Skip to Content

Vertellis Chapters

Een hele tijd geleden heb ik een prachtig boekje op gestuurd gekregen van de mensen achter Vertellis.

Het heeft lang op de kast gelegen. Altijd in het zicht, maar nooit in m’n handen.

Daar komt vanaf vandaag verandering in.

Ik wil minder social media, minder mindless scrollen, meer verbinding, meer reflectie.

En ik denk dat dit boekje daarbij gaat helpen.

Vertellis

Heul lang geleden maakte ik kennis met Vertellis door hun vragen spelletjes. Ik vind die super leuk: een kaartspel met allemaal vragen erop, die je aan elkaar kunt stellen. Leuk voor relaties, leuk voor vrienden die elkaar nóg beter willen leren kennen, leuk voor échte verbinding.

Leuk om je eigen antwoorden te bedenken, maar ook heel waardevol om te bedenken wat de ander zou antwoorden en dan kijken of dat klopt. Mooie manier ook om tijd door te brengen met elkaar online, als je elkaar door een lockdown of door grote afstand niet kan zien, dan kan dit spelletje tóch.

Vertellis Chapters

Die verbinding zet zich door in hun nieuwe Vertellis Chapters, het dankbaarheidsdagboek/zelfreflectie journal. Het is een mooi, gebonden, zwart boek met daarin eerst een paar bladzijden met uitleg.

Daarna krijg je verschillende Chapters. Het eerste heet bijvoorbeeld “Beïnvloeden van geluk”, het tweede heet “Overtuigingen en Zelfbeeld” en er zijn ook Chapters die “Spanning en Ontspanning” en “Leren en Inspireren” heten.

In elk hoofdstuk vind je vragen. Vragen over vandaag, zoals “waar ben je dankbaar voor?” of “Vertel eens over vandaag”. Maar ook vragen over algemenere zaken, zoals “Wanneer hielp je voor het laatst iemand en wat deed dit met je?” en “Wat was de afgelopen tijd je beste beslissing en wat is het effect hiervan?”

Waarom zou je dat willen?

Ik denk dat we in een wereld leven waarin we plat gebombarbeerd worden met allerlei slecht nieuws van over de hele wereld en dat we daar zo maar somber van kunnen worden. Door elke dag bewust bezig te zijn met dankbaarheid, reflectie, persoonlijke ontwikkeling en *schrijven*, denk ik dat we onze hoofdjes rustiger kunnen maken en gelukkiger door het leven kunnen gaan. Met méér verbinding en méér dankbaarheid en méér bezinning en méér rust.

Mijn ervaring

Natuurlijk ga ik mijn ervaring met jullie delen. Ik begin op 4 oktober met een social media detox, ik ga dan 21 dagen véél minder tijd op social media doorbrengen en veel meer lezen, schrijven, tekenen, haken, fotograferen, wandelen en andere gezonde dingen doen.

Minder mindless scrollen en consumeren, meer genieten en produceren.

Daar lijkt me dit dagboek een prima tool bij! Ik kom op deze pagina terug om aan te vullen hoe het met me gaat 🙂 En hoe het boekje bevallen is!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina