Skip to Content

Candy Corn Muts

Candy Corn Muts

Candy Corn Babymuts – Gratis haakpatroon

Regina Weiss maakt haakpatronen onder de artiestennaam Morale Fiber. Ze heeft een grote passie voor Halloween! Op deze pagina vind je een letterlijke Nederlandse vertaling van haar Engelstalige patroon, uiteraard met toestemming van de ontwerpster.


Oktober is weer, zoals altijd, voorbij gevlogen met veel haakactiviteiten omdat ik voor mezelf en geliefden leuke haakpatronen heb gemaakt voor lieve en warme Halloween accessoires. Het is niet zóveel drukker dan normaal, maar door het uitschrijven van de  patronen én schoolwerk, was het toch weer een drukke maand.

Ik heb de Knight’s Helmet gemaakt voor Chaston, een Engelstalige patroon dat op Ravelry staat.

Maar…. wat is er schattiger dan een baby die verkleed gaat als een snoepje?

Ik kreeg het verzoek om een Candy Corn mutsje te maken voor een 6 maanden oude baby en wilde graag het patroon met jullie delen. Het mutsje is schattig en makkelijk, 20,3 centimeter lang van punt tot rand en met een 43,2 cm lange rand als ie helemaal is opgerekt. Je gebruikt het reliëfstokje-voor en reliëfstokje-achter, waardoor de boord goed rekbaar is en het mutsje niet zomaar van het hoofdje afvalt.

Candy Corn Muts

Haaknaald: 4,5 mm
Garen: Gewicht #4 worsted garen in de kleuren wit, geel en oranje
Spanning: 4 steken = 2,5 cm stokjes
Let op: 3 lossen aan het begin van elke toer TELLEN NIET als stokje. Elke toer eindigt met een halve vaste in het eerste echte stokje van de toer.
Toer 1: Magische ring met de kleur wit. 3 lossen, 12 stokjes in de ring, halve vaste in eerste stokje om toer te sluiten.
Toer 2: 3 lossen, stokje in dezelfde steek. Stokje in elk stokje. Halve vaste in eerste stokje om toer te sluiten.
Toer 3: 3 lossen, stokje in dezelfde steek. 2 stokjes in de volgende steek. (Stokje in volgende steek, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 4: 3 lossen, stokje in dezelfde en volgende steek. 2 stokjes in de volgende steek. (Stokje in volgende 2 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 5: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en in de volgende 2 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in 3 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Hecht af en werk de draadjes weg. Wissel naar GEEL.
Toer 6: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 3 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 4 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 7: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 4 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 5 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 8: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 5 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 6 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 9: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 6 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 7 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 10: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 7 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 8 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 7: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 8 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 9 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Hecht af en werk de draadjes weg. Wissel naar ORANJE
Toer 12: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 9 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 10 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 13: 3 lossen, stokje in dezelfde steek en volgende 10 steken. 2 stokjes in volgende steek. (Stokje in volgende 11 steken, 2 stokjes in volgende steek) rondom.
Toer 14-16: 3 lossen, stokje in dezelfde steek. Stokje in elke steek rondom.
Toer 17-18: 3 lossen, reliëfstokje-voor om dezelfde steek, reliëfstokje-voor om de volgende steek. Reliëfstokje-achter om de volgende 2 steken. (Reliëfstokje-voor om de volgende 2 steken, reliëfstokje-achter om de volgende 2 steken) herhaal rondom.
Halve vaste in elke steek rondom. Hecht af en werk alle draadjes weg.

Veel plezier met dit patroon!