Kalevala CAL – 21. Lintukoto

Het 21e vierkant van de Kalevala CAL heet Lintukoto. Dit betekent Vogelhuisje. Het vierkant is gemaakt door Tuula Kyrölä en is onderdeel van de Kalevala CAL van Arteeni.fi. Een eerder vierkant van Tuula heet Kalevalan Meri en was het negende vierkant van deze CAL.

Dit vogelhuisje is vrij eenvoudig om te haken. Het lastigste zijn wellicht de bogen. De bogen worden gemaakt met “vasten opzetten zonder lossen”. Gelukkig heb ik daar een stukje tutorial over geschreven, dat vind je hier.

In de foto’s zie je het vierkant al mét de rand! Ik ben van dit vierkant vergeten losse foto’s te maken (domdomdom) en kwam daar pas achter toen ik met de laatste toer van de rand bezig was… De rand is echter zo tof dat het me niet uitmaakt dat ‘ie erbij op de foto staat!

Klik hier voor het patroon!

Laat je me op Facebook weten of het allemaal lukt met deze Lintukoto?