Skip to Content

Bos Wonderen Deken – Deel 6

Bos Wonderen Deken – Deel 6

Hier zijn we aan het einde van weer een prachtig haakwerk! 💚

Het is altijd emotioneel als er een einde komt aan een crochet-along; voor mij, het team van King Cole, en voor velen van jullie!  

We voelen ons gelukkig op dit moment en weten dat zoveel mensen het leuk vonden om mee te haken, dankbaar dat we deze ervaring samen hebben gedeeld, opluchting dat het allemaal zo goed is gegaan, maar ook een beetje verdriet om te weten dat er een einde aan komt… zoveel emoties allemaal verpakt in deze deken, maar uiteindelijk zijn er zulke prachtige herinneringen gemaakt!

Het was een epische wandeling door de bossen!

Al die uren ondergedompeld in haken, al dat delen en zorgen terwijl we elkaar hielpen deze steken te maken (voor sommigen was het misschien gemakkelijk, voor anderen zal het maken van deze deken een uitbreidgin zijn van hun haakvaardigheden)! Alle foto’s gedeeld en genoten van de gesprekken terwijl we mensen laten zien wat we maken en voor mij de uren die we achter de schermen hebben besteed aan het ontwerpen van deze deken en deze vervolgens samen met het team van King Cole hosten… een crochet-along kost altijd enorm veel energie en ik vind het helemaal geweldig! 😃

Hier is een klein nawoord van mij…

Ik ben het GEWELDIGE team van King Cole, in het bijzonder Morgan, Carl en natuurlijk Joanne, enorm dankbaar voor de ongelooflijke video’s!  

Iris van Een Mooi Gebaar voor het vertalen van het patroon naar het Nederlands en natuurlijk voor jullie allemaal voor het volgen, meehaken en iedereen die heeft meegedaan!

Bedankt allemaal…

En natuurlijk is hier ons wekelijkse overzicht… met harige vriendjes, enkele dekens die net klaar zijn, prachtige kleuren en ook een groep dekens die gemaakt worden in een klas bij Quliters Quarters in Preston – dit is waar het bij een crochet-along  om draait!! 😃💚

Deze dekens worden gemaakt bij  Quilters Quarters!

Het is gewoon geweldig om ze allemaal te zien!! 😃💚😍

Onze border is dus een border van prachtige achterblijvende bladeren…

Een prachtige manier om een ​​einde te maken aan onze Bos Wonderen Deken…

En dan zijn er nog enkele vergeet-mij-nietjes die je rond de deken kunt strooien, als symbool voor alle fijne herinneringen aan onze wandeling door het bos…

Ik kan jullie allemaal niet genoeg bedanken voor het steunen van mijn werk…   💚 Zonder mensen die meehaken, is er niet echt een crochet-along om te hosten! Jullie maken het allemaal zo speciaal, zo betekenisvol en zo inspirerend!! Ik ben eeuwig dankbaar en dankbaar dat ik mijn haakideeën met jullie allemaal mag delen… 💚 

En dus zal er een leegte achterblijven nu deze deken af ​​is, maar die leegte zal binnenkort gevuld worden met nieuwe ontwerpen en haakprojecten, dat beloof ik!

Ik ben deze week niet de bossen in geweest, maar Morgan, mijn oudste, genoot van een vakantie op Gran Canaria met vrienden en stuurde me deze foto’s…

Het ziet er prachtig uit, nietwaar?! Absoluut een Bos Wonder waar ik van zou hebben genoten…   💚

En terugkijkend op de foto’s die ik eerder in het jaar van mijn dekenmonster maakte, kwam ik deze tegen… een hond kwam uit het niets om met mij mee te gaan op deze foto! 😃

Een wandeling door de bossen levert ons altijd een paar verrassingen op… 😃💚

Nogmaals bedankt aan jullie allemaal, en veel haakplezier iedereen…   💚

Bos wonderen Deken Deel 6 – De Rand

In het zesde en laatste deel van de Bos Wonderen Deken haken we de rand om het prachtige project heen. De links naar de eerdere delen vind je onderaan dit bericht. Je kunt deze rand ook om andere projecten gebruiken als je wilt, al zul je dan even moeten kijken hoe je met je stekenaantal uitkomt.

Algemene Informatie Bos Wonderen Deken

Afmetingen:

De deken is ongeveer 90 bij 125 centimeter als je King Cole Cottensoft DK gebruikt en 95 bij 135 centimeter als je King Cole Big Value DK gebruikt.

Materialen

11 bollen King Cole in Cottonsoft DK (100 gram, 100% katoen, 210 meter per bol) of Big Value DK (50 gram, 100% acryl, 145 meter per bol) in de volgende hoeveelheden:

Cottonsoft Kleuren:
Kleur A: Sage (1576) 3 x 100g bol|
Kleur B: Clementine (3464) 1 x 100gbol
Kleur C: Antique Gold (3461) 1 x 100g bol
Kleur D: Cherry (719) 1 x 100g bol
Kleur E: Dusky (3211) 1 x 100g bol
Kleur F: Lavender (1849) 1 x 100g bol
Kleur G: Ecru (711) 1 x 100g bol
Kleur H: Lime (1601) 2 x 100g bol
Kleur I: Chocolate (1934) 1 x 100g bol
Kleur J: Fern (1935) 3 x 100g bol
Kleur K: Sky (714) 2 x 100g bol

Met Cottonsoft DK gebruik je een 4 mm haaknaald (of een haaknaald waarmee jij de spanning haalt)

Big Value DK Colours:
Kleur A:
Sage (3445) 5 x 50g bol
Kleur B: Orange (4028) 1 x 50g bol
Kleur C: Yellow (4027) 1 x 50gbol
Kleur D: Wine (4031) 1 x 50g bol
Kleur E: Carnation (4055) 1 x 50g bol
Kleur F: Violet (4038) 1 x 50g bol
Kleur G: Cream (4021) 1 x 50g bol
Kleur H: Lime (4049) 4 x 50g bol
Kleur I: Koala (4024) 2 x 50g bol
Kleur J: Emerald (4050) 4 x 50g bol
Kleur K: Cornflower (4097) 2 x 50g bol

Met Big Value DK gebruik je een 4,5 mm haaknaald (of een haaknaald waarmee jij de spanning haalt)

Je hebt ook een steekmarkeerder, stopnaald en schaar nodig.

Spanning:

Met Cottonsoft DK: 18 standaard stokjes over 11 toeren is 10 bij 10 centimeter met een 4 mm haaknaald.
Met Big Value DK: 17 standaard stokjes over 10 toeren is 10 bij 10 centimeter met een 4,5 mm haaknaald.

Notities

  • Er zijn wat variaties in de kleuren tussen Cottonsoft en Big Value garens. Sommige kleuren zijn heel erg hetzelfde en hebben dezelfde kleurennaam, anderen verschillen iets. Alle kleuren voor beide versies zijn zorgvuldig geselecteerd.
  • De Cottonsoft DK garen haak je met een andere spanning dan de Big Value DK garen, vandaar dat je een kleinere haaknaaldmaat gebruikt.
  • De keerlossen tellen als eerste steek van de toer tenzij anders aangegeven. Het kan helpen om een steekmarkeerder in de keerlossen te doen aan het begin van elke toer om het makkelijker te maken om ze te zien als steek en om de haaknaald er in de volgende toer goed in te steken.
  • Als je kleur wisselt, doe je dat door de laatste doorhaal van de vorige steek al met de nieuwe kleur te doen waar aangegeven.
  • Na het wisselen van kleur hecht je de vorige kleur af, tenzij anders staat aangegeven.

