In dit vierkant wordt de strijd tussen twee tovenaars uitgebeeld. De oude tovenaar zingt ze jonge tovenaar met een betovering steeds verder en dieper het moeras in, tot hij bijna verdrinkt. De jonge tovenaar, Joukahainen, beschrijft steeds wat hij de oude tovenaar cadeau doet als die hem spaart, maar de oude tovenaar lacht en wijst alles af.

Als het gras uiteindelijk aan de lippen van Joukahainen staat, geeft hij zijn zus Aino op. De oude tovenaar Wainamoinen mag met Aino trouwen als hij Joukahainen laat gaan. Joukahainen vreest de reactie van zijn ouders omdat hij hun dochter heeft afgestaan, maar die reageren juist heel blij! Ze vinden het fijn dat hun dochter Aino een machtige tovenaar als man krijgt. Aino zelf is verdrietig omdat ze haar kindertijd achter zich moet laten, maar wordt getroost door haar moeder.

Ik snap niet helemaal precies hoe het vierkant dit stukje mythologie vertolkt, ik vind het meer een ingepakt snoepje in een prachtig vierkant 😉 Wellicht snappen jullie wel hoe dit een gevecht en aanstaand huwelijk uitbeeld?

Liever een filmpje? Klik dan hier:

Klik hier voor het patroon!

 

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

Reacties zijn gesloten.

Kalevala CAL – 11. Joukahainen suossa