De eerste vier vierkanten zijn de afgelopen twee weken gepubliceerd. Vele mensen hebben deze vier vierkanten al gehaakt! Haak jij ze ook?

In deze blogpost meer informatie over het vijfde vierkant. Dit vierkant heet Iso Tammi en symboliseert een grote eikenboom, de levensboom in de Kalevala mythologie. De grote eikenboom maakt in de mythologie de connectie tussen hemel en aarde en de onderwereld. 

In dit vierkant maak je soort van takken in het midden, in drie rijen. In meerdere kleuren wordt dit vierkant het mooist, vind ik. De bolletjes van de takken worden gemaakt door 4 samengehaakte dubbelereliëfstokjes te maken. Die maak je door vier keer een dubbelreliëfstokje net niet af te maken (je slaat de laatste keer omslaan en doorhalen over). Je hebt dan nog 5 lusjes op de naald, waar je in één keer een draad doorheen haalt. In dit vierkant wissel je vaak van kleur en laat je de andere kleur meelopen onder je steken. Best een gepriegel dus, maar ik hoop van harte dat jullie er uit komen, want het resultaat is werkelijk schitterend!

Heel veel haakplezier met de Iso Tammi! Klik hier voor het patroon.

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

Reacties zijn gesloten.

Kalevala CAL – 5. Iso Tammi