Stekenuitleg

  • Losse: sla de draad om en haal door het lusje op de haaknaald.
  • Lossenruimte: de ruimte onder de losse(n), niet IN de losse(n), maar eronder.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal door de steek/ruimte én door de lus op de haaknaald.
  • Vaste: steek de naald onder beide lusjes van de aangegeven steek, sla je de draad om de naald en trek de naald en het draadje terug door de steek. Je hebt nu twee lusjes op je haaknaald. Sla de draad opnieuw om de naald en trek deze door beide lusjes op je haaknaald. Je hebt nu één vaste gemaakt.
  • 2samengehaaktevasten: Steek de haaknaald onder de voorste lus van de eerste steek en meteen onder de voorste lus van de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Halfstokje: sla de draad om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die draad door de steek heen terug. Nu heb je drie lusjes op je naald staan. Vervolgens sla je de draad weer om en trekt deze meteen door de drie lusjes op je naald heen, totdat je dus nog maar één lusje op de haaknaald over hebt. Je hebt nu één halfstokje gemaakt.
  • 2samengehaaktehalfstokjes: *sla de draad om, steek de haaknaald in de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op, Herhaal van * tot * nog 1 keer. Sla de draad om en haal door alle 5 de lusjes op de haaknaald.
  • Reliëfhalfstokje-achter: sla de draad om, steek de haaknaald van achteren naar voren naar achteren om de stam van de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 3 lusjes op je naald staan. Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald. Sla nu nogmaals om en haal weer door 2 lussen op de naald. Je hebt nu 1 stokje gemaakt.
  • 2samengehaaktestokjes: *sla de draad om, steek de haaknaald in de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes heen* Herhaal van * tot * nog 1 keer. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes op de haaknaald.
  • Reliëfstokje-achter: Sla de draad om, steek de haaknaald van achteren naar voren naar achteren om de stam van de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Reliëfstokje-voor: Sla de draad om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • 3samengehaaktereliëfstokjes-achter: *begin een stokje zoals normaal maar steek de haaknaald om de stam van de eerste steek, steek de haaknaald van rechts naar links van achteren naar voren weer naar achteren, stop voor de laatste doorhaal (als er nog 2 lusjes over zijn van dit stokje), herhaal vanaf * om de stam van elk van de volgende 2 steken, (je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes.
  • Dubbelstokje: Sla de draad twee keer om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 4 lusjes op je naald staan. Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald. Nu heb je 3 lusjes op de haaknaald. Sla nu nogmaals om en haal weer door 2 lussen op de naald. Je hebt nu 2 lussen op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald. Je hebt nu 1 dubbelstokje gemaakt.
  • Reliëfdubbelstokje-voor: Sla de draad twee keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) x 3.
  • 2samengehaaktedubbelstokjes: sla de draad 2 keer om, steek de haaknaald in de aangegeven steek. Sla de draad om en haal een lusje op, (sla de draad om en haal door 2 lusjes heen) x 2, je hebt nu nog 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad 2 keer om, steek de haaknaald in de volgende aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen) x 2, je hebt nu nog 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.
  • Driedubbelstokje: Sla de draad drie keer om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 5 lusjes op je naald staan. (Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald) x 3.
  • Reliëfdriedubbelstokje-voor: Sla de draad drie keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) x 4.
  • 3samengehaaktereliëfdriedubbelstokjes-voor: sla de draad drie keer om, steek de haaknaald om de stam van de eerste steek van voor naar achteren naar voren, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door twee lusjes) tot je nog 2 lusjes op de haaknaald hebt. Sla de draad 3 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voor om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) tot je nog 3 lusjes op de haaknaald hebt. Sla de draad tot slot weer 3 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voor om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) tot je nog 4 lusjes op de haaknaald hebt. Sla de draad om en haal door alle 4 de lusjes.
  • Reliëfvierdubbelstokje-voor: Sla de draad vier keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) x 5.
  • 2samenghaaktereliëfvierdubbelstokjes-voor: *sla de draad 4 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de eerste steek, sla de draad om en haal een lusje op, je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald, (sla de draad om en haal door twee lusjes) x 4, sla de draad weer 4 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door twee lusjes) herhaal tot je 3 lusjes over hebt, sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.
  • Bobbel: maak alle volgende stappen in dezelfde steek: met contrastkleur garen, *sla de draad om, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal het contrast garen naar voren, sla de draad om, haal door 2 lusjes, herhaal vanaf * 4 keer (je hebt nu 5 lusjes contrastkleur en 1 lusje hoofdkleur op je haaknaald), trek de hoofdkleur door alle lusjes (1 bobbel gemaakt), ga verder met de hoofdkleur, duw de bobbel naar de voorkant van het werk, neem de contrastkleur mee onder je steken hoofdkleur.
  • Goede kant popcorn: 4 stokjes in de volgende steek of lossenruimte, haal de haaknaald uit de lus, steek de haaknaald van voor naar achteren in het eerste stokje van de vier stokjes, pak de lus op en trek door het eerste stokje heen.
  • Verkeerde kant popcorn: 4 stokjes in de volgende steek of lossenruimte, haal de haaknaald uit de lus, steek de haaknaald van achteren naar voren in het eerste stokje van de vier stokjes, pak de lus op en trek door het eerste stokje heen.

Haakpatroon Bos Wonderen Deken Deel 6

We komen tevoorschijn tussen de bomen vandaan, genietend van alle bos wonderen, maar helaas loopt ons avontuur bijna ten einde. We sluiten af met een rand van blaadjes en een paar vergeet me niet bloemetjes. Strooi ze over de deken uit als aandenken van onze prachtige wandeling.

Rand

Je haakt nu om de hele deken heen. We haken in Toer 1 in de toeruiteinden van de lange zijden en de steken op de korte zijden. Op de toeruiteinden haken we om de stam van de steek heen (en er niet in).

Met de goede kant van de deken naar je toe en de deken met de goede kant boven, hecht je Kleur J aan in de rechterbovenhoek (de laatste steek van de laatste toer).

Toer 1 (goede kant): 1 losse (telt niet als steek), vaste in dezelfde steek en elke steek tot einde bovenrand, 2 lossen, keer je werk zodat je naar beneden kunt haken langs de lange zijde. Verdeel 93 vasten netjes langs de rand tot het centrale paddenstoel vierkant, haak 1 vaste in de hoekruimte van dat vierkant, 1 vaste in elke steek van het vierkant, 1 vaste in volgende hoekruimte van het vierkant, dan weer 93 vasten netjes verdeeld tot de onderhoek van de deken, 2 lossen, keer je werk zodat je over de onderrand kunt gaan haken, 1 vaste in de basis van elke steek langs de onderrand, 2 lossen, keer je werk zodat je weer naar boven kunt haken, haak 215 vasten netjes verdeeld over de lange zijde net als bij de eerste lange zijde, 2 losse, halve vaste in eerste vaste, keer om [145 steken bovenrand en onderrand, 215 steken per zijde met 4 x 2-lossenruimte in de hoeken]

Keer het werk zodat je Toer 2 kunt maken met de verkeerde kant naar je toe.

Toer 2 (verkeerde kant): 2 lossen (telt als eerste halfstokje), *(halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in de hoekruimte, halfstokje in elke steek tot einde zijde, herhaal vanaf * 3 keer, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af. [147 steken langs boven en onderzijde, 217 langs lange zijdes met 4 x 2-lossenhoekruimte]

Halfstokjes zijn uniek omdat ze 3 lusjes aan de bovenkant van de steek hebben. Zorg ervoor dat je de haaknaald in de derde toer alleen door het allervoorste lusje steekt. Dit zorgt ervoor dat er twee lusjes overblijven om in toer 4 in te haken.

In Toer 3 haken we blaadjes. Je gebruikt twee kleuren, we wisselen de kleuren van de blaadjes af. Als je kleurwisselt neem je het andere garen mee achter de deken als lange draad, niet in je steken. Trek er niet te strak aan als je er weer naar terugwisselt. Maak je geen zorgen om de lange losse draden aan de achterkant van je werk, daar haken we in Toer 4 overheen.

Toer 3 (goede kant): hecht Kleur A aan in een willekeurige hoekruimte, 1 losse (telt niet als steek), *(vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in voorste lus van elk van de volgende 6 steken,

om een blaadje te maken: 8 lossen, 7 steken overslaan, halve vaste in voorste lus van volgende steek, keer je haakwerk om over de lange lussen te haken, halve vaste overslaan, halve vaste in volgende losse, vaste in volgende losse, halfstokje in volgende losse, stokje in elk van de volgende 3 lossen, halfstokje in volgende losse, vaste in laatste losse.

