Skip to Content

Simpele Lussen

Simpele Lussen

Deze granny square heet ‘Simple Loops’, of ‘Simpele lussen’. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 6 toeren en 2 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties. Voor de afkortingen en de kleuren kun je de algemene instructies raadplegen, waar tevens de links naar de andere patronen te vinden zijn.

Simpele lussen kleuren overzicht

Instructies

Toer 1: Maak met A (B, C, E) 4 lossen, halve vaste in de eerste losse om een ring te maken. 3 lossen, 11 stokjes in de ring, halve vaste door de voorste lus van de derde losse van de begin-3-lossen. (12 stokjes).

Simpele lussen - Toer 1

Toer 2:  4 lossen, (telt als vaste en 3 lossen), (sla een steek over, vaste door voorste lusje van volgende steek, 3 lossen) x 5, sla steek over. Sluit niet aan! (6 vasten, 6 3-lossenruimtes).

Simpele lussen - Toer 2

Toer 3: (5 vasten in de 3-lossenruimte, reliëfvaste om de vaste van vorige ronde) x5, 5 vasten in 3-lossenruimte, reliëfvaste om de beginlossen van de tweede ronde, halve vaste in eerste vaste van ronde 3, hecht af. (36 steken).

Simpele lussen - Toer 3

Toer 4: Alle steken in deze ronde maak je in de achterste lusjes van toer 1. Hecht kleur D (E, A, B) met een halve vaste aan de achterste lus van een willekeurige steek van toer 1. 3 lossen, stokje in dezelfde steek. 2 stokjes in elke steek, halve vaste aan de 3 lossen van het begin van deze toer. Hecht af. (24 stokjes).

Toer 5: Hecht de hoofdkleur aan met een vaste. Vaste in de volgende steek, (half stokje, (stokje, 1 losse, stokje) in de volgende steek voor de hoek, half stokje in volgende steek, vaste in de volgende 3 steken) x 4, maar bij de vierde keer sla je de laatste twee vasten over. Halve vaste in beginvaste. (32 steken).

Simpele lussen - Toer 5

Toer 6: 2 lossen, half stokje in elke steek, met (2 halve stokjes, 1 losse, 2 halve stokjes) in het midden van elke hoek. Hecht af. (48 steken).

Laat je me weten of het gelukt is? Als je een foto stuurt hier of via Facebook, dan maak ik een inspiratie-gallerijtje!