telt als halfstokje), keer om. *1 reliëfstokje-voor om elk van de volgende 3 steken, 1 reliëfstokje-achter om de volgende 3 steken. Herhaal vanaf * tot einde toer, halfstokje in laatste 2 steken, 2 lossen, keer om.

Toer 65: 2 lossen (telt als halfstokje), keer om. *1 reliëfstokje-achter om elk van de volgende 3 steken, 1 reliëfstokje-voor om elk van de volgende 3 steken. Herhaal vanaf * tot einde toer, 1 halfstokje in laatste steek.

Toer 66: 2 lossen (telt als halfstokje), keer om. *1 reliëfstokje-achter om de volgende 3 steken, 1 reliëfstokje-voor om elk van de volgende 3 steken. Herhaal vanaf * tot einde toer, 1 halfstokje in laatste 2 steken.

Toer 67: 2 lossen (telt als halfstokje), keer om. *1 reliëfstokje-voor om elk van de volgende 3 steken, 1 reliëfstokje-achter om elk van de volgende 3 steken. 1 halfstokje in laatste 2 steken en wissel daarbij van kleur.

Voor de laatste twee toeren doen we weer de geliefde “Lange Golf”-steek… gewoon even twee toeren zodat we het eerste golfje weer gemaakt hebben…  ?

Toer 68: 4 lossen (telt als dubbelstokje), keer om. 1 stokje in volgende 2 steken. *(2 halfstokjes, 3 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes, 3 dubbelstokjes, 2 stokjes), herhaal vanaf * tot einde toer. Laatste steek is een stokje.

Toer 69: 1 losse, vaste in dezelfde steek (gebruik een steekmarkeerder voor de zekerheid), één vaste in elke steek tot het einde van de toer.

Daar waren we weer! Veel toeren dit deeltje he? Vond je dat fijn of juist niet? Veel haakplezier ? ?

Exit mobile version