Keer je werk weer, klaar om terug langs de onderkant van diezelfde 8 lossen te haken. Als je terughaakt langs de lossen, steek je je haaknaald in de losse en dan ook door de voorste lus van de overeenkomstige gemiste steek van Toer 2 om het blaadje aan de rand vast te haken.

vaste in dezelfde losse en voorste lus van overgeslagen steek van Toer 2, halfstokje in volgende losse en voorste lus van overgeslagen steek van Toer 2, stokje in elk van de volgende 3 lossen en de voorste lus van de volgende 3 overgeslagen steken van Toer 2, halfstokje in volgende losse en voorste lus van overgeslagen steek van Toer 2, vaste in volgende losse en voorste lus van overgeslagen steek van Toer 2, halve vaste in laatste steek, halve vaste in dezelfde voorste lus als waar de 8 lossen in zat met een halve vaste, wissel naar Kleur H, halve vaste in voorste lus van elk van de volgende 6 steken.

Herhaal ‘om een blaadje te haken‘, langs de zijde tot de volgende hoekruimte, wissel steeds de kleuren van de blaadjes af tussen Kleur H en Kleur A. Haak vasten in de voorste lussen van de laatste 7 steken van de zijde, haak om de andere draden heen om ze de hoek om te brengen. Herhaal vanaf * voor elk van de volgende 3 zijden, halve vaste in eerste vaste, hecht af.

Zorg ervoor dat je in Toer 4, als je je haaknaald in de achterste lus steek, dat het de twee achterste lussen van Toer 2 zijn. Zorg ook dat je door de achterkant van het blaadje steekt zoals aangegeven, zodat het blaadje open blijft liggen. Je haakt bovendien om de losse draden heen om ze vast te zetten en de achterkant van het werk netter te maken.

Toer 4 (goede kant): Hecht Kleur J aan in een willekeurige hoekruimte, 1 losse (telt niet als steek), **3 vasten in hoekruimte, vast ein eerste steek van zijde, halfstokje in achterste lus van elk van de volgende 6 steken in Toer 2, *halfstokje in achterste lus van eerste steek in Toer 2 achter blaadje, halfstokje in achterste lus van volgende steek waarbij je de haaknaald ook door de achterkant van het halfstokje van het blaadje steekt om ‘m vast te zetten, halfstokje in achterste lus van elk van de volgende 2 steken in Toer 2, halve vaste in achterkant van bovenkant van middelste stokje van blaadje, halfstokje in achterste lus van volgende steek van Toer 2, halfstokje in achterste lus van volgende steek van Toer 2, steek je haaknaald daarbij ook door de achterkant van het halfstokje van het blaadje, halfstokje in achterste lus van laatste steek in Toer 2 achter het blaadje, halfstokje in achterste lus van elk van de volgende 7 steken in Toer 2, herhaal vanaf * tot laatste steek van zijde, vaste in laatste steek, herhaal vanaf ** op elk van de volgende 3 zijdes, halve vaste in eerste vaste, hecht af en werk alle draadjes weg.

Vergeet me niet Bloemetje (maak er 4 of zoveel als je wilt)

Gebruik Kleur C, maak 4 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te sluiten (of maak een magische ring)

Toer 1 (goede kant): 1 losse (telt niet als steek), 10 vasten in de ring, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten, hecht af [10]

Toer 2 (goede kant): hecht Kleur K aan in een willekeurige steek, 1 losse (telt als eerste halve vaste), *(vaste, halfstokje, stokje, halfstokje, vaste) allemaal in volgende steek, halve vaste in volgende steek, herhaal vanaf * 4 keer, eindig laatste halve vaste in dezelfde steek als eerste losse, hecht af en laat een lange draad over om de bloemen op de deken te kunnen naaien [5 blaadjes]

Gebruik de uiteindjes van het garen om de bloemen met een knoop aan de deken te zetten. Maak één bloem vast in elk van de vier hoeken van de deken of voeg zoveel bloemetjes toe als je wilt op andere plekken op de deken!

Belangrijke Links van de Bos Wonderen Deken

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!