Skip to Content

Orla Love Onderzetters

Orla Love Onderzetters

Een setje van deze Orla Love onderzetters kun je prima haken op een avondje…. perfect voor een last-minute cadeautje. Heel leuk om te haken voor een housewarming.

De onderzetters zijn ontworpen door P.S. I Crochet, waarvan meerdere haakpatronen op deze website staan. 

Benodigdheden

Dit project is geschikt voor beginners

Je hebt een 6 mm haaknaald nodig, DK katoen of katoen-mix garen, – je gebruikt 2 draden tegelijkertijd, een schaar en een stopnaald.

Ik kan je met klem adviseren om katoen te gebruiken, dat kan beter tegen hitte en blijft steviger. In het voorbeeld is Scheepjes Softfun gebruikt.

Haakpatroon

Toer 1: Met je gekozen kleur voor het midden hou je 2 draden samen. 4 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vormen. 3 lossen (telt als eerste stokje), 11 stokjes in de ring. Halve vaste in derde beginlosse om de toer te sluiten [12 steken] Hecht af. 

Toer 2: Met de kleur waar je de blaadjes mee wilt haken, hecht je aan in de achterste lus van een stokje. Deze hele toer haak je alleen in de achterste lussen. 3 lossen (telt als stokje), *2 stokjes in volgende steek* herhaal rondom. Stokje in dezelfde steek als 3beginlossen. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten [24 stokjes]

Toer 3: *steek overslaan, (2 halfstokjes, stokje) in volgende steek, 3 stokjes in volgende steek, (stokje, 2 halfstokjes) in volgende steek, steek overslaan, halve vaste. Herhaal vanaf * 3 keer, laatste halve vaste in dezelfde steek als waarin je begon. Hecht af en werk de draadjes weg. 

Andere P. S. I Crochet haakpatronen

Oorspronkelijk gepubliceerd 2 september 2021, 19 oktober 2022 herzien

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina