Skip to Content

Publer Review

Voor mijn bedrijf ben ik errug actief op Social Media. Jarenlang plande ik niets, daarna ging ik voorzichtig plannen met de ingebouwde planfuncties van Facebook en Pinterest en sinds een maandje heb ik een lidmaatschap op Publer en dat heeft een heleboel veranderd, in positieve zin!

Wat is Publer?

Publer is een planningsplatform, waar je zo ongeveer alle social media kanalen mee vooruit kunt plannen.

Publer is niet gratis, al is er wel een gratis proefperiode waarin je verliefd kunt worden op alle handigheidjes. En dat zijn er nogal wat!

Gelukkig zijn er allerlei verschillende abonnement varianten, waardoor je niet betaald voor dingen die je niet gebruikt.

Waarom zou je dit willen?

Bulk oploader

Eén van de functies die ik tot nu toe het meest gebruik is de Bulk Uploader via CSV. Klinkt ingewikkeld? Ik leg ‘t uit!

In Excel maak ik een bestandje, met drie kolommen: in de eerste de dag en tijd dat ik wil dat iets gepubliceerd wordt, in de tweede de tekst en in de derde de link (als dat van toepassing is).

Ik plan dan bijvoorbeeld alle Een Mooi Gebaar CAL berichtjes in op Facebook. Een maand in plannen via de Facebook Business Manager kost me ongeveer 4 uur. Via Publer? 10 minuten!! Enorme tijdwinst, ik wou echt dat ik dit maanden of jaren eerder had ontdekt.

Het grootste voordeel daarvan is eigenlijk dat ik nu al mijn tekstjes voor bij posts maar één keer hoef te schrijven en dan gewoon weer kan hergebruiken (ongeveer) als ik wéér iets over datzelfde haakpatroon schrijf. Dat scheelt enorm veel tijd als je elke dag 2 keer op FB post, één keer op Insta en één keer op Pinterest…

Canva

Een andere super handige functie, is dat ik mijn Canva plaatjes niet éérst hoef op te slaan, dan hoef up te loaden in Publer, maar gewoon in één keer van A naar B kan sturen. In Canva druk ik op de drie puntjes bovenin, kies ik Publer en stuur ik het naar mijn Team. Dan krijg ik het in Publer in de Media Library, en kan ik van daaruit gaan plannen.

De Media Library kun je selecteren op “Used/Unused” en daardoor weet je precies wat je nog moet plannen!

Kalender

Ook de Publer Calender vind ik super handig. Ik kan daarin zien wat op welk platform online komt. Daarnaast kan ik selecteren op alle platforms of op maar eentje. Ik kan ‘m op Dagelijks, Wekelijks of Maandelijks zetten. En ik kan zoeken! Dat is ook echt super welkom, ik vergeet namelijk wel eens hoe lang geleden ik ergens over postte, en dan kan ik dat meteen in alle platforms checken!

Auto scheduler en recycler

Als je goed in je statistieken duikt van je verschillende platforms, kun je vaak zien wanneer de meeste volgers online zijn. Daar kun je dan je post tijden op aan passen.

Daarvan kun je een schema maken in Publer per platform. Dan stel je bijvoorbeeld in dat je op instagram op maandag tot vrijdag om 18 uur een foto wil posten en op zaterdag en zondag om 14 uur een video.

Terwijl je dan in je media library zit, kun je op “autoscheduler” drukken bij elke post. Publer plaatst de foto of video dan in het eerst passende tijdslot. Daarbij kun je selecteren of je wilt dat er óók gepost wordt als jij handmatig al iets geplaatst hebt, of dat je de voorgeplande berichten alleen met een x-aantal uur ertussen wil laten plaatsen.

Ook de recycler functie is awesome: daarmee kun je instellen dat je wil dat een bericht bijvoorbeeld elke 4 weken herhaald wordt, of elke winter, of wat je maar wilt! Echt super super handig 🙂

Conclusie

Ik vind Publer echt een super handige én betaalbare tool om Pinterest, Facebook en Instagram mee in te plannen. Ik heb geen ervaring met Twitter of de andere platformen die Publer aanbiedt, maar vertrouw er eigenlijk op dat ook die helemaal in orde zijn.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina