Skip to Content

Week 6

Week 6

De Sugar Plum CAL is een haakpatroon van de Nerdy Girl Boutique. Heel veel haakplezier met Week 6!

Handige links:

Sectie 14 – VERSIE A

Met haaknaald 5,5 mm
Toer 1 (goede kant) hecht aan in een steek aan de onderrand naast de hoeksteek waar de al hakend vasten steken van sectie 13 aan de zijkant zitten. 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, vaste in elke steek, keer om
Toer 2: 3 lossen (telt als stokje), *stokje in elke steek, 3 stokjes in hoek, herhaal vanaf * tot einde, keer om. 
Toer 3: 3 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-voor om stokje, stokje in stokje, herhaal vanaf * tot hoek, 3 stokjes in hoek, stokje in volgende steek, herhaal vanaf * tot einde, keer om. 
Toer 4: 3 lossen (telt als stokje), reliëfstokje-achter om reliëfstokje-voor, stokje in stokje, doe dit tot je bij het laatste stokje voor de hoek bent, reliëfstokje-achter om laatste stokje voor hoek, 3 stokjes in hoeksteek, reliëfstokje-achter om volgende stokje, ga dan verder met om en om een stokje in het stokje haken en een reliëfstokje-achter om het reliëfstokje-voor tot je bij het einde bent. Keer om. 
Toer 5: 3 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-voor om elk reliëfstokje-achter en stokje in elk stokje tot hoek, 3 stokjes in hoeksteek, herhaal vanaf * tot einde, eindig met stokje in laatste steek. 
Toer 6-11: herhaal toer 4-5
Toer 12: Voor deze toer moeten we zeker zijn dat het stekenaantal matcht met sectie 13, dus losse, eerste steek overslaan, vaste in elke steek tot je de laatste steek voor de hoek bereikt, sla die steek over, 3 vasten in hoek, steek overslaan, vaste in elke steek tot je 1 vaste over hebt, halve vaste in laatste steek, hecht af. 

Maak secties 13 en 14 aan de onderrand van de deken vast. Gebruik ongeveer 50 cm garen, whipstitch (of andere naai manier van je keuze) langs de open naad, net zoals je bij sectie 11 en 12 deed. 

Toer 13 en 14: deze zijn optioneel, maar ik denk dat het een mooi resultaat geeft. Begin in de hoek, 2 vasten, *vaste in elke steek tot hoek**, 3 vaasten in hoek, herhaal vanaf * tot einde, eindig laatste herhaling bij **, 1 vaste in dezelfde als eerste 2 vasten, halve vaste in eerste vaste van toer. Herhaal voor toer 14 of hecht af als je klaar bent. Dit zorgt ervoor dat het nog meer één geheel wordt. 

Sectie 14 – VERSIE B

Met haaknaald 5,5 mm

Toer 1 (goede kant): Maak garen vast aan de vaste in de rechterbovenhoek, 2 vasten in dezelfde steek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, verdeel dan netjes 15 vasten langs de zijde van elke sectie, 3 vasten in hoeksteek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, verdeel dan weer 15 vasten langs de zijkant van elke sectie. Eindig de toer met 1 vaste in dezelfde steek als de eerste 2 vasten van de toer, halve vaste in eerste vaste van de toer. [163 vasten langs boven- en onderrand, vaste in elke hoek met markeerder, 197 vasten langs de linker- en rechterzijdes]

Toer 2: 3 lossen (telt als stokje), *stokje in elke steek**, 3 stokjes in hoekruimte, herhaal vanaf * rondom, eindig laatste herhaling met **, stokje in laatste hoeksteek, halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 3: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, [*stokje in volgende stokje, reliëfstokje-voor om volgende stokje, herhaal vanaf * tot einde toer, stokje in laatste stokje voor hoek, 3 stokjes in hoek] herhaal helemaal rond, eindig laatste herhaling met 2 stokjes in hoek in plaats van 3 , halve vaste in derde beginlosse.  

Toer 4: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, *reliëfstokje-voor om volgende stokje, stokje in elk stokje en reliëfstokje-voor om elke reliëfstokj-evoor tot er nog 1 stokje over is voor de hoek, reliëfstokje-voor om dat laatste stokje**, 3 stokjes in hoek, herhaal vanaf * rondom, eindig laatste herhaling bij **, stokje in hoeksteek, halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 5: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, stokje in elke steek en elk reliëfstokje-voor rondom, met 3 stokjes in de hoek, stokje in laatste hoek en halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 6-9: Herhaal toer 4-5

Toer 10: 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek met 3 vasten in de hoek, eindig met 2 vasten in dezelfde stek als de eerste vaste, halve vaste in de eerste vaste, hecht af.