Skip to Content

Maandag 18 april 2022

Maandag 18 april 2022

Typend met een slapende baby op schoot in een huis dat straks losbarst met ontwakende kinderen, maar waar nu alleen nog de vogeltjes door het open raam te horen zijn. De wekker is al jaren ongebruikt, de kinderen zijn onze schattige, pyjama dragende alarmen die rond 7 uur onze kamer in wisselende samenstelling komen binnen rennen. Waar de oudste van 6 inmiddels liever nog even in bed blijft met een boek, omringt in haar stapelbed door nóg meer boeken, komt de tweede dochter, die 5 jaar oud is, graag nog even met ons knuffelen en honderduit vertellen over haar dromen en plannen voor de dag. Ons zoontje van 3 jaar kan inmiddels zelf z’n bed uit klimmen en op ongeveer de helft van de dagen doet hij dat ook. De andere helft ligt ie vrolijk zingend en kletsend te wachten tot we hem eruit halen. Puur geluk, zo ‘s ochtends vroeg.

De meiden kiezen zelf hun kleding uit, wij helpen Alex en Mira met aankleden en schone luiers en lopen zelf even onder de douche door en kleden ons aan. Daarna ontbijten we met z’n allen, aan tafel, met brood of kokosyoghurt en fruit. Elke dag begint zo, of het nu doordeweeks of in het weekend is. Geen haastend rennen vliegen, geen stress om op tijd op kantoor of school te zijn. Ons leventje kabbelt, we zijn geen gezin van veel grote uitspattingen, maar genieten allemaal van samen Zijn, van knuffelen, voorlezen, knutselen, spelen, lekker eten, buiten zijn: de simpele dingen des levens..

Vandaag is het Tweede Paasdag. Gisteren hebben we uitgebreide paaslunch gehad met mijn ouders, die zo lief waren om alles mee te nemen daarvoor. We konden binnen uit de heerlijkste dingen een lopend buffetje neerleggen, dat we buiten in ‘t zonnetje op aten. Met Mira in de draagdoek, echt compleet genieten.

Vandaag doen de kinderen de paaslunch nog eens dunnetjes over bij buurmeisje en beste vriendin. Zes deuren verder woont het lieve kind, ze is ‘n maandje jonger dan Vera en speelt graag en lief met onze meiden. Ze heeft een broertje van Alex z’n leeftijd en een super lieve moeder die aanbood vandaag onze kinderen mee op pad te willen nemen zodat wij wat rust in huis hadden. Goud waard zulke mensen! Ze hebben gewandeld, in bomen geklommen, eitjes geschilderd, heerlijk geluncht en zijn een ijsje gaan halen. Een perfecte tweede paasdag als je het mij vraagt.

Ik ben voorzichtig weer eens wat met de website bezig geweest, chillend op m’n bed, met Mira op schoot slapend. De website is soms traag op mobiel. Dat heeft te maken met de blokken bouwer die ik gebruikte binnen het systeem van WordPress, waarmee ik de website bouw. Nu ik dat weet, ben ik alle 700 pagina’s handmatig van de ene blokken bouwer, terug aan het zetten naar de andere blokken bouwer. Soms gaat dat vrij vlot, soms gaat alles stuk en moet ‘n pagina helemaal opnieuw gebouwd worden. Jullie merken daar niet zo gek veel van denk ik, maar tis wel een nuttig proces voor mij om te doorlopen, omdat snelheid wél iets is waar jullie iets van merken. Ook word de site beter gevonden in Google als de snelheid goed is: trage websites krijgen “strafpunten” als het ware en worden later in de zoekresultaten getoond.

In de avond ga ik weer met de kindjes mee naar bed. Mira drinkt graag elk uur, dus slapen is er nog niet echt van gekomen haha. Welterusten!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Martine

Friday 22nd of April 2022

Wat een heerlijk verhaal. Als haken niet meer lukt kan je altijd nog verhalenschrijfster worden (of boeken voorlezer)

Iris van Meer

Sunday 24th of April 2022

Dankjewel Martine, wat ontzettend lief <3