Skip to Content

Moorland Deken CAL – Deel 7

Het allerlaatste deel van de deken is aangebroken: de rand! Zorg ervoor dat de laatste rand de instructies van deel 6 precies volgt, zodat de bovenkant van je deken recht is. Daarnaast is het van belang dat al je losse draadjes weggewerkt zijn.

De bovenste foto is de mand van de ontwerpster ná het haken van de deken. Ze had behoorlijk wat materiaal over.

De deken gebruikt gemiddeld 70 gram per kleur, waardoor je genoeg over hebt voor de rand, en misschien zelfs voor een kussentje. De makkelijkste manier om de hoeveelheid wol te bepalen is door te wegen op een simpele keukenweegschaal. Je zou ten minste 20 gram van elke kleur over moeten hebben als je met het voorgeschreven materiaal werkt.

Oorspronkelijk wilde ik de rand heel dun houden, maar uiteindelijk is het wat breder geworden. Er is een uitgebreide foto-tutorial van de rand, maar ik zal ‘m hier eerst beschrijven.

De eerste rand is Storm Blue en is gemaakt in de stam van de steken. Dit is moeilijker haken, maar zorgt uiteindelijk voor een strakkere rand.

Na die eerste rij zijn de volgende rijen heel simpel!!

Er zit één groentint in….

….en één paarse tint.

Welke kleurencombinatie kies jij?

Lucy van Attic24 koos voor Cypress en Grape. Kies zelf welke kleuren je het mooiste lijken en weeg of je daar nog 20 gram van hebt.

De deken heeft ronde hoeken, om beter bij het golfjespatroon te passen.

De vierde toer bestaat uit halve vasten. Het lijkt wel alsof er een vlechtje over de gehele rand van de deken loopt hierdoor.

De rand is sterk maar subtiel, een mooie afwerking voor een prachtige deken.

Kijk kritisch naar je eigen deken: wat voor rand in welke kleuren past het beste bij jou? Voel je niet verplicht om de instructies voor de rand te volgen! Je zult, na 7 weken haken, vast je eigen favoriete kleuren hebben!

De hele rand staat duidelijk uitgelegd in de volgende foto-tutorial.

Ik ga nog één post plaatsen over deze deken, een soort “Tadah!” onthulling van alle dekens. Daarin volgen meer foto’s en meer feest 🙂

Ik hoop dat jullie net zo van deze deken genoten hebben als ik!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Sander

Tuesday 24th of March 2020

De link naar de fototutorial geeft een 404.

Iris van Meer

Tuesday 31st of March 2020

Dankjewel voor het doorgeven Sander! Het is inmiddels aangepast. Dit is de goede link: https://eenmooigebaar.nl/haakpatronen/attic24/moorland-rand/