Deze broekjes zijn een briljante vondst op Etsy.com.  Ze worden gemaakt van gerecyclede wollen truien door een vrouwtje in Letland. De keuze uit maten, kleuren en applicaties is enorm en ze stelt je op de hoogte waar ze mee bezig is en hoe het eindresultaat is geworden. Je kunt kiezen of je wel of geen voetjes aan de broekjes wilt, of je wel of geen plaatje op de billen wilt, wat voor plaatje je dan wilt en wat voor kleuren je ongeveer zou willen.

Wollen overbroekjes van de So Simple Natural Etsy winkel

Wollen overbroekjes van de So Simple Natural Etsy winkel

De broekjes moeten na thuiskomst nog even gewassen worden met wolwasmiddel en meerdere keren gelanoliseerd, als je ze als overbroekje over wasbare luiers wilt gebruiken. Dan nemen ze geen vocht op en zijn ze dus zeer geschikt. Ze blijven het beste als je ze met de hand wast, maar ze kunnen ook op het wolprogramma in de wasmachine.

Wollen overbroekjes van de So Simple Natural Etsy winkel

Wollen overbroekjes van de So Simple Natural Etsy winkel

Deze overbroekjes zijn een toffe combinatie van broekje en overbroekje in één. Ze kunnen gewoon dienen als broekje en door de keuze die je hebt als je ze besteld zijn het ook echte aanraders! Hieronder draagt onze dochter vaak Disana strikluiers of Totbots bamboozles. De prijzen zijn in mijn ogen heel schappelijk voor een custom-order product: het kleinste groene broekje was €14,63, waar nog €1,83 voor de voetjes bijkwam en €2,74 voor het uiltje, dus €19,20. Het oranje broekje was precies even duur en het groene grotere broekje was €14,63. Het verzende kostte me €7,31.

Voordelen:

  • Zelf kleur en applicatie samenstellen
  • Veel maten, kleinste paste goed voor ons prematuurtje
  • Gerecyclede materialen

Nadelen:

  • Lange levertijd
  • Slecht voor het milieu door lang bezorgtraject (maar goed omdat het gerecyclede truien betreft)
  • Bewerkelijk door handwas en lanoliseren
  • Minder flexibele stof dan bijvoorbeeld de wollen Disana broekjes en daardoor iets meer strijd met aankleden
  • Kan geen rompertje aandoen, of althans, dat staat gek. Rompertje onder het overbroekje kan wel, maar dan wordt je rompertje nat óf moet je een ander overbroekje gebruiken, wat dan weer net de handigheid van het broekje wegneemt.