Skip to Content

Bos Wonderen Deken – Deel 3

Bos Wonderen Deken – Deel 3

Jaa… Hij is er!! 😄🧡 Deel 3 van onze wandeling door de bossen, met daarin het patroon voor onze lieve slapende vos… Ik vond het zo leuk om dit deel met jullie allemaal te delen! 🦊

Er staat meer over het ontwerp en veel foto’s verderop, maar laten we eerst eens kijken naar de verzameling foto’s die velen van jullie deze week hebben gedeeld in de Facebook-groepen en op Instagram… 😍

Ze zijn allemaal geweldig, toch… en ik vind het prachtig dat sommige van je harige vrienden centraal stellen ​​op de gedeelde foto’s! 😍

Ook van dit deel 3 is er weer een youtube video tutorial gemaakt:

Deze week zijn er nog meer herfstblaadjes om te haken en dan is er nog het vossenvierkantje plus een aantal prachtige vergeet-mij-nietjes. Zeker een favoriete bloem van mij…

Het betekent ook dat dan alle vierkanten voltooid zijn en klaar zijn om samen te voegen…

Toen ik deze Bos Wonderen  deken voor King Cole ontwierp, wist ik dat ik ergens in het ontwerp heel graag een klein vosje wilde vastleggen… en toen dit kleine vosje aan mijn haaknaald tot leven kwam, was ik echt heel blij!! 🦊  

Hieronder zien jullie een zeldzame eerste foto van een ontwerp. Normaal gesproken deel ik deze eerste rommelige foto’s van een ontwerp dat uit mijn haaknaald kruipt niet. Ze worden vaak laat in de avond gemaakt bij weinig licht en zijn alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik om de voortgang vast te leggen. Maar hier is het… Ik deel het met jullie omdat dit het moment is waarop onze vos tot leven kwam! Dit is de allereerste foto van onze kleine vos, genomen om 22.30 uur op 24 november 2023…

Soms lijkt een ontwerp precies zo te zijn als je het in je hoofd hebt… en ik was zo ontzettend blij. 😀

Ik wilde dat de vos in het vierkant zou worden verwerkt, en niet alleen als opnaaiapplicatie. En ik ben zo blij dat we alleen de kop naaien en dat het lichaam en de staart deel uitmaken van het eigenlijke vierkant… zelfs de neus is een bobbel die we onderweg haken. Daar ben ik echt tevreden mee…😊

Ik weet voor velen van jullie dat het de kleine vos was die ervoor zorgde dat je mee wilde haken met deze deken en natuurlijk moest mijn vos helemaal in het midden centraal staan… 🙌🦊

Ik gebruik altijd mijn eigen inspiratiefoto’s… maar veel foto’s van ongrijpbare vossen heb ik niet. Mijn zoon Rowan maakte deze ongelooflijke close-up echter heel vroeg op een ochtend aan zee, 5 jaar geleden! Een heel jonge vos die heel nieuwsgierig was…🧡

Alle eer en grote dank aan Rowan voor het feit dat ik deze prachtige foto mag delen! 🦊

Deze foto’s heb ik afgelopen zomer gemaakt toen ik naar mijn werk fietste en een vos een slaapplaats zocht na een avondje stappen…   🦊🧡

Ik hou zo veel van de vos dat ik gewoon meer wilde blijven haken en sindsdien heb ik onze vos verwerkt in een reeks nieuwe ontwerpen… Ik zal de patronen hiervoor binnenkort delen!

In de tussentijd kan ik echt niet wachten om zoveel vossen tot leven te zien komen – deel alsjeblieft je voortgangsfoto’s en geniet ervan!! Ik kijk er zo naar uit om ze te zien…

Veel haakplezier allemaal! 😊💚🧡💚

Algemene Informatie Bos Wonderen Deken

Afmetingen:

De deken is ongeveer 90 bij 125 centimeter als je King Cole Cottensoft DK gebruikt en 95 bij 135 centimeter als je King Cole Big Value DK gebruikt.

Materialen

11 bollen King Cole in Cottonsoft DK (100 gram, 100% katoen, 210 meter per bol) of Big Value DK (50 gram, 100% acryl, 145 meter per bol) in de volgende hoeveelheden:

Cottonsoft Kleuren:
Kleur A: Sage (1576) 3 x 100g bol|
Kleur B: Clementine (3464) 1 x 100gbol
Kleur C: Antique Gold (3461) 1 x 100g bol
Kleur D: Cherry (719) 1 x 100g bol
Kleur E: Dusky (3211) 1 x 100g bol
Kleur F: Lavender (1849) 1 x 100g bol
Kleur G: Ecru (711) 1 x 100g bol
Kleur H: Lime (1601) 2 x 100g bol
Kleur I: Chocolate (1934) 1 x 100g bol
Kleur J: Fern (1935) 3 x 100g bol
Kleur K: Sky (714) 2 x 100g bol

Met Cottonsoft DK gebruik je een 4 mm haaknaald (of een haaknaald waarmee jij de spanning haalt)

Big Value DK Colours:
Kleur A:
Sage (3445) 5 x 50g bol
Kleur B: Orange (4028) 1 x 50g bol
Kleur C: Yellow (4027) 1 x 50gbol
Kleur D: Wine (4031) 1 x 50g bol
Kleur E: Carnation (4055) 1 x 50g bol
Kleur F: Violet (4038) 1 x 50g bol
Kleur G: Cream (4021) 1 x 50g bol
Kleur H: Lime (4049) 4 x 50g bol
Kleur I: Koala (4024) 2 x 50g bol
Kleur J: Emerald (4050) 4 x 50g bol
Kleur K: Cornflower (4097) 2 x 50g bol

Met Big Value DK gebruik je een 4,5 mm haaknaald (of een haaknaald waarmee jij de spanning haalt)

Je hebt ook een steekmarkeerder, stopnaald en schaar nodig.

Spanning:

Met Cottonsoft DK: 18 standaard stokjes over 11 toeren is 10 bij 10 centimeter met een 4 mm haaknaald.
Met Big Value DK: 17 standaard stokjes over 10 toeren is 10 bij 10 centimeter met een 4,5 mm haaknaald.

Notities

  • Er zijn wat variaties in de kleuren tussen Cottonsoft en Big Value garens. Sommige kleuren zijn heel erg hetzelfde en hebben dezelfde kleurennaam, anderen verschillen iets. Alle kleuren voor beide versies zijn zorgvuldig geselecteerd.
  • De Cottonsoft DK garen haak je met een andere spanning dan de Big Value DK garen, vandaar dat je een kleinere haaknaaldmaat gebruikt.
  • De keerlossen tellen als eerste steek van de toer tenzij anders aangegeven. Het kan helpen om een steekmarkeerder in de keerlossen te doen aan het begin van elke toer om het makkelijker te maken om ze te zien als steek en om de haaknaald er in de volgende toer goed in te steken.
  • Als je kleur wisselt, doe je dat door de laatste doorhaal van de vorige steek al met de nieuwe kleur te doen waar aangegeven.
  • Na het wisselen van kleur hecht je de vorige kleur af, tenzij anders staat aangegeven.

Stekenuitleg

  • Losse: sla de draad om en haal door het lusje op de haaknaald.
  • Lossenruimte: de ruimte onder de losse(n), niet IN de losse(n), maar eronder.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal door de steek/ruimte én door de lus op de haaknaald.
  • Vaste: steek de naald onder beide lusjes van de aangegeven steek, sla je de draad om de naald en trek de naald en het draadje terug door de steek. Je hebt nu twee lusjes op je haaknaald. Sla de draad opnieuw om de naald en trek deze door beide lusjes op je haaknaald. Je hebt nu één vaste gemaakt.
  • 2samengehaaktevasten: Steek de haaknaald onder de voorste lus van de eerste steek en meteen onder de voorste lus van de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Halfstokje: sla de draad om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die draad door de steek heen terug. Nu heb je drie lusjes op je naald staan. Vervolgens sla je de draad weer om en trekt deze meteen door de drie lusjes op je naald heen, totdat je dus nog maar één lusje op de haaknaald over hebt. Je hebt nu één halfstokje gemaakt.
  • 2samengehaaktehalfstokjes: *sla de draad om, steek de haaknaald in de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op, Herhaal van * tot * nog 1 keer. Sla de draad om en haal door alle 5 de lusjes op de haaknaald.
  • Reliëfhalfstokje-achter: sla de draad om, steek de haaknaald van achteren naar voren naar achteren om de stam van de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 3 lusjes op je naald staan. Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald. Sla nu nogmaals om en haal weer door 2 lussen op de naald. Je hebt nu 1 stokje gemaakt.
  • 2samengehaaktestokjes: *sla de draad om, steek de haaknaald in de volgende steek. Sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes heen* Herhaal van * tot * nog 1 keer. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes op de haaknaald.
  • Reliëfstokje-achter: Sla de draad om, steek de haaknaald van achteren naar voren naar achteren om de stam van de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Reliëfstokje-voor: Sla de draad om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • 3samengehaaktereliëfstokjes-achter: *begin een stokje zoals normaal maar steek de haaknaald om de stam van de eerste steek, steek de haaknaald van rechts naar links van achteren naar voren weer naar achteren, stop voor de laatste doorhaal (als er nog 2 lusjes over zijn van dit stokje), herhaal vanaf * om de stam van elk van de volgende 2 steken, (je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes.
  • Dubbelstokje: Sla de draad twee keer om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 4 lusjes op je naald staan. Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald. Nu heb je 3 lusjes op de haaknaald. Sla nu nogmaals om en haal weer door 2 lussen op de naald. Je hebt nu 2 lussen op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes op de haaknaald. Je hebt nu 1 dubbelstokje gemaakt.
  • Reliëfdubbelstokje-voor: Sla de draad twee keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) x 3.
  • 2samengehaaktedubbelstokjes: sla de draad 2 keer om, steek de haaknaald in de aangegeven steek. Sla de draad om en haal een lusje op, (sla de draad om en haal door 2 lusjes heen) x 2, je hebt nu nog 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad 2 keer om, steek de haaknaald in de volgende aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen) x 2, je hebt nu nog 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.
  • Driedubbelstokje: Sla de draad drie keer om je naald, steek de naald in een steek, sla de draad om (aan de achterkant van je werk dus) en haal die door de steek heen terug. Nu heb je 5 lusjes op je naald staan. (Sla de draad om en haal deze door 2 lusjes op je naald) x 3.
  • Reliëfdriedubbelstokje-voor: Sla de draad drie keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) x 4.
  • 3samengehaaktereliëfdriedubbelstokjes-voor: sla de draad drie keer om, steek de haaknaald om de stam van de eerste steek van voor naar achteren naar voren, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door twee lusjes) tot je nog 2 lusjes op de haaknaald hebt. Sla de draad 3 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voor om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) tot je nog 3 lusjes op de haaknaald hebt. Sla de draad tot slot weer 3 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voor om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) tot je nog 4 lusjes op de haaknaald hebt. Sla de draad om en haal door alle 4 de lusjes.
  • Reliëfvierdubbelstokje-voor: Sla de draad vier keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald. (Sla de draad om en haal door 2 lusjes) x 5.
  • 2samenghaaktereliëfvierdubbelstokjes-voor: *sla de draad 4 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de eerste steek, sla de draad om en haal een lusje op, je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald, (sla de draad om en haal door twee lusjes) x 4, sla de draad weer 4 keer om, steek de haaknaald van voor naar achteren naar voren om de stam van de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op. (Sla de draad om en haal door twee lusjes) herhaal tot je 3 lusjes over hebt, sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.
  • Bobbel: maak alle volgende stappen in dezelfde steek: met contrastkleur garen, *sla de draad om, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal het contrast garen naar voren, sla de draad om, haal door 2 lusjes, herhaal vanaf * 4 keer (je hebt nu 5 lusjes contrastkleur en 1 lusje hoofdkleur op je haaknaald), trek de hoofdkleur door alle lusjes (1 bobbel gemaakt), ga verder met de hoofdkleur, duw de bobbel naar de voorkant van het werk, neem de contrastkleur mee onder je steken hoofdkleur.
  • Goede kant popcorn: 4 stokjes in de volgende steek of lossenruimte, haal de haaknaald uit de lus, steek de haaknaald van voor naar achteren in het eerste stokje van de vier stokjes, pak de lus op en trek door het eerste stokje heen.
  • Verkeerde kant popcorn: 4 stokjes in de volgende steek of lossenruimte, haal de haaknaald uit de lus, steek de haaknaald van achteren naar voren in het eerste stokje van de vier stokjes, pak de lus op en trek door het eerste stokje heen.

Bos Wonderen Deken Deel 3 – Haakpatroon

Laten we een pauze nemen tijdens onze boswandeling en een comfortabel plekje te vinden om even te zitten. We hebben ons warm aangekleed terwijl we luisteren naar de geluiden van het bos en terwijl we genieten van het uitzicht van nog meer herfstkleuren. In de buurt is een slapend vosje…. Misschien zien we het prachtige dier en misschien niet! Misschien zien we schitterende andere bos wonderen om ons heen die er écht wel zijn maar die niet altijd makkelijk te vinden zijn. We doen voorzichtig om het rustende boslandschap niet te verstoren.

Slapende Vos Vierkant (maak er 1)

In toer een tot 4 wordt het niet werkende garen bovenop de vorige keer gelast en wordt er omheen gehaakt. Als je dan kleur wisselt haal je de muur kleur bij de laatste doorhalen van de steek door zoals aangegeven.

Hoofdvierkant en Vossenlijf

Gebruik kleur B, haak 4 lossen, halve vaste in de eerste losse om een ring te maken (of maak een magische ring).

Toer 1 (goede kant): 3 lossen (telt als eerste stokje hier en verder), 5 stokjes in de ring, wissel naar Kleur A aan het eind van het vijfde stokje 6 stokjes In de ring haak over kleur b heen en wissel terug naar Kleur B bij de laatste doorhaal van het laatste stokje, halve vaste in de derde begin losse om de toer te sluiten. [12]

Toer 2 (goede kant) 3 lossen, stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in elk van de volgende 5 steken, haak om kleur A heen en wissel naar Kleur A bij het einde van het laatste stokje. 2 stokjes in elk van de volgende 6 steken, haak om Kleur B en wissel terug naar kleur b bij de laatste door haal van het laatste stokje, halve vaste in de derde begin losse. [24]

Toer 3 (goede kant): 3 lossen, stokje in dezelfde steek, stokje in volgende steek, (2 stokjes in volgende steek, stokje in volgende steek) 5 keer haak om kleur A heen en wissel naar Kleur A bij de laatste doorhaal van het laatste stokje, (2 stokjes in volgende steek, stokje in volgende steek) 6 keer haak om Kleur B heen en wissel terug naar Kleur B aan het einde van het laatste stokje, halve vaste in derde beginlosse [36]

Toer 4 (goede kant): 3 lossen, stokje in dezelfde steek, stokje in volgende 2 steken, (2 stokjes in volgende steek, stokje in volgende 2 steken) 5 keer, haak om Kleur A heen en wissel naar Kleur A bij de laatste doorhaal van het laatste stokje, (2 stokjes in volgende steek, stokje in volgende 2 steken) 6 keer, haak om kleur B heen en wissel bij de laatste doorhaal terug naar Kleur B, halve vaste in derde beginlosse [48]

Hecht Kleur A of B niet afm, ga verder met Kleur B om een staart te maken

Vossenstaart

Toer 1: 16 lossen, stokje in vierde losse vanaf de haaknaald, stokje in volgende 2 lossen, 2samengehaaktestokjes over de volgende 2 lossen, dubbelstokje in volgende losse, 2samengehaaktedubbelstokjes over de volgende 2 lossen, dubbelstokje in volgende losse, 2samengehaaktedubbelstokjes over volgende 2 lossen, dubbelstokje in elk van de volgende 2 lossen, halve vaste in voorste lus van vierde steek verder op Toer 4 van het vossenlijf, halve vaste in voorste lus van volgende steek, keer om zodat je weer terug over de staart kunt haken in de volgende toer.

Toer 2: 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste dubbelstokje van staart, halfstokje in volgende 3 steken, 2samengehaaktehalfstokjes over volgende 2 steken, vaste in volgende steek, 2samengehaaktevasten over volgende 2 steken, halve vaste in volgende steek, hecht af.

Voor de punt van de staart hecht je Kleur G aan in de zijkant van Toer 1 aan de bovenkant van de staart, haak 3 lossen, 2samengehaaktestokjes langs de zijkant van Toer 1 aan de bovenkant van de staart, hecht af.

De staart maken we vast aan het vierkant zodra die klaar is.

Verder met het vierkant

Toer 5 (verkeerde kant) met de verkeerde kant van het werk naar je toe pak je Kleur A weer op in de laatste steek van T oer 4 die je maakte in kleur A, 3 lossen, stokje in elk van de volgende 2 steken, 2 stokjes in volgende steek, (stokje in volgende 3 steken, 2 stokjes in volgende steek) 5 keer, haak nu alleen in de voorste lussen, (stokje in voorste lus van elk van de volgende 3 steken, 2 stokjes in voorste lus van volgende steek) 6 keer, halve vaste in derde beginlosse, [60 steken]

Toer 6 wordt gehaakt met de goede kant naar je toe.

Toer 6 (goede kant); 2 lossen (telt als eerste halfstokje), halfstokje in dezelfde steek, halfstokje in volgende 4 steken, (2 halfstokjes in volgende steek, halfstokje in volgende 4 steken) 11 keer tot einde, halve vaste in tweede beginlosse [72]

Halfstokjes zijn uniek in dat ze drie lusjes/draadjes hebben bovenop de steek. Zorg ervoor dat je in Toer 7 alleen in de achterste 2 lusjes haakt. Dit zorgt ervoor dat er één lusje op de voorkant van het werk blijft liggen.

Toer 7 (goede kant): 1 losse (telt als eerste vaste), vaste in achterste lus van elk van de volgende 5 steken, halfstokje in de achterste lus van elk van de volgende 2steken, stokje in de achterste lus van elk van de volgende 2 steken, dubbelstokje in de achterste lus van de volgende steek, (2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes) allemaal in de achterste lus van de volgende steek. Nu heb je een hoek gemaakt. *Dubbelstokje in de achterste lus van de volgende steek, stokje in de achterste lus van de volgende 2 steken, halfstokje in de achterste lus van de volgende 2 steken. Vaste in de achterste lus van elk van de volgende 7 steken, halfstokje in de achterste lus van elk van de volgende twee steken stokje In de achterste lus van elk van de volgende twee steken dubbel stokje In de achterste lus van de volgende steek. (2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes) allemaal in de achterste lus van de volgende steek. Hoek gemaakt. Herhaal vanaf * 2 keer, dubbelstokje in achterste lus van de volgende steek 2 stokjes In de achterste lus van de volgende steek een halfstokje In de achterste lus van de volgende 2 steken vasten in de laatste steek, halve vaste in de eerste losse. [21 steken per zijde met 4 x 2-lossenhoekruimte]

Toer 8: 2 lossen (telt als eerste halfstokje), *halfstokje in elke steek tot einde zijde, (halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in hoekruimte, herhaal vanaf * 3 keer, halfstokje in elke steek tot einde toer, halve vaste in tweede beginlosse [23 steken per zijde met 4 x 2-lossenhoekruimte]

Toer 9: 3 lossen, *stokje in elke steek tot einde zijde, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * 3 keer, stokje in elke steek tot einde, halve vaste in derde beginlosse, hecht af. [27 steken per zijde met 4 x 2-lossenhoekruimte]

Vossengezicht en -oren

Het vossengezicht wordt gemaakt met de goede kant naar je toe, je haakt een continue spiraal zonder de toeren te sluiten met een halve vaste. Plaats een steekmarkeerder in eerste of laatste steek van de toer om je tel niet kwijt te raken.

Gebruik Kleur B en haak 5 lossen.

Toer 1 (goede kant): vaste in tweede losse vanaf de haaknaald, vaste in volgende 2 lossen, 3 vasten in laatste losse, keer je werk zodat je langs de onderkant van de lossen verder kunt haken, vaste in elk van de volgende 2 lossen, 2 vasten in laatste losse [10]

Toer 2 2 vasten in eerste steek, vaste in elk van de volgende 2 steken, 2 vasten in elk van de volgende 3 steken, vaste in elk van de volgende 2 steken, 2 vasten in elk van de laatste 2 steken [16]

Toer 3: 2 vasten in eerste steek, 4 lossen, vaste in tweede losse vanaf de haaknaald, halfstokje in volgende losse, stokje in volgende losse (1 oor gemaakt), steek op toer 2 overslaan, vbaste in elk van de volgende 2 steken, 4 lossen, vaste in tweede losse vanaf de haaknaald, halfstokje in volgende losse, stokje in volgende losse (oor 2 gemaakt), steek op toer 2 overslaan, 2 vasten in volgende steek, wissel naar Kleur G aan het einde van de laatste vaste, (nu haak je om Kleur B tot het einde van de toer zodat je er weer heen kunt wisselen), 2 vasten in elk van de volgende 2 steken, vaste in elk van de volgende 2 steken, 3 lossen, 3 steken overslaan, vaste in elk van de volgende 2 steken, 2 vasten in elk van de volgende 2 steken, wissel terug naar Kleur B aan het einde van de tweede vaste.

