In december spraken we met twee makelaars en lieten we ons adviseren over wat we aan de woning moesten aanpassen om het sneller verkocht te krijgen. De woning moest leger, witter, saaier ingericht en de tuin kon een opknapbeurt gebruiken. Het plafond moest bovendien ook gerepareerd worden. Manlief ging aan de slag en samen met mijn moeder maakten we er een VT-wonen geschikte leefruimte van. Onze woning in Den Haag kwam op 26 maart te koop te staan op Funda.

In de eerste twee weken hadden we maar liefst zes bezichtigingen. Telkens het huis poetsen, de auto volgooien met losse elementen uit huis, de laatste dingen (zoals natte was) in een kratje onder het bed en met Boontje in de kinderwagen een stuk wandelen tot we gebeld werden dat we terug konden. Spannende tijden! Het voelde een beetje alsof we in een showroom woonden: door het bord aan de gevel en doordat we op de begane grond zitten, had ik het idee dat er constant een potentiële koper voor het raam kon staan die een potentieel bod kon uitbrengen; niet echt een ontspannen periode. Gelukkig hadden we na de vijfde en zesde bezichtiging reeds een bod wat we niet af konden slaan!

De open dag op 9 april hebben we door laten gaan, waar nog eens zes geïnteresseerden zijn verschenen. De makelaar kon deze geïnteresseerden dan eventueel weer verder helpen aan een woning, of wij kunnen hen het huis alsnog verkopen als de verkoop niet door zou gaan.  Inmiddels is het koopcontract echter getekend, is de wettelijke bedenkperiode voorbij en is de woning dus, onder voorbehoud van financiering, verkocht! Een specifieke voorwaarde was wel dat wij op 22 juni het huis zouden kunnen opleveren. We horen pas 3 juni of de koper zijn financiering definitief rond heeft, dus het wordt allemaal wat krap en het blijft heel spannend!

Onze nieuwe woning in Culemborg wordt pas later opgeleverd, dus tussendoor gaan we tijdelijk bij mijn ouders op zolder wonen. De drie poezen kunnen gelukkig worden opgevangen door een bevriende held, maar met z’n drieën in een appartement zonder dat ze naar buiten kunnen voor 3 maanden, is wellicht wat veel en wat lang. Een voorzichtige vraag aan u, trouwe lezer, is dan ook, of één van onze drie poesjes voor de zomerperiode ergens anders opgevangen kan worden, zodat ze alle drie wat meer ruimte hebben. Interesse of meer weten? Stuur gerust een mailtje naar iris{at}eenmooigebaar.nl of via Facebook.