Skip to Content

Ster

Ster

Deze granny square heet ‘Star’, of ‘Ster’. Het is de eerste granny van week 3 en de vierde granny van de Garden State Afghan. Het is een kleine en vrij eenvoudige granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 4 toeren en slechts 2 kleuren. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties.

Originele Ster

CL3 (Cluster van 3 stokjes): (Stokje in dezelfde steek maar doe de laatste stap niet) x 3, haal daarna door alle vier de lussen op de naald heen.

Toer 1: Maak met kleur A (B, C, D) 5 lossen, halve vaste in de eerste losse om een cirkel te maken. (3 lossen, cluster2) in de volgende steek. (3 lossen, CL3) x 5, 3 lossen, halve vasten bovenop de derde beginlossen, hecht af. (6 CL3, 6 3-lossenruimtes).

Toer 2: Hecht de hoofdkleur aan met een vaste in een willekeurige 3-lossenruimte. 2 vasten in dezelfde ruimte. (Reliëfvaste om de bovenkant van het volgende cluster, 3 vasten in de volgende 3-lossenruimte) x 5, reliëfvaste om de laatste Cl3, halve vaste aan beginvaste. (24 steken).

Toer 3: 1 losse, vaste in dezelfde steek en in de volgende steek. (Half stokje in de volgende steek (stokje, 1 losse, stokje) in de volgende steek voor de hoek, half stokje in de volgende steek, vaste in de volgende 3 steken) x 4, waarvan je de laatste twee vasten overslaat. Halve vaste aan begin vaste. (32 steken).

Ster (2)

Toer 4: 3 lossen, stokje in elke steek, met (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de hoeken. Hecht af. (48 steken).

DSC_0616