Skip to Content

Week 4 – 2020

Zaterdag

We ruimen op, maken schoon, doen boodschappen en allerlei andere hele saaie, verantwoorde gezinsdingen 😉 Vrijdagavond heb ik nog een heerlijke avondwandeling gemaakt, onder andere langs het schitterend stadhuis van Culemborg in mooie verlichting.

Zaterdagmiddag komen vrienden van ons met hun zoontje langs. De kids spelen met elkaar en wij hebben gezellige gesprekken. Ze blijven logeren, zodat we ook eens de kans hebben om elkaar te spreken zónder Luistervinkjes. Erg gezellig!

Zondag

De meiden zijn uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje in Utrecht. We gaan samen met de trein met nog een vriendinnetje en ontmoeten op Utrecht Centraal allemaal andere zeer vrolijke peuters en kleuters. Lena is niet zo lekker al de hele dag, en moet eigenlijk slapen op dit tijdstip, dus het is een beetje een gokje. Ik ga mee tot aan het huis en ga dan even een stuk wandelen. Ik loop heerlijk door Utrecht centrum, terwijl ik het spelletje Ingress speel op mijn telefoon. Dat lijkt een beetje op Pokémon Go, maar dan zonder de Pokémons 😉 In het spelletje word je van schilderij naar standbeeld, van monument naar brug gestuurd, waardoor je op een andere manier naar een stad kunt kijken. Ik vind het geinig om zo nu en dan te spelen.

Na een uurtje word ik gebeld dat Lena graag opgehaald wil worden, net als ik een lekker kopje koffie op een verwarmd terras heb besteld. Zo gaan die dingen! Ik haal Lena op, die eigenlijk meteen al weer vrolijk is en samen gaan we naar huis. In de avond haak ik een beetje aan de Havana CAL en beantwoord ik allerlei vragen op social media. Het is gezellig druk online!

Dinsdag

Er was vandaag de Not Back To School Party, in Kidzcity in Utrecht. De Not Back To School Party wordt georganiseerd door thuisonderwijzers om te vieren dat de kinderen na de kerstvakantie níet terug naar school hoeven 😉 Het kan soms verdrietig zijn voor thuisonderwijskindjes als hun buurtvriendjes allemaal weer naar school gaan, dus dan is zo’n leuke binnen-speel-dag een leuk vooruitzicht.

Afbeeldingsresultaat voor kidzcity utrecht

Het was druk! Maar ook heel gezellig. Onze oudste was helemaal verbaasd dat er zóveel thuisonderwijskinderen zijn. Dat was ook vooral het doel voor ons vandaag: het normaliseren van de situatie voor haar. Ze vindt het helemaal prima dat ze thuisonderwijs krijgt, maar ook wel eens gek dat al haar vriendjes dat niet krijgen. Nu kan ze dus langzaam nieuwe vriendjes maken die óók thuisonderwijs krijgen, super leuk!

Ook voor mij was het leuk, lekker kletsen met andere thuisonderwijsouders. Dat gebeurt online wel veel, maar offline nog niet zo. En o ja, wij geven onze kinderen dus thuisonderwijs 😉

In de middag doen we het rustig aan. Er wordt wat geknutseld, Vera oefent met letters en cijfers, Alex en Lena slapen lang na het middagavontuur en ik doe wat huishouden.

In de avond werk ik trouw verder aan mijn SEO project. SEO staat voor Search Engine Optimization, en het is de theorie achter het goed vindbaar maken van een website in zoekmachines zoals Google. Ik heb best een leuke website, vind ik zelf, maar vindbaar is ie nog niet… Dus daar volg ik nu al een tijdje een online cursus voor via Coursera.com, zodat ik kan leren om de website beter vindbaar te maken. Super saai, droog, maar ja, wel nuttig hoop ik!

