Skip to Content

Overweldigende goede start

Overweldigende goede start

Wow!

Wat een eerste 11 dagen van dit jaar zijn het geweest.

Er zijn ongelofelijk veel nieuwe mensen begonnen met de Een Mooi Gebaar CAL. Er zijn maar liefst 2570 mensen die zich hebben ingeschreven voor de speciale nieuwsbrief daarover.

Ook in de Facebook groepspagina is dat te merken: er werden 500 nieuwe mensen lid. Welkom allemaal! Leuk dat jullie er zijn 😀

Verjaardagen

In de eerste twee weken van januari zijn twee van onze vier kinderen jarig. Zoontje Alex werd op 5 januari 4 jaar oud en dochter Lena werd op 10 januari alweer 6 jaar oud!

Ze mochten kiezen hoe ze hun dag graag wilden, wat voor taart we zouden maken én wat we ‘s avonds zouden eten. Ik neem de verjaardagen van de kinderen ook altijd vrij, omdat ze heel belangrijk voor me zijn.

Alex koos voor chocoladetaart als ontbijt, kreeg een prachtige politiekazerne van Lego van ons en heeft daar de hele dag lief mee gespeeld. Mijn oudste zus Sonja kwam nog even op visite. Hij had gekozen voor pizza eten, maar helaas gaat de deur van de oven ineens niet meer open. De reperateur laat een week op zich wachten, dus gaan we – wat we eigenlijk zeer zelden doen – uit eten. We gaan pizza’s eten bij een restaurantje verderop in de straat en het is méga gezellig. Echt een perfecte kleuterverjaardag als je het mij vraagt.

Tussen de verjaardagen in hadden we de familieverjaardagen. Met opa’s en oma’s en tantes en ooms en een hond en heel veel nichtjes en héél veel gezelligheid. Zoals dat met de schoonfamilie gaat was het erg druk maar ook érg gezellig. Een random samenkomst van lieve mensen die allemaal zo hun eigen plannetje trekken met komen en gaan en slaapjes van kinderen en buiten spelen en heerlijkheid. Ik kan daar intens van genieten! Maar zonder foto’s op internet, want dat kan ik niet voor andermans kinderen beslissen.

Lena zei aan het einde van de dag dat het haar beste dag ooit was. En dan was ze nog niet eens jarig!

Toen ze wel jarig was, kreeg ze in de ochtend een nieuwe rode fiets van ons, mét bloemetjes, speelden we veel spelletjes, kwam er een vriendje op visite, kreeg ze ook nog een lief klein gehaakt poesje (patroon volgt deze week!), maakte Vera een verjaardagskroon voor haar mét zes kaartjes, bakten en aten we samen appeltaart mét slagroom, keken ze een stukje van de film Wall-E en aten we ‘s avonds, door haar uitgekozen, Mac ‘n Cheese. Toen ze ‘s avonds naar bed ging zei ze: “Dit was de enabeste dag ooit”. Lieverdje <3

Werk

Er was daarnaast een héleboel werk te doen: al die mensen moesten worden binnengelaten in de groep, emailadressen handmatig toegevoegd aan de nieuwsbriefmachine en er kwamen heel veel vragen binnen over garens, kleuren, hoe het werkt, de handige Een Mooi Gebaar CAL PDF en nog veel meer.

Daarnaast begon ook de prachtige Springfrost CAL van Attic24 vorige week! Heel mooi, en ook een heerlijk vertaalklusje. Alle haakpatronen van Attic24 komen hier met toestemming op de website, kijk vooral eens bij het Attic24 overzicht.

Naast de Springfrost kwam er ook nog een kooppatroon van schattige panda’s online én een toffe Flower Child Pullover van Morale Fiber:

Ook werden er twee nieuwe mensen lid van de Een Mooi Gebaar Club, altijd hartstikke leuk 😀

In de Club ben ik héél druk geweest met de Granny Square cursus! Er komen een héleboel truien in het komende hoofdstuk, dat komt op 18 januari online. De cursus is al bezig, maar je kunt zeker nog aansluiten!

Ook de Interlocking Cursus krijgt op de achtergrond veel aandacht. Je kunt die tot 13 januari met korting kopen: van 37 voor 27 euro. Daarvoor krijg je de hele techniek uitgelegd, een proeflapje, 4 pannenlap haakpatronen, 1 kussentje (dat ook als deken kan) en 2 deken haakpatronen. Als je de cursus doorloopt kun je daarna heerljk interlocking haken!

Goede voornemens

Eerder schreef ik over mijn plannen voor 2023.

Van lezen is het nog niet echt heel erg gekomen deze periode, want zoals je kon lezen is het een beetje druk :’) Maarrrr ik heb één boek uitgelezen: In a Holidaze van Christina Lauren. Heerlijk nonsense romantisch boek dat zich rondom kerst afspeelt. Kan het niet mega aanraden, maar heb er wel van genoten in alle drukte.

Ik heb óók twee leuke boeken voorgelezen en ben bezig met de derde. Het is een serie van Matt Haig over kerstmis. Het eerste boek heet “A Boy Called Christmas”, het tweede “The Girl Who Saved Christmas” en het derde “Father Christmas and I”. Heerlijke fantasieboeken die onze oudste drie heel leuk vinden om naar te luisteren (maar soms wel erg spannend met trollen!)

Omdat ik de Matt Haig kinderboeken zo leuk vond, ben ik nu begonnen aan Echo Boy, een boek van hem voor volwassenen.

Al deze boeken lees ik trouwens via Storytel, een app voor op je smartphone of tablet, waarmee je luisterboeken en e-boeken kunt luisteren/lezen. Aanrader!

Mijn andere goede voornemen was schaatsen: dat ga ik vrijdag weer doen. Vrijdag de 13e, ojee 😉 Komt vast goed, nu al heel veel zin in! Ook schrijven wilde ik doen, ik heb me opgegeven voor 5 avonden “Schrijvers Blok” hier in Culemborg, bij Frobel en Vlegt op Caetshage. Super veel zin om dat goede voornemen op die manier een vlucht te geven.

Ten slotte wilde ik opruimen. Daar is het niet helemaal van gekomen. Ik doe een poging om in te halen op zaterdag en zondag dit weekend. De dingen die ik had moeten opruimen volgens het lijstje:

8. Fotolijstje vervangen of weg > hebben we eigenlijk niet echt, dus dit hoef ik niet te doen

9. Beddengoed check: oud weg, genoeg? > hebben we heel minimalistisch, dus dit zit al goed

10. Eten dat over de datum is > dit ga ik zaterdag doen

11. Slechte fotoafdrukken weg > ik wil zaterdag nieuwe foto’s bestellen om op te hangen, als die binnen zijn kunnen de oude weg.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina