Skip to Content

Kabbelende dagen

Kabbelende dagen

Hoi lieve haakster!

Soms deel ik een kleine update over m’n leven hier op de website, gewoon omdat het zo leuk is om dat met jullie te delen. Normaal deel k graag via Facebook LIVE, maar dat lukt de laatste tijd niet zo goed.

Museumjaarkaart

We hebben sinds kort een museumjaarkaart voor het hele gezin! Best even een uitgave, maar daardoor nu wel extra gemotiveerd om er lekker op uit te gaan. We zien op vakantie gaan met kleine baby nog niet zo zitten, maar dagjes uit des te meer! Zeker ook omdat de kinderen thuisonderwijs krijgen, vinden we het belangrijk om ze aan veel verschillende dingen bloot te stellen. Daar hoort dit bij en we zijn dankbaar dat alles nu weer open is, na twee jaar weinig bezoekjes aan musea te hebben kunnen doen.

Stadskasteel Zaltbommel

Het eerste museum dat we met de kaart bezochtte was Stadskasteel Zaltbommel, wat hier vlakbij ligt. We gingen met de trein, liepen een stukje door het oude centrum van Zaltbommel en bezochten daarna het kasteel. Het museum heeft een Fiep Westendorp kamer, een Maarten van Rossum kamer en een oorlogskamer. De eerste was, vooral voor de kinderen maar stiekem ook voor ons, het leukst! Het oude schrijftafeltje van Fiep Westendorp stond er, evenals wat spelletjes voor de kinderen om te doen en wat originele tekeningen. Zo plakte Fiep gerust een extra papiertje boven haar tekening als er ineens een lang gebouw moest komen. Leuk om te zien! Na het succesvol invullen van de speurtocht kregen de kinderen limonade en dronken wij koffie in de prachtige kasteeltuin. Al met al een geslaagd eerste uitje!

Openlucht Museum

Een weekje later bezochten we samen het Openlucht Museum in Arnhem, m’n moeder ging ook gezellig mee! Wat een prachtig museum is dat! Overal gave kleine oude huisjes met hele verhalen, met erin allerlei lieve vrijwilligers die op de meeste kindervragen leuke antwoorden hebben. Het was behoorlijk warm (30C!) maar doordat het in een bos gelegen is en je voor sommige stukken lopen ook met het kleine trammetje mee kan, was het een hele aangename dag!

Nieuw mailprogramma

Helaas is er van alles misgegaan voor de mensen die de PDF van de Filet Fantastic hadden gekocht. Steeds werkte voor sommige mensen het linkje niet. Heel frustrerend voor hen (en voor mij!) Ik baal er altijd van als computerdingen niet gewoon mee werken. Zeker als je er veel geld (meer dan 1100 euro per jaar) aan betaald! Maar zulke frustraties herken je vast 😉

Daarom nu een gloednieuwe emailservice om de nieuwsbrief te verzenden. Hopelijk is deze het geld wél gewoon waard! Mocht je de mailtjes ineens missen, of ze zien er gek uit, wil je me dat dan vertellen? Als je gewoon wilt terugmailen omdat je dat gezellig vindt, mag dat natuurlijk ook!

Je inschrijven op de nieuwsbrief kan via dit formuliertje:

Baby Mira

Het gaat gelukkig er goed met ons dochtertje Mira, die op 9 april geboren is. Ze heeft een koemelkeiwitallergie (prachtig galgjewoord, minder grappig als je er buikpijn van krijgt) en sinds ik me aan een streng dieet houd, gaat het gelukkig goed met haar. Minder spugen, veeeeel minder huilen en gewoon zelfs lekker veel lachen! We boffen met weer zo’n prachtig mensje erbij in onze kleine Tribe.

Haken

Gelukkig kan ik ook nog een klein beetje haken! Aan mijn eigen ontwerp voor de Hobbication challenge: een prachtige mochila met daarop de tekst “read more books” en aan een stapeltje Scheepjes Colour Crafter granny squares. Dat laatste ben ik aan het doen zodat ik een mooiere manier heb om met kleur te spelen. Ik wil ze uiteindelijk van alle Colour Crafter bollen hebben, zodat ik met de grannies kan schuiven tot ik gave kleurencombinaties heb. Allemaal in voorbereiding voor de Mozaiek haken cursus én de Granny Square cursus die eraan komen in Club!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina