Skip to Content

Texture is Everything

Texture is Everything

K.A.M.E. Crochet is een ontwerpster die super gave haakpatronen maakt, waaronder deze Texture is Everything CAL! Het bericht hieronder is een vertaling van haar oorspronkelijke bericht 🙂 Je kunt K.A.M.E Crochet ook op Facebook volgen!

Texture is Everything CAL info

Hallo en welkom op de Texture is Everything Crochet Along Info Pagina

Als je mij volgt op mijn andere sociale media kanalen, weet je misschien dat ik een CAL ga uitbrengen.

Ik ben enthousiast om dit jaar opnieuw een crochet along uit te brengen en ik hoop dat je zal genieten om dit mooie ontwerp te creëren.

Voor je verder leest kan je dit patroon HIER toevoegen bij je favorieten op Ravelry.

In deze post probeer ik alle informatie samen te zetten die je nodig hebt voor je van start gaat

Verhaal achter de naam

Zoals jullie allen weten, hou ik heel erg van textuur en probeer ik altijd verschillende steken in mijn patronen te gebruiken. Dat is hoe ik de naam van de CAL bedacht heb: Textuur is alles voor mij, dat is mijn manier om mij uit te drukken. Ik wil dan ook de vreugde van het creëren met jullie allemaal delen.

Start datum CAL

De CAL start op 29/10/2021. Het is de perfecte timing (ver voor Kerstmis) als je de deken aan iemand cadeau wil doen.
De Nederlandse vertaling komt er zo snel mogelijk aan!

Delen

Benodigdheden

· Haaknaald 4 mm (G) (ik gebruik de Furls Pink Odyssey)

· LET OP: als je los haakt adviseer ik om haaknaald 3,5 mm (F) te gebruiken

· Stylecraft Special DK in de volgende kleuren en hoeveelheden:

Wisteria (C1) 100 gram (295 m), Cream (C2) 400 gram (1180 m), Clematis (C3) 110 gram (324,5 m), Blush (C4) 100 gram (295 m), Candyfloss (C5) 165 gram (487 m), Apricot (C6) 200 g (590 m), Lemon (C7) 200 gram (590 m)

Totaal gewicht: 1275 gram, Totale lengte: ongeveer 3761,5 meter/4105 yards

· Borduurnaald om draadjes weg te stoppen
· Schaar
· Stekenmarkeerders (optioneel)
· NOTA: Blocken is essentieel om het structuurpatroon van je deken te verbeteren

Moeilijkheid

Gevorderde beginner. Alhoewel dit een patroon is voor de gevorderde beginner, kunnen ook beginners deelnemen aangezien het patroon duidelijke en gemakkelijk te begrijpen instructies heeft met een duidelijke foto-tutorial.

Afmetingen

De afgewerkte deken is 157,5 cm x 157,5 cm / 62” x 62” NA BLOCKEN

Als je echter een verschillende garendikte (fingering weight of aran) gebruikt, zal het afgewerkte deken kleiner of groter zijn.

Proeflapje

4 stokjes = 1”/ 2,5 cm

De afgewerkte deken zal ook verschillen als je losser of vaster haakt.

Handige tips

Maak je niet druk over de vermelde termijnen. Dit gaat over haakvreugde. Als je dus als meer tijd nodig hebt om elk deel af te werken, is dit ok. Dit is geen wedstrijd. Dit is een reis, onze reis samen om iets uniek en mooi te creëren dank zij onze creativiteit.

Je kan het materiaal nu halen om klaar te zijn voor de start. Je kan ook aan de slag gaan met restjes garen uit je voorraad aangezien dit een mooie gelegenheid is om deze te verkleinen.

Dit is een geschreven patroon zonder schema’s. Er komt wel een stap-voor-stap foto-tutorial met duidelijke, close-up foto’s.

Facebook groep

Voel je vrij om (voor de startdatum) lid te worden van mijn facebook groep waar je extra ondersteuning van mij en andere schitterende leden van het team krijgt.

Notities

Dit patroon en de foto’s zijn eigendom van K.A.M.E. Crochet by Krisztina Anna Natejcsok-Edomer en zijn voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Dit patroon mag op geen enkele manier gewijzigd of verkocht worden. Afgewerkte stukken verkopen mag, maar graag K.A.M.E. Crochet vermelden indien mogelijk. Dank!

In de Nederlandse vertaling van dit patroon worden geen afkortingen gebruikt. Wel worden enkele symbolen gebruikt

  • = herhaal patroon tussen deze symbolen (dit wordt enkel gebruikt voor een volledige herhaling, kan ook kleinere herhalingen bevatten)
    { } = geeft aan hoeveel steken in dezelfde steek gehaakt worden of wordt gebruikt om een kleine set instructies tussen deze haakjes is het aantal herhalingen weergegeven
    [ ] = herhaling van medium set instructies tussen haakjes is het aantal herhalingen weergegeven
    [ ] = herhaling van een grotere set instructies tussen haakjes is het aantal herhalingen weergegeven

Stekenuitleg

2samengehaaktevasten: steek je haaknaald in de aangegeven steek, sla om en laat de steek onafgewerkt. Steek je naald in de volgende steek, sla om en haal je naald door de 3 steken
Reliëfhalfstokje-voor: Sla de draad om, steek de haaknaald van rechts naar links, van voor naar achter naar voor OM de steek heen, sla de draad om en haal de naald terug langs de stam van de steek. Je hebt nu drie lusjes op de naald Maak het half stokje nu op de gebruikelijke wijze af: sla de draad om en haal door twee lusjes.
Reliëfstokje-voor: Sla de draad om, steek de haaknaald van rechts naar links, van voor naar achter naar voor OM de steek heen, sla de draad om en haal de naald terug langs de stam van de steek. Je hebt nu drie lusjes op de naald Maak het half stokje nu op de gebruikelijke wijze af: sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad nogmaals om en haal door de laatste twee lusjes.
Reliëfhalfstokje-achter: Sla de draad om, steek de haaknaald van rechts naar links, van achter naar voor naar achter OM de steek heen, sla de draad om en haal de naald terug langs de stam van de steek. Je hebt nu drie lusjes op de naald Maak het half stokje nu op de gebruikelijke wijze af: sla de draad om en haal door twee lusjes.
Reliëfstokje-achter: Sla de draad om, steek de haaknaald van rechts naar links, van achter naar voor naar achter OM de steek heen, sla de draad om en haal de naald terug langs de stam van de steek. Je hebt nu drie lusjes op de naald Maak het half stokje nu op de gebruikelijke wijze af: sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad nogmaals om en haal door de laatste twee lusjes.
Puffsteek: Maak een omslag, steek de naald in de aangewezen steek, haal een lange lus op door deze steek (3 lussen op je naald). Maak nog een omslag en steek de naald in dezelfde steek, haal een lus op (zelfde hoogte als de vorige). Doe dit nog 2 keer. Nu heb je 7 lussen op je naald. Maak een omslag en haal deze door 6 lussen (er blijven 2 lussen op je naald), maak een omslag en haal deze door de 2 overgebleven lussen.
3-stokjescluster: Sla de draad om de naald en steek door de aangegeven steek. Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de naald
Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad om de naald en steek weer door dezelfde steek heen en haal een lusje op. Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad om en steek de naald weer door dezelfde steek en haal een lusje op.
Sla de draad om en haal door twee lusjes. Je hebt nu nog 4 lusjes op de naald. Eén lusje is nog van je vorige steek en 3 lusjes zijn van de “onafgemaakte stokjes” van dit cluster. Sla de draad om en haal door alle vier de lusjes tegelijkertijd heen.
V-steek: Haak een stokje in de aangegeven steek, haak 2 lossen en een stokje in dezelfde steek
Cluster V-steek: Haak een 3-stokjescluster in de aangegeven steek, haak 2 lossen en een 3-stokjescluster in dezelfde steek
3 stokjes samenhaken. Sla de draad om de naald. Steek de naald door de steek en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de naald. Sla de draad om de naald en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door twee lusjes heen. Je eerste stokje is nu “af”, je gaat nu het tweede stokje maken. Sla daarvoor de draad om de naald. Steek de naald in de volgende steek en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Je tweede stokje is nu “af”. Sla de draad om de naald en steek de naald door de volgende steek. Haal een lusje op. Je hebt nu 5 lusjes op de naald. Sla de draad om en haal door twee lusjes heen. Sla de draad om en haal door twee lusjes heen. Je derde stokje is nu “af”. Je hebt nu 3 lusjes over. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes tegelijkertijd heen.

Opmerkingen

Als een rij start met 1 of 2 lossen, worden deze niet meegeteld tenzij anders vermeld
• Halve vasten tellen niet als steek
• 3 lossen tellen altijd mee als stokje
• Op het einde van elke toer staat een nota met het aantal steken, zodat je gemakkelijk je werk kan volgen en zo fouten kan vermijden. De nota staat in een andere kleur, de eerste lijn in vet is altijd het aantal steken van de toer. Daaronder staat het aantal steken per kant (zonder hoeksteken) en per hoek, voor het geval je dit liever hebt
• Houdt in gedachten dat er een verborgen steek kan zijn in de hoeken, deze steek zit onder de hoeksteken(de eerste steek van de vorige toer)
• Nota’s staan in een andere kleur tussen haakjes om je door het patroon te helpen
• Je kan elke toer starten zoals ik deed in het patroon of je kan een staande steek of lossen gebruiken, dat is volledig jouw keuze

Bedankt dat je kiest voor dit patroon voor je haakproject. Als je het maakt, wil ik het graag zien! Je kan mij taggen – @k.a.m.e_crochet of #kamecrochet op Instagram.

Je kan ook lid worden van de Engelstalige Facebook groep waar je updates krijgt als er nieuwe patronen verschijnen of je kan ook hulp krijgen met projecten waar je vast zit.
https://www.facebook.com/groups/975632939436008/?ref=bookmarks

Ravelry: https://www.ravelry.com/people/Mytia89
Facebook: https://www.facebook.com/KAMECrochet
Instagram: https://www.instagram.com/k.a.m.e_crochet

Bedankt dat je de tijd genomen hebt om deze informatie door te lezen! Ik kan niet wachten om te starten en om al jullie mooie creaties te bewonderen!

Met liefde,

Krisztina