Toer 4: halve vaste in volgende steek, *3 halve vasten langs de zijkant van oor 1, 2 lossen bovenop puntje, halve vaste in elk van de volgende 3 steken naar beneden langs het oor, halve vaste in elk van de volgende 2 steken, herhaal vanaf * nog één keer, hecht af.

Vossenneus

Hecht Kleur B aan in de eerste overgeslagen steek van de 3 steken in Toer 2 die we oversloegen in Toer 3 (zorg ervoor dat de haaknaald onder de 3-lossen doorgaat zodat die ingesloten worden in de volgende steek), 1 losse (telt niet als steek), vaste in dezelfde steek rondom de 3-lossen, bobbel in Kleur I in de volgende steek, vaste in volgende steek, hecht af en werk de draadjes weg.

Gebruik een klein beetje Kleur I om twee ogen op het hoofd te borduren met de foto als leidraad. Naai dan het hoofd op het vierkant vast en zet de staart aan het vierkant vast.

Vergeet me niet Bloem (maak er 3)

Gebruik Kleur C , 4 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vormen (of maak een magische ring).

Toer 1 (goede kant): 1 losse (telt niet als steek), 10 vasten in de ring, halve vaste in eerste vaste om de toer te sluiten, hecht af [10]

Toer 2 (goede kant): hecht Kleur K aan in een willekeurige steek, 1 losse (telt als eerste halve vaste), *(vaste, halfstokje, stokje, halfstokje, vaste) allemaal in volgende steek, halve vaste in volgende steek, herhaal vanaf * 4 keer, eindig laatste halve vaste in dezelfde steek als eerste losse, hecht af en laat een lang genoeg draad over om te naaien [5 blaadjes]

Gebruik de draaduiteinden om de bloemen met een knoopje langs het vos vierkant vast te maken.

Vierkanten aan elkaar zetten

We zetten de vierkanten langs de verticale zijdes aan elkaar om één lang paneel te maken voor de breedte van de deken. Leg je vierkanten neer met de foto als leidraad.

Leg de vierkanten neer met de Verkeerde kanten tegen elkaar en de goede kanten naar buiten wijzend, leg de randen zo neer dat je erin kunt haken.

Hecht Kleur J aan in een buitenhoek lossenruimte van alleen het eerste vierkant, 1 losse, steek de haaknaald door het overeenkomste lossenruimte van het achterste vierkant, maak een halve vaste gevolgd door 1 losse, halve vaste in eerste steek op voorste vierkant, 1 losse, eerste steek op achterste vierkant overslaan, halve vaste in volgende steek op achterste vierkant, 1 losse, *steek op voorste vierkant overslaan, halve vaste in volgende steek op voorste vierkant, losse, steek op achterste vierkant overslaan, halve vaste in volgende steek op achterste vierkant, losse, herhaal vanaf * tot laatste steek op voorste vierkant, losse, laatste steek op achterste vierkant overslaan, halve vaste in hoekruimte op achterste vierkant, losse, halve vaste in hoekruimte op voorste vierkant, hecht af.

Toeren verder haken op de deken

Nu haak je in toeren op de deken

Toer 64 (goede kant): 3 lossen (telt als eerste stokje hier en verder), steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek, (steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek) tot einde, wissel naar Kleur I aan het einde van de laatste steek, keer om [145]

In de volgende toeren haak je de 2 stokjes tussen de 2 stokjes in elk paar, niet tussen de paren. Dit zorgt ervoor dat de twee stokjes van één paar een beetje uit elkaar worden geduwd tot V-steek.

Toer 65 (verkeerde kant): 3 lossen, 3 steken overslaan, 2 stokjes in ruimte voor volgende steek, (2 steken overslaan, 2 stokjes in ruimte in volgende paar stokjes) tot laatste paar stokjes, steek overslaan, 2 stokjes in laatste steek, wissel naar Kleur A aan het einde van de laatste steek, keer om.

Toer 66 (goede kant): herhaal toer 65, hecht niet af, ga verder met Kleur A in de volgende toer.

Toer 67 (verkeerde kant): 3 lossen, stokje in volgende steek en elke steek tot einde, keer om.

Je maakt nu weer herfstbladeren. Knip een stuk draad van ongeveer 120 cm af voor elk blad. Knip 5 draden Kleur B, 5 draden Kleur C, 5 draden Kleur D, 4 draden Kleur E en 4 draden Kleur I. Nadat je elk stuk hebt gebruikt, laat je de draad hangen om in volgende toeren mee verder te gaan.

Toer 68 (goede kant) 2 lossen (telt als eerste halfstokje), *Reliëfstokje-achter om volgende 5 steken, wissel naar Kleur B aan het einde van de 5e steek, 3 reliëfstokjes-voor om volgende steek, wissel terug naar Kleur A aan het einde van de derde steek, herhaal vanaf * tot einde toer tot er 6 steken over zijn, gebruik Kleur C voor het volgende blaadje, Kleur D voor het derde blaadje, Kleur E voor het vierde blaadje en Kleur I voor het 5e blaadje, ga dan terug naar Kleur B voor het zesde blaadje en ga door in die volgorde, na de laatste 3 reliëfstokjes-voor in Kleur D haak je 1 reliëfstokje-achter om de volgende 5 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [191 steken inclusief 23 groepjes reliëfsteken]

Toer 69 (verkeerde kant): 2 lossen (telt als eerste halfstokje), *Reliëfstokje-voor om volgende 5 steken, wissel naar Kleur D aan het einde van de vijfde, reliëfstokje-achter om de volgende 3 steken wissel naar Kleur A aan het einde van de derde steek, herhaal vanaf * tot laatste 6 steken, wissel steeds naar de passende kleur, aan het einde van het laatste blaadje haak je reliëfstokje-voor om elk van de volgende 5 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [191 steken inclusief 23 groepjes reliëfsteken]

Toer 70 (goede kant): 2 lossen (telt als eerste halfstokje), *Reliëfstokje-achter om volgende 5 steken, wissel naar Kleur B aan het einde van de vijfde, 3samengehaaktereliëfstokjes-voor om de volgende 3 steken, wissel terug naar Kleur A bij de laatste doorhaal, herhaal vanaf * tot laatste 6 steken, wissel steeds naar de passende kleur, na het laatste blaadje haak je reliëfstokje-achter om elk van de volgende 5 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [145 steken inclusief 23 reliëfgroepjes]

Toer 71 (verkeerde kant): 3 lossen, stokje in volgende steek en elke steek tot einde (let goed op dat je in de tweede beginlosse eindigt), wissel naar Kleur J bij de laatste doorhaal van de laatste steek, keer om [145]

Toer 72 (goede kant): 3 lossen, stokje in volgende steek en elke steek tot einde, wissel naar Kleur H, aan het einde van de laatste doorhaal, (hecht niet af, laat hangen voor straks), keer om [145]

Toer 73 (verkeerde kant) geen keerlosse, halve vaste in eerste steek, (stokje in volgende steek, halve vaste in volgende steek) herhaal tot einde, hecht Kleur H af, keer niet om.

Toer 74 (verkeerde kant) ga terug naar het begin van Toer 73, steek de haaknaald in de eerste halve vaste en pak Kleur J op, 3 lossen, stokje in volgende steek en elke steek tot einde, hecht niet af.

Panelen aan de deken zetten

Je maakt nu de vierkanten vast aan de deken, door vasten te maken aan de verkeerde kant.

Met de verkeerde kant naar je toe leg je het paneel boven Toer 74 en vouw je het paneel zo dat de goede kanten op elkaar liggen en de verkeerde kanten naar buiten liggen. Maak 1 losse en steek dan de haaknaald door de buitenhoekruimte van het Paddenstoel vierkant en door je eerste steek van Toer 74 (dat was de laatste steek die je maakte in Toer 74), haak een vaste door beide lagen. Vaste in elk van de volgende 27 steken, haak door beide lagen. 1 vaste in de hoekruimte van het Paddenstoel Vierkant en door de overeenkomstige steek in Toer 74, vaste in hoekruimte van Bloem Vierkant en door de overeenkomstige steek van Toer 74, ga door met 1 vaste in elke steek en elke hoekruimte van de vierkanten en overeenkomstige steken van Toer 74 tot het einde, hecht af en werk de draadjes weg. [145 steken]


Belangrijke Links van de Bos Wonderen Deken

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!