Skip to Content

Garden State Afghan

Garden State Afghan

Gratis haakpatroon – Bloemendeken – Garden State – Julie Yeager

Op deze pagina vertellen we je meer over de Garden State Afghan Crochet Along van Julie Yeager! Haar eerdere, prachtige projecten zijn te vinden op haar Ravelry-account. De deken heet ‘Garden State‘ en is gemaakt van 35 bollen van 50 gram Scheepjes Stonewashed XL. In acht weken haak je een deken van 1.30m bij 1.50m. Ik heb de eer gekregen om het fantastische Garden State patroon van Julie Yeager naar het Nederlands te mogen vertalen! Van alle grannies is zowel een .pdf-bestand, voor mensen die graag printen, als een blog met het patroondeel, voor mensen die op hun telefoon/laptop/tablet willen werken. Daarnaast heb ik, bij wijze van experiment, steeds een videotutorial van de grannies gemaakt, die te vinden zijn op mijn YouTube-kanaal.

Via deze link kun je het pakket bestellen in de kleuren zoals afgebeeld bij Deramores. Deze webwinkel is in het Engels, maar levert in Nederland met ongeveer dezelfde bezorgkosten als de meeste Nederlandse webwinkels. De maakster van het patroon (niet ik dus) krijgt daar dan een klein percentage van, zodat ze patronen beschikbaar kan blijven stellen. Leuk he? Als je het te spannend vindt om in het buitenland te bestellen, kun je er ook voor kiezen om het pakket in één keer bij Creamijn te bestellen. Die heeft het pakket inmiddels ook beschikbaar gesteld voor alle Nederlandse en Belgische haaksters!

The Garden State Afghan

Door Julie Yeager Designs, vertaling door Iris van Meer

De Garden State Deken lijkt op een mooie verzameling bloemen in het gras. De deken wordt gemaakt uit makkelijk meeneembare vierkantjes van drie verschillende maten. Het haken van deze deken geeft je uren haakplezier terwijl je je creativiteit vrij laat stromen!

Deze CAL van Julie Yeager heet de Garden State Afghan en is hier, met toestemming, voor jullie beschikbaar! Haar eerdere, prachtige projecten zijn te vinden op haar Ravelry-account. De deken is gemaakt van 35 bollen van 50 gram Scheepjes Stonewashed XL. In acht delen haak je een deken van 1.30m bij 1.50m.

Ik heb de eer gekregen om het fantastische Garden State patroon van Julie Yeager naar het Nederlands te mogen vertalen! Er zijn veertien aparte patronen, die elk vier keer worden herhaald. Van deze vierkanten heb ik steeds een videotutorial van de grannies gemaakt, die te vinden zijn op mijn YouTube-kanaal.


 

Week 1: Zonnestraal Granny (30 x 30cm)

Week 2: Loopy (20 x 20 cm) en Klein Madeliefje (10 x 10 cm)

Week 3: Ster (10 x 10 cm) en Prachtige Bloem (20 x 20 cm)

Week 4: Blije bloem (30 x 30 cm)

Week 5: Simpele lussen (10 x 10 cm) en Mooie Ruiker (20 x 20 cm)

Week 6: Keer om (10 x 10 cm) en Knobbelige Bloem (20 x 20 cm)

Week 7: Makkelijke Zon (10 x 10 cm), Mini-mum (10 x 10 cm), Mini Madeliefje (10 x 10 cm) en Ronde Bloem (10 x 10 cm)

Week 8: Tijd om bij te haken en in elkaar te zetten (met instructies)

Week 9: de rand

Garden State Afghan CAL

Lees je de algemene instructies liever als pdf-bestand: The Garden State Afghan – Een Mooi Gebaar – Algemene Instructies?

Materiaal

Als je het voorgeschreven pakket garen gebruikt, kun je de kleurwisselingen volgen zoals aangegeven. Als je ander garen gebruikt en je niet zo druk maakt om hoeveelheden kun je gewoon de Hoofdkleur (HK) gebruiken wanneer dat staat aangegeven en de andere kleuren naar keuze invullen. Voorgesteld garen: Scheepjes Stonewashed XL (75 meter per 50 gram bolletje).

De kleuren in de officiele Garden State Deken
Hoofdkleur (HK): Amazonite, 20 bollen
Kleur A: Carnelian, 4 bollen
Kleur B: Canada Jade, 3 bollen
Kleur C: New Jade, 2 bollen
Kleur D: Rose Quartz, 3 bollen
Kleur E: Pink Quartzite, 3 bollen

De kleuren in mijn deken zijn anders:
Hoofdkleur (HK): Canada Jade, 20 bollen
Kleur A: Red Jasper, 4 bollen
Kleur B: Yellow Jasper, 3 bollen
Kleur C: Green Agata, 2 bollen
Kleur D: Coral, 3 bollen
Kleur E: Deep Amesthyst, 3 bollen

Haaknaald maat 5,5 (J) of wat voor jou een fijn soepel resultaat geeft. Maak gerust een proeflapje of twee om te kijken wat beter bevalt! Wissel echter niet van haaknaald tussen de verschillende vierkantjes door, tenzij aangegeven, want anders passen ze niet goed aan ekaar en wordt het geen hele deken.

Algemene instructies

De 2 keerlossen aan het begin van de ronde tellen als een half stokje, de 3 keerlossen aan het begin van de ronde tellen als stokje, 4 keerlossen aan het begin van de ronde tellen als dubbelstokje. De keerlossen tellen als steken wanneer je aan het eind van de ronde steken telt, dus wanneer je bijvoorbeeld 3 keerlossen hebt gebruikt, telt dat als eerste stokje. De stekenaantallen per ronde staat aan het eind van de ronde tussen haakjes. Soms staan de letters voor de kleuren tussen haakjes: haak dan de eerste keer dat je het vierkant haakt de eerste kleur (die buiten de haakjes staat), de tweede keer de tweede kleur (die binnen de haakjes staat), de derde keer de derde kleur en de vierde keer de vierde kleur.

 Alle patronen op deze site zijn (ook) gratis beschikbaar. Om dat mogelijk te maken, ben ik afhankelijk van donaties van vriendelijke mensen. Gun je mij dus een kopje koffie en een bolletje wol, klik dan op onderstaande link om een kleine PayPal-donatie te doen. Het bedrag kun je zelf invullen! Overmaken kan ook, naar Een Mooi Gebaar en NL91 ASNB 0267 1916 50. Alvast super bedankt, dan kan ik door met ontwerpen en delen van patronen!

 

Irene

Wednesday 19th of May 2021

Hoi Iris, ja het is gelukt. En heel hartelijk bedankt voor de instructiefilmpjes. Voor mij een perfecte hulp om alle steken goed te begrijpen.

Saskia

Saturday 24th of April 2021

Hoi, ik ben toch begonnen, groet Saskia.

Irene Doeze-van Delft

Sunday 4th of April 2021

Hallo Iris,

jammer genoeg staan de patroontjes niet meer op je site. Is dit patroon niet meer beschikbaar?

hartelijke groet, Irene

Iris van Meer

Monday 5th of April 2021

Hallo Irene!

De links deden het niet meer, de patronen staan nog wel op de site gelukkig. Ik heb de links gerepareerd! Laat je het weten als het gelukt is?

Met vriendelijke groet,

Iris van Meer