Woensdag

Vandaag alwéér een super leuk thuisonderwijsdagje! We gaan naar het Nederlands IJsbeeldenfestival in Zwolle. Ik stap ‘s ochtends met de drie kids in de auto en haal eerst mijn moeder op in Amersfoort, alvorens we doorrijden naar Zwolle, waar het festival is.

Bepakt met dikke jassen, sjaals en wanten konden we de zaal in, waar het zo ongeveer -10C à -11C is. Koud, zeker voor de kleintjes!

Sommige beelden waren erg indrukwekkend, zoals deze enorme poort waar je onder door kon lopen!

 

Ook dit tafereel was prachtig om te zien, met al die verschillende gezichten!

Ik vond de tentoonstelling niet zo geschikt voor (hele) kleine kinderen. Het was een “R-ijstijd” of zoiets, dus een reis door de tijd. Het begon vrij onschuldig met dino’s en Egyptenaren, maar er waren ook afgehakte hoofden, hakenkruizen en andere gruwelijkheden. Logisch, want dat hoorde bij de tijd, maar niet zo leuk voor kinderen onder de 5. We zijn sommige dingen snel voorbij gelopen daardoor.

Mijn dochter vond eigenlijk het filmpje (zie YouTube hieronder!) na afloop in de grote warme zaal het leukst. Daarin lieten ze prachtig zien hoe ijsbeelden gemaakt worden, hoe ze bijvoorbeeld de schubben op de rug van een dinosaurus zetten. Echt heel leuk!

In de avond kon ik eindelijk weer even haken. Ik ben nu pas weer bij voor de Havana deken nadat ik vorige week een heel stuk moest uittrekken! Frustrerend, maar hij wordt nu wel heel mooi! Om ervoor te zorgen dat dit me niet vaker overkomt heb ik nu een setje steekmarkeerders van Studio Woord en Draad. Daar hangen cijfertjes aan, van de verschillende haaknaaldmaten. Als je dus een project even aan de kant legt, bijvoorbeeld omdat het te warm wordt op schoot in de zomer, hang je de steekmarkeerder met de goede maat aan je project, zodat je naderhand nog feilloos weet welke haaknaald je ook al weer moet hebben. Kan je zo maar eens úren werk schelen!

Ook zo’n setje winnen? Hou dan de Facebookpagina in de gaten, want ik mag er eentje weggeven van Studio Woord en Draad.  Lief hè!

Donderdag

Na al die gezellige drukte, doen we een dagje rustig aan thuis. De meiden spelen de hele ochtend lief samen, ze kleuren, maken strijkkralen, knuffelen met hun broertje en luisteren naar Pluk redt de Dieren via Storytel. Wat een fijne app is dat! Ik wil niet dat ze teveel t.v. kijken en kinderliedjes word ik zelf wel eens een beetje gestoord van, dus luisterboekjes zijn een ideale oplossing waar ook mama blij van wordt 😉

In de middag spelen we nog even buiten, wat vooral voor Alex altijd een heerlijke ontdekkingstocht is.

Ik heb deze week niet zoveel gewandeld, gemiddelde van 6000 stappen maar, dus dat ga ik dit weekend proberen goed te maken. We krijgen zaterdag ook de hometrainerfiets van mijn ouders mee, dus hopelijk kan ik dan thuis ook wat meer bewegen terwijl de kindjes om me heen scharrelen.

Ik heb wél weer veel gelezen deze week. Ik luisterde De Meeste Mensen Deugen uit, en dat boek kan ik aan iedereen aanraden. Het heeft mijn kijk op bepaalde vreselijke gebeurtenissen behoorlijk verandert, in positieve zin! Ik las ook Bittere parels, maar vond dat een zeer magere verhaallijn hebben, echt géén aanrader dus.

Vrijdag

Ik werk aan de Everything is Cool and Groovyghan, ik vertaal deel 4 van de Dahlia CAL, ik drink sloten koffie 😉 en in de avond ga ik naar de kapper!

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina