Skip to Content

Basis granny multikleur – Vibrant Vintage CAL

Basis granny multikleur – Vibrant Vintage CAL

Deze granny volgt de exacte instructies van de basisgranny effen, maar je verandert bijna elke toer van kleur. Toer 6 en 7 gaan in dezelfde kleur. Kies dus zes kleuren voor deze granny die leuk bij elkaar passen. Let op dat je van kleur wisselt door bij het oversteken naar de lossenruimte van elke toer pas als je in de lossenruimte bent aangekomen te wisselen van kleur. Je maakt 8 van deze grannies als je het 7×7-formaat van het oorspronkelijke patroon wilt aanhouden.

Getekend patroon:

Plain Granny Square with Key

Instructies voor multikleur basis granny:

Toer 1: Maak een magische ring (of haak drie lossen en maak een halve vaste in de eerste losse om een cirkel te maken). 3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes. (1 losse, 2 stokjes) x 3, halve vaste bovenop beginstokje. Trek de magische ring dicht. 8 stokjes, 4 lossen.

multigranny-1Toer 2: Steek met een halve vaste over naar de lossenruimte en wissel van kleur. Maak 3 lossen, 2 stokjes, 1 losse en 3 stokjes in dezelfde ruimte. In de volgende ruimte maak je weer (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes). Doe dit voor elke hoek. Sluit de toer met een halve vaste op de derde beginlosse. 24 stokjes, 4 lossenruimtes.

multigranny-2

Toer 3: Steek over met halve vaste naar de lossenruimte en wissel van kleur. In de lossenruimte (3 lossen, 2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes). *3 stokjes tussen de clusters van 3 stokjes van de vorige toer, (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) voor de hoek, 3 stokjes tussen de clusters van 3 stokjes van de vorige toer*. Herhaal tot je rond bent, sluit met een halve vaste in de derde beginlosse. 36 stokjes, 4 lossenruimtes.

multigranny-3Toer 4: Steek over met halve vasten naar de lossenruimte en wissel van kleur. Zelfde als toer 3: in de hoeken (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes), in de ruimtes tussen de clusters van de vorige toer telkens 3 stokjes. 48 stokjes, 4 lossenruimtes.multigranny-4

Toer 5: Steek over met halve vasten naar de lossenruimte en wissel van kleur. Zelfde als toer 4. 60 Stokjes, 4 lossenruimtes.multigranny-5

Toer 6: Steek over met halve vasten naar de lossenruimte en wissel van kleur. In de lossenruimte: (2 lossen, 1 half stokje, 1 losse, 2 halve stokjes) voor de hoek. 1 half stokje in elke steek rondom. In de hoek (2 halve stokjes, 1 losse, 2 halve stokjes). Sluit de toer met een halve vaste op de beginlosse. 76 halve stokjes, 4 lossenruimtes.

multigranny-6

Toer 7: Steek over met halve vasten naar lossenruimte. Behoud dezelfde kleur als toer 6. 3 vasten in lossenruimte, vaste in elke steek rondom, 3 vasten in de hoeken. Sluit de toer met halve vaste in de eerste vaste, knip af, hecht af, werk eindjes weg. 88 vasten totaal.

multigranny-7

Stuur je me een foto van je creaties? Dat kan via mijn Facebookpagina.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina