Skip to Content

Level 33

Level 33

Ik ben jarig geweest deze week en het is verder ook zo’n heerlijke week! Mijn 33e jaar is goed begonnen 🙂 Ik roep altijd dat ik 100 word, dus dan zou ik nu 33% gehad hebben. Gek idee!

Social Media

Voor mij komt een verjaardag ook altijd met allerlei goede voornemens. Ik worstel al een tijdje met de plek van social media in mijn leven. Ik vind het zo ongelofelijk leuk om allerlei haaksels voorbij te zien komen en met jullie te connecten, mar ik merk ook dat ik vaak minder “aanwezig” ben in mijn écht leven, door die telefoon in mijn hand. Dat is een soort balans waarvan ik niet goed weet wat ik ermee wil.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe andere mensen dit doen: zit je op vaste tijden op Instagram, Pinterest, Facebook? Of eigenlijk door de dag heen? Maakt het je uit hoeveel je er op zit of boeit dat je niet? Zit je op allerlei verschillende platforms, of maar op eentje? Ik zou het leuk vinden als jullie daarop kunnen reageren in de reacties onder dit bericht, wellicht kan ik daar weer inspiratie uit putten voor mijn balans-zoektocht.

Project Hemera

Onder andere voor die zoektocht ben ik nu met Project Hemera van business coach Tibor bezig. Dat is een project waarin je elke maand een brief krijgt en elke 3 maanden ene journal om elke dag in te vullen. Vooral/alleen geschikt voor ondernemers en in mijn leven zijn sommige dingen ervan moeilijk toepasbaar, maar ik vind het wél een waardevol experiment om gewoon eens uit te proberen. Moeilijk toepasbaar is bijvoorbeeld het : doe je belangrijkste ding voor 10 uur ‘s ochtends. Nu zijn mijn kinderen natuurlijk altijd het belangrijkste, en dan klopt het wel ;’) Maar het belangrijkste “werk” ding, kom ik lang niet 7 dagen per week aan toe, en zeker ook niet voor 10 uur ‘s ochtends.

Mijn doel ermee is vooral het met meer focus werken aan bepaalde doelen. Door daar elke ochtend en elke avond op te reflecteren, kan ik beter zien hoe het ermee gaat en beter/sneller bijsturen. Ik ben heel benieuwd hoe het de komende maanden gaat met dit project!

Morning Pages schrijven én draadjes wegwerken voor allerlei grannies voor de Granny Square Cursus in de Club!

Een ander doel is ook het opschalen van mijn bedrijf. Alles wordt ongelofelijk hard veel duurder (helaas) en daardoor moet ik ook meer geld uit m’n bedrijf halen, wil ik het blijven kunnen doen. Anders moet het toch weer loondienst worden en daar heb ik eigenlijk helemáál geen zin in. Liever blijf ik jullie vermaken met leuke haakpatronen! Dus kijken hoe ik nóg meer mensen kan bereiken met mijn gave haakpatronen en -cursussen 🙂 Zodat ik kan blijven bestaan, en jullie kunnen blijven haken 🙂

Oersterk

Onderdeel van het project en (dus) ook van mijn goede voornemens: is gezonde voeding. Ik leef al best een jaar of tien behoorlijk gezond, maar ook bij mij sluipen er bij tijd en wijlen toch weer ongezonde gewoontes in. Oersterk is een boek van Richard de Leth waarin uitgebreid in wordt gegaan op gezondheid in de breedste zin van het woord. Zeker niet alleen voeding, maar ook beweging, stress, slaap en andere elementen komen in het boek aan bod. Ik heb het nog niet uit, maar ben wel razend enthousiast erover!

Via deze affiliate link kun je het boek bestellen als je ook geïnteresseerd bent: Oersterk

Er worden allerlei dingen in besproken. Sommige pas ik meteen toe, zoals het bulkdrinken in de ochtend. Anderen, zoals vasten, gaan nu niet. Intermittend Fasten (op bepaalde tijden niet eten) heeft in 2020 heel goed geholpen om 10 kilo af te vallen, maar dat mag nu niet, omdat ik borstvoeding geef aan onze jongste dochter. Vasten zou de voeding omlaag kunnen brengen en dat wil ik uiteraard niet.

Andere gezonde Oersterk gewoontes kan ik wél zoveel mogelijk implementeren, dus dat doe ik ook graag. Zo maakte ik op mijn verjaardag “courgetti” in plaats van Spaghetti. Net zo lekker. Of misschien zelfs lekkerder, omdat ik er niet zo’n bolle opgeblazen buik van krijg na het eten 😉

Het gezonde eten heeft trouwens nu vooral als doel om gezonder te worden en sterker te worden. Dat afvallen van de zwangerschapskilo’s komt dan van zelf (of niet). Ik weet van eerdere borstvoedingsperiodes dat mijn lijf héél goed vetreserves vast houdt als ik voed, die er pas “makkelijk” af gaan nadat het kindje gestopt is met drinken. En dat kan nog wel eens een jaar duren 🙂 Dus ik probeer de focus niet op mijn handige weegschaal, maar op de gezondheid te leggen. Niet altijd makkelijk overigens, maar wel nuttiger, gok ik.

Lekker wandelen hoort zeker ook bij het plan 🙂

Jarig

Ik heb een heerlijke dag gehad met de kindjes. In het weekend kreeg ik nieuwe planten voor in de woonkamer en op maandag allerlei versiersels en tekeningen en een duplo-hart van de kindjes. Zo lief!

Alex wordt steeds leuker met Mira! Hij heeft haar de eerste weken/maanden een beetje vermijd ofzo, maar heeft nu steeds vaker lekkere knuffel en kietelmomentjes met z’n jongste zusje 🙂

Lena en Mira blijven de dikste mik. Ze lijken ook fysiek ontzettend op elkaar en Lena is meeeeeeeega geduldig en lief en zacht met haar zusje. Echt een natuurtalentje met babies!

Met Mira zelf gaat het ook goed. Ritme is alleen nog ver te zoeken en daar worden we allebei moe van 😉


Leuk dat je tot zo ver gelezen hebt 🙂 Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met de balans tussen social media en écht leven. Zou je daar eens je mening over willen delen :)?

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Martine Vereyken

Thursday 28th of July 2022

Dag Iris, Ook ik vind het moeilijk om de balans te vinden tussen social media en privé. En dan is het voor mij nog niet eens beroepsmatig. Ik leef soms bijna letterlijk in mijn telefoon. Het is dan ook meer een verslaving dan iets anders. Liefs, Martine

Iris van Meer

Thursday 4th of August 2022

Ontzettend moeilijk he! Ik heb nu de app unpluq geïnstalleerd, dat helpt wel iets! Misschien helpt zo'n app ook voor jou!

Saya Franken

Thursday 28th of July 2022

Hallo, social media en balans is niet eenvoudig. Ik heb jaren geleden Facebook verwijderd en dat voelde bevrijdend. Een nadeel was dat ik niet meer bij de haak/breigroepen kon kijken. Maar dat heeft zich vanzelf opgelost, want er is altijd nog Ravelry en Pinterest en die gebruik ik pas als ik iets nieuws zoek als ik zelf geen inspiratie heb en dan nog met mate. Maar ja voor iemand wiens werk het is wordt het natuurlijk wel een ander verhaal. Maar dan kun je het ook wel beperken door een paar tijdvakken te plannen waarin je op social media kan. Het is en blijft lastig, maar voor mij geldt, wat ik belangrijk vind en in mijn geval is dat niet het internet, maar ik ben in de gelukkige positie dat het niet hoeft.

Succes met het vinden van een balans 👍

Iris van Meer

Thursday 4th of August 2022

Misschien moet ik Facebook ook gewoon eens een maandje uitzetten. Ik hoor van iedereen die heeft doorgezet dat het bevrijdend voelt. En wie wil die vrijheid nu niet! Ik kan mensen altijd blijven bereiken via de nieuwsbrief! Of inderdaad via Pinterest en Ravelry, dat kost toch minder kostbare tijd. Bedankt voor je inzichten!

Gea De Vries

Wednesday 27th of July 2022

Hallo Iris,

Om advies vragen is heel wat…. Ik heb geen kleine kinderen meer, wel prachtige kleinkinderen.

Wat social media en jou bedrijf is dat je er misschien vaste tijden van kan maken. Net of je naar je werk gaat!

Uiteraard laten kinderen zich niet leiden door de vaste tijden, en ook het thuis les geven en wAt je allemaal nog meer doet…

Je kan uiteraard niet alle ballen omhoog houden…

Ik heb groot respect voor hoe en wat je doet…

Ik zie mijn dochter heel veel met haar telefoon.. de aandacht gaat dan niet naar de kinderen… dat is een nadeel tegenwoordig…

Ik wens je veel wijsheid en zou het jammer vinden als je niet door gaat met een mooi gebaar.

Ondanks dat ik geen kleine kinderen meer heb… vind ik het leuk om je te volgen bijvoorbeeld baby taal… of over het eten of andere levensstijl…

Groetjes Gea